Vládnout nám bude medvídek koala nebo silnější koalice?

Veškeré posametové vlády si u českého lidu příliš obdivu nevysloužily. Před námi je další garnitura, a tak prezident Miloš Zeman má přes tento víkend věru o čem přemýšlet. A to zdaleka nemám na mysli jen Věru Jourovou. Demokratický premiér v očekávání Bohuslav Sobotka mu v pátek předal seznam 17 nominantů na jednotlivé posty naší budoucí, snad už konečně opravdu schopné a ne všehoschopné vlády.

Věřím, že spolu se mnou je v očekávání věcí příštích i celý náš (těžce zkoušený) národ, tak bych se rád s mírným nadhledem obyčejného občana podíval vlastníma očima na jednotlivé kandidáty. Jak velí slušnost, začnu dámami. Filosofce Věře JOUROVÉ se po kauze Budišov na podzim roku 2006 podařilo postavit na hlavu aforismus: „Nejprve byl v čele a nyní pobývá v cele…“ O této problematice může dlouze vyprávět i budoucí ministryně spravedlnosti Helena VÁLKOVÁ, která snad další války v justiční síti nepřipustí.  Tak by mohl být v relativním klidu např. bývalý učitel a kritik konceptu státních maturit senátor Marcel CHLÁDEK. Ono totiž dostat se do „chládku“ fakt není žádný med (viz. Rath!).

Je s podivem, že veškeří adepti ČSSD nikterak nechtějí komentovat své nominace a všichni jednohlasně odkazují na svého demopředsedu Bohuslava SOBOTKU. U aspiranta na šéfa diplomacie Lubomíra ZAORÁLKA bych to pochopil. Zřejmě zná mého kamaráda, který opilý vlezl na traktor a zvoral si život… Neúspěšný kandidát na prezidenta Jiří DIENSTBIER mi zamotal hlavu svým příjmením, protože některá média jej píší také DIENTSBIER. Každopádně jako „sloužícípivu“ je to pro Čechy asi ten pravý. Dalším oranžovým chovancem Sobotkovy stáje je Milan CHOVANEC, jenž by se coby bývalý „pučista“ měl nimrat ve (svém?) vnitru… No, snad si nebude pučovat cizí názory.

ANO, dále tu máme úspěšného podnikatele Andreje BABIŠE a byznysmena Antonína PRACHAŘE. Kéž by v letech příštích obohatili také náš život a měli jsme prachy všichni. Naději přináší mladá krev Jan MLÁDEK, jenž by měl zúročit své zkušenosti z práce ministra zemědělství nyní v našem skomírajícím průmyslu. Upravené úsloví „Lepší Richard BRABEC v hrsti než-li holub na střeše“, není třeba asi dále pitvat. Herec Martin STROPNICKÝ si po roli kriminalisty teď bude hrát na vojáčky, ač by mu prý více slušelo ministerstvo kultury. Uvidíme, kde je jeho strop a snad nedopadne jako „zpěvačka“ Vlasta Parkanová…

Kultura, o niž tradičně nebyl až takový zájem, připadne Danielu HERMANOVI, který o tento post zájem projevil. Také Pavel BĚLOBRÁDEK není žádný Holobrádek. Údajně skutečný vítěz koaličních vyjednávání bude bez portfeje rozvíjet vědu. Běda, toť otázka!? Mužem na svém místě v našem rozpolceném zdravotnictví se jeví Svatopluk NĚMEČEK, šéf Fakultní nemocnice v Ostravě. Naše upachtěné zemědělce bude nově dráždit neznámý Marián JUREČKA.

Paradoxně nejdéle se hledal politik, který by se věnoval PRÁCI!? Protože eurokomisař strýček ŠPIDLA se z Bruselu vrátil s batohem plným zkušeností, bude zřejmě šéfporadcem nového premiéra, takže nakonec byl do čela tohoto rezortu navržen úplně vzadu se krčící se Petr KRČÁL. Sečteno a podtrženo, počkejme si v pondělí všichni u televize, KDO a poté JAK se bude snažit naplnit své a naše VIZE.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Karel Vodrážka | sobota 4.1.2014 14:16 | karma článku: 12,52 | přečteno: 734x