Mezi kozy a na hajzl…

Podle Branko Guglety, marketingového ředitele TM není nejvěrnějším přítelem člověka pes, nýbrž mobilní telefon! Ze zadaného průzkumu vyplynulo, že pokud dříve Češi nosili mobily v pouzdrech, dnes už jej z nich netasí a mají je proklatě nízko na okamžitý dosah.

Zatímco 41 % žen ho má v kabelce, ruksáčku nebo tašce, 51 % mužů ho nosí v kapse, nebo (nedejbože) v ledvince! Těch nejroztodivnějších míst je samozřejmě mnohem víc, ale soustřeďme se jen na ta nejpodstatnější. Například jedna ze sta žen si mobil strká za ramínko podprsenky anebo rovnou mezi podpírané objekty.

Ale co je opravdu alarmující, mobilnímu šílenství ještě víc propadly naše děti. Troufám si tvrdit, že zkontrolovat školní aktovky, vyšla by nám přítomnost mobilu tak na 99,9%! Málokdo z nich dá telefon z ruky třeba i při sledování televize a rekordmani, zvlášť z řad dívek, jsou schopni poslat denně několik desítek SMS či MMS zpráv. O jejich naléhavosti a důležitosti by se asi dalo do nekonečna polemizovat. Obrázek dítěte z lékařských ordinací nebo z veřejných dopravních prostředků bývá zpravidla stejný – všichni „paří“ na magickém okénku…

Zkrátka Češi bez mobilu prý neudělají kupředu zpátky ni krok, neustále ho kontrolují, a to i ve chvílích, kdy nastopro vědí, že jim nikdo nevolal ani nepsal, protože co kdyby náhodou o něco přišli... S mobilem v ruce vstávají i usínají. Pouhých 0,2 % lidí jej na noc úplně vypíná. A operátoři si mnou ruce, protože oslík se otřásá, co mu síly stačí.

Vedle planého plkání – kecej zadarmo kecko – určitě v nouzi poznáš přítele, ale ať mi nikdo netvrdí, že je nutné si ho brát s sebou i na záchod!? Onen „podnětný“ průzkum zjistil, že 26 % chlapů má v ten moment mobil v kapse kalhot, 8,6 % z nich jej odloží na podlahu a řada z nich si prý při „tom“ přístroj strčí do pusy!

Pro Čechy, a asi nejenom je, je mobilní telefon předmětem, bez kterého si nedokáží představit život a jen 14 % z nich už mobil někdy ve vzteku rozbilo. V každém případě je téměř okamžitě znovu složen, nebo již druhý den mají nový, ještě lepší a vymakanější… Bohužel někteří z nás došli už tak daleko, že dokonce uctívají rčení, kolik mobilů máš, tolikrát jsi člověkem.

Asi jsem nějakej divnej, ale já v poslední době sním o světě bez mobilních telefonů. Nevím jak jste na tom VY, ale v žádném případě mi svůj názor na věc prosím Vás nevolejte! Děkuji za potopení.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Karel Vodrážka | středa 16.7.2014 11:14 | karma článku: 5,62 | přečteno: 233x