Do kdy budou morálně postižení rozhodovat o věcech spoluobčanů?

   O H-Systému snad slyšel skoro každý. Má své heslo i v A-Z Encyklopedii. Včerejší pořad „Na vlastní oči“  uvedl tento problém v jiném světle. Bylo by možno dospět k závěru, že hlavní viník není ing. Smetka, ale morálně postižení, kteří ne v souladu se zákonem, ale v souladu s jejich skoro zločineckým výkladem,  ignorujícím zdravý rozum, slušnost a morálku, definitivně  připravili klienty H-Systému o jejich peníze. 

                       Jednoduše řečeno, ze zmíněného pořadu televize NOVA  vyplývá, že pokud by konkursní správce prodal pozemky, které zůstaly po H-Systému, za tržní cenu,  bylo by možné zlikvidovat dluh této organizace.  Takových prodejů je dost, a každý z vás o nějakém podobném jistě slyšel. Ve svém příspěvku „Budou mentálně postižení studovat na vysokých školách“  jsem definoval pojem morálně postižení. Tak jako všeobecně známé IQ je znázorněno Gaussovou křivkou (normální rozdělení)  stejně tak je to i s MQ (morálním kvocientem ).

Pokud společnost  nebude respektovat  jeden ze základních zákonu přírody, zákon normálního rozdělení,  budeme mít pořád některé správce konkursní podstaty,  některé soudce, některé policisty  a další  z kategorie morálně postižených. Morální úroveň  a jednání těch, co okradou důchodkyni o její úspory je srovnatelná s jednáním některých správců konkursní podstaty, soudců a jiných co rozhodují o věcech svých spoluobčanů. Rozdíl je v jejich možnostech a dosaženém vzdělání.  Někdy i přístup bank, který Baťa  v roce 1995 charakterizoval slovy  „Půjčí vám deštník, když je pěkné počasí a chtějí ho zpět, když začne pršet.“  ovlivnil  konec  některých  podnikatelů. 

Autor: Vavřinec Karst | pondělí 26.1.2009 19:18 | karma článku: 19,59 | přečteno: 1131x