Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proč jsou pravicoví voliči hloupí.

V průběhu nedávné doby byly v našich  a nejen našich médiích zveřejněny výsledky výzkumů, které byly označeny jako vědecké. Podívejme se na výsledky těchto výzkumů a zabývejjme se otázkou, proč jsou pravicově orientovaní voliči hloupí.

     Cca před dvěma lety byl zveřejněn výsledek výzkumu údajného amerického vědce, který  dospěl k závěru, že pravicoví voliči jsou o něco hloupější než voliči levicoví. Nevysvětlil ale, proč tomu tak je.

            Další výzkum zjistil, že testosteron zabijí mozkové buňky. Výsledek tedy ukázal, že sportovci jsou hloupí. Vysoká hladiina právě tohoto hormonu způsobuje rozvoj svalové hmoty, což je typické pro sportovce.

            V těchto dnech jste se mohli dočíst v našich internetových médiích o  dalším výzkumu. Jeho závěr  byl, že muži fyzicky vyspělí tíhnou k pravici a výzkumnící dávali za příklad Arnolda Schwarzenegra.

            Spojme výsledky těchto výzkumů. Fyzicky vybavení tíhnou k pravicovým názorům. Rozvoj svalové hmoty takových fyzicky vybavených mužů souvisí s hladinou testosteronu, který zabijí mozkové buňky, proto  jsou sportovci a jiní fyzicky vybavení muži hloupí. Jsou hloupí tedy i voliči pravicového smýšlení. Vysoká hladina testosteronu je typická pro dělnické profese, proto se voliči s pravicovými názory vyskytují i mezi dělníky.

            Jaký z toho bude závěr, jak vymýtit pravicové smýšlení? Lze jej považovat za odchylku ovlivněnou hladinou testosteronu, kterou by mělo jít odstranit hormonální léčbou, tedy zřejmě podáváním ženských pohlavních hormonů. Zřejmě by léčba hormonální měla být podpořena psychoterapií v kombinaci s léčbou hladem a bezdomovectví. Tato hypotéza by měla být ověřena vědeckým výzkumem, tedy např. v azylových domnech zkoumat, zda se vyskytují pravicoví voliči i mezi obyvateli azylových domů. V azylových domech se vyskytuje mnoho občanů romského etnika. Jak se popř. vyvíjejí politické názory v  tomto etniku poté, kdy byli vystaveni bídě a bezdomovectví?  A jaké jsou politické názory mezi romskými lichváři?

            Vzhledem k tomu, že příští  rok zřejmě ČSSD získá ústavní většinu v Poslanecké sněmovně, měla by ústy ministra zdravotnictví nabídnout opozici účinnou terapii. Mohli bychom se stát první zemí, ve které by byl konzervatismus vymýcen pokojnou cestou.

            O totéž se zřejmě již 70 let pokoušejí v Korejské lidově deomokratické republice Kimové.

Na  závěr musím trochu relativizovat citované výzkumy. Nemám žádný výdělek z literární činnosti, takže jsem neměl čas ověřit citované výzkumy a dostat se např. přímo k textům výzkumů. Jak mi jeden můj kolega a zákazník napsal, jedna česká  novinářka uvedla, že kdyby rozuměla tomu, o čem píše, tak by nebyla novinářka, ale vědkyně.

            Stačí si připomenout jeden výzkum, který se zabýval původem rodiny Adolfa Hitlera. V řadě  důvěryhodných publikacich se léta spekulovalo, že Hitler byl židovského výzkumu. Jeho matka údajně pracovala jako pomocnice v domácnosti jednoho bankéře židovského původu. Když ale otěhotněla a údajně ji do jiného stavu přivedl nějaký člen rodiny bankéře, tak ji vyhnali. Proto údajně Hitler nenáviděl židy. Cca před 3 roky citovala světová i česká média, např. Česká televize zahraniční výzkum, který měl zjistit původ Hitlerovy rodiny. Výzkum podle novinářů dospěl k závěru, že Hitlerova rodina nebyla evropského původu, ale pocházela z Blízkého nebo Středního Východu. Pokud Vás překvapuje označení Blízkého nebo Středního Východu, tak stačí seznámit se s anglickou terminologii tohoto kouta světa. O něco později jsem navštívil univerzitní knihovnu  a po prolistování měsíčníku VESMÍR,  jsem našel věrohodnou interpretaci tohoto genetického výzkumu. Podle článku tuto genetickou výbavu má cca 7 proc. obyvatel Evropy a naopak se ověřilo, že údajný otec, kterého zřejmě matka označovala jako otce Adolfa Hitlera, byl skutečně jeho otcem. Autor článku navíc uváděl, že přístup autorů výzkumu lze označit jako nepříliš důvěryhodný. Rodina Adolfa Hitlera údajně žila blízko delty Dunaje, kudy do Evropy proudili lidé z Blízkého a Středního Výzkumu.

            Naši a nejen naši novináři jsou ochotni psát o čemkoliv. Např. Billa Gatese označovali jako otce Internetu  nebo v souvislosti s loňskou olympiádou v Londýně se naši novináři vyjadřovali, že přece i britský vědec vynalezl Internet. Internet byl přitom původně americkým vojenským projektem a britský vědec navrhl koncept dokumentů s hypertextovými odkazy a vytvořil první webový prohlížeč. Web je ale jen jednou službou Internetu.

