Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Je první leden 2013. Celý svět čeká na projev jednoho myslitele

  První leden 2013. Zapněte si včas