Šlágr ligy bude řídit kokršpaněl!

Dalšího vlastence si zřejmě vstřelil předseda FAČR Miroslav Pelta, když „němé panně“ Dagmar doporučil, aby v případě obsazení ostře sledovaného klíčového duelu lídrů ligy o mistrovský titul požádala o pomoc mezinárodní komisi.....

„Výjimečná situace si vyžaduje výjimečné řešení, a v žádném případě to není o nedůvěře v naše rozhodčí,“ prohlásil do lačných médií fotbalový boss, který se dnes a denně musí zabývat tolika problémy ve fotbalovém dění, kterému šéfuje, že mu jde z toho hlava kolem. Dobrá je však jím vyslovená myšlenka ve větší transparentnost směrem ke sportovní veřejnosti, co se týká hodnocení výkonů rozhodčích, a také postihů, za jejich případná pochybení.

Nemá smysl tady a teď sáhodlouze řešit, že tato výjimečná situace je jenom důsledkem toho, že muži v černém, mezi kterými se již léta traduje, že jaro je období žní, chudým body občas brali a bohatým je dávali. Pokud by to opravdu nebylo o nedůvěře v ovečky pastýřky Damkové, jak tvrdí prezident Pelta, mohl zápas pískat klidně třeba všemi přijatelný sudí Zelinka, obzvlášť když do konce ligového ročníku jsou ještě čtyři kola! Ale tohle mi prostě silně zavání alibismem, který nad tím naším fotbalem visí jak Damoklův meč již hezky dlouho.

Já osobně bych toto utkání nechal odřídit tu, která je pod touto situací více než (ne)výrazně podepsána – Dagmar Damkovou. Třeba by těm svým černým klukům zase předvedla, jak se má pískat. Jako rozhodčí jsem ji uznával, jako bafuňářku už moc ne. Ale takových Katek Neumanových už tu bylo… Hlavu bych si lámal snad už jen nad nominací pana Berbra na lajnu, přičemž na té druhé může být klidně i Collina z Kolína, Kovařík nebo nějaký Španěl či s trochou odlehčující nadsázky dokonce i kokršpaněl…

No nic, jak jsem již ve svém předešlém blogu uvedl, v první řadě jsem se těšil na výkon našeho elitního rozhodcovského kvarteta, ale když jej naši odpovědní nedokázali sladit na stejnou notu, těším se nejen na sobotní souboj obou gólmanů – Štěch versus Kozáčik, a následně také na nedělní odborné analýzy našich četných fotbalových expertů výkonu hlavního arbitra, resp. gastarbeitera.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Karel Vodrážka | středa 6.5.2015 16:00 | karma článku: 11,49 | přečteno: 394x