     Podívejme se na konkrétní případ, na kterém ilustruji, jak jsou naši političtí  exponenti hloupí. Náš bývalý prezident „profesor“ Václav Klaus se před několika lety vyjádřil, že by stát neměl podporovat a financovat obnovu domů v záplavových zónách. Nabízí se otázka, zda Václav Klaus má  čas sledovat noviny či zprávy České televize. Oběti záplav totiž opakovaně poté, kdy byl povodní poškozen jejich majetek, žádali obce a stát, aby jim přidělily pozemky mimo záplavovou oblast. Tyto instituce odmítly zdarma tyto pozemky poskytnout. Pozemek s prakticky zlikvidovanou nemovitostí byl pochopitelně za rozumnou cenu neprodejný a zřejmě je i nepojistitelný. Nevím, kde by tito poškození sehnali peníze na koupi pozemku, takže jim nezbylo nic jiného, než dům obnovit na pozemku v idundatní zóně.

              Druhý příklad: Václav Klaus kritizoval studenty Vysoké školy ekonomické, že při studiu pracují. Pan exprezident je evidentně mimo, nebo je natolik zaměstnaný nakupováním hodinek s diamantem nebo šperků pro Livii, že nepostřehl, že studenti si přivydělávat musí i ve školním roce, mimo jiné kvůli politice takových politiků, jako je např. právě Václav Klaus.

V současnosti ani rodiny s průměrnými platy nemohou plně zabezpečit na studiích např. 2 děti, aniž by si musely přivydělávat na studium

http://www.national-geographic.cz/detail/volici-pravice-jsou-hloupejsi-nez-volici-levice-tvrdi-to-kanadska-studie-10944/

 

http://www.novinky.cz/zena/zdravi/97019-nadbytek-testosteronu-zabiji-mozkove-bunky.html

 

http://www.novinky.cz/veda-skoly/302258-fyzicky-silni-jedinci-tihnou-k-pravici-slabi-k-levici-zjistila-studie.html

 

RNDr. Karel Vašíček

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Karel Vašíček | sobota 15.6.2013 14:08 | karma článku: 18,51 | přečteno: 1944x
  • Další články autora

Karel Vašíček

Šílený střelec a selhání policie

Včera jsme zažili zřejmě nejhorší jednotlivý trestný čin v našich dějinách. Detailů jsme se zatím mnoho nedozvěděli ani od policie ani z médií. Nabízí se několik otázek.

22.12.2023 v 11:35 | Karma: 27,27 | Přečteno: 2100x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Kdo cestou k moci vraždil a vraždit bude dál.

Slova písničkáře Vladimíra Merty byla aktuální před lety po pádu tzv. komunistického režimu. Dnes bychom slovo vraždit mohli nahradit slovem lhal. Nicméně ve výzkumech veřejného mínění nemalá část populace uvádí, že současní polit

17.8.2023 v 11:06 | Karma: 20,44 | Přečteno: 487x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

E-mail predsedovi CSSD MIchalu Smardovi

Dekuji za newsletter "priteli" Smardo, Jak jste dopadli ve volbach? Jako sedlaci u Chlumce Ptam se, koho muze zaujmout chudak jako jste Vy, nebo "pritel" Hamacek

14.10.2022 v 17:54 | Karma: 9,33 | Přečteno: 317x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Výročí narození matematika Alana Turinga, utajovaného hrdiny 2. světové války,

Výročí narození matematika Alana Turinga, utajovaného hrdiny 2. světové války, pár slov o Antonínu Svobodovi čsl. průkopníku počítačových technologií světového významu A. Turing – otec moderních počítačových technologií.

23.6.2022 v 19:29 | Karma: 13,14 | Přečteno: 356x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Jsme v polovině pandemie koronaviru?

Už dva roky světovou populací drtí pandemie, kterou nikdo z naší generace ani z našich rodičů nezažil. Když už „hořela“ značná část Itálie, někteří novináři a politikové psali, že koronavir je vymyšlený a vše, co se kolem nás děje

13.2.2022 v 13:51 | Karma: 10,76 | Přečteno: 449x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

V Tatrách zemřel český turista. Plánoval sám vystoupit na Gerlachovský štít

21. května 2024  22:37

Při pádu zemřel ve Vysokých Tatrách na Slovensku 43letý český turista. Podle horské služby plánoval...

V Rusku zatkli kvůli podvodu bývalého generála. V minulosti kritizoval vedení

21. května 2024  21:50

V Rusku zatkli a umístili do vazby bývalého velitele 58. armády Ivana Popova, který je podezřelý z...

Přívalové lijáky zvedají hladiny řek na západě. Déšť zalil železniční přejezdy

21. května 2024  21:17

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal protipovodňovou výstrahu. Týká se vodních toků, které...

Pavel si vyzkoušel letecký simulátor, hokejistům s posilami předpovídá úspěch

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  20:54

Za přísnějších bezpečnostních opatření začal v úterý prezident Petr Pavel se svou chotí Evou...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 178
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 901x
Učitel, již bývalý, programátor, již bývalý, důchodce, stále, vydavatel, který se tím spíše baví, protože matematika není oborem, do kterého by se hrnuli ti, kteří by si  chtěli narejžovat, majitel jednoho z 45 či 46 tisici internetových obchodů,  internetový milionář nejsem a nebudu

Seznam rubrik