Potopili jabloneckou bárku jejich krátkozrací bafuňáři!?

Severské derby mezi Jabloncem a pár kilometrů vzdáleným Libercem v mnohém, ovšem v mnohem menším měřítku připomíná derby slavných pražských S. Tentokrát se ale odehrálo v zákulisní rovině a bohužel pro český fotbal dopadlo fifty-fifty!

Bezesporu fotbalovým svátkem bylo pro sportovní veřejnost Jablonecka první utkání play off Evropské ligy, v němž domácí FK Baumit Jablonec hostil španělský FC Sevilla. Ten se pár dní předtím utkal v La lize s bájným Realem Madrid, s kterým sehrál vyrovnanou partii, a tak se čekala atraktivní konfrontace světové extratřídy a českého fotbalového kumštu!

Jablonečtí v čele s výborným gólmanem Špitem podali heroický výkon a chvílemi motali Španěly takovým stylem, že nevěděli kam dřív skočit… Bohužel smůla v koncovce, zejména v podání kapitána Karla Pitáka a dvojí nedůslednost v defenzívě se podepsala pod nespravedlivou prohru 1:2. Bohužel takový je někdy fotbal. Ač tento výsledek příliš nadějí na další postup soutěží nedával, a debakl v Seville to jen stvrdil, zelenobílí rozhodně neměli zač se stydět. O to víc mrzí, že v hledišti Střelnice zela ještě spousta míst prázdnotou, ač rozdíl mezi kapacitou (6.280 diváků) a oficiální návštěvou (5.852) měl odpovídat prakticky vyprodanému domu!?

„Chystal jsem se do Jablonce, protože takový mač se nevidí každý týden. Ale vstupné 500, 400 a 300 Kč mě už z principu odradilo. Televize mě pak přesvědčila, že jsem zřejmě nebyl jediný, komu se zdražení téměř o 400 procent zdálo nepřiměřené,“ prozradil důvod své absence jeden z fotbalových nadšenců regionu, jenž si nepřál být jmenován.

To zcela opačný přístup zvolil odvěký rival z Liberce. Jeho tým nejenže senzačně, byť s obrovskou porcí štěstěny, úspěšně splnil svou italskou misi a Udinese porazil 1:3, ale své stálé příznivce odměnil SLEVOU ve výši 50,-Kč na libereckou odvetu.

Může se pak někdo divit, že svatostánek u Nisy byl až na pár volných sedadel do posledního místa beznadějně vyprodán a po remíze 1:1 dohnal modrobílé k postupu do dalšího kola, který klubové pokladně přinese mnohonásobně vyšší zhodnocení této k nadšeným divákům vstřícné investici!?

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Karel Vodrážka | pondělí 16.9.2013 23:13 | karma článku: 8,80 | přečteno: 391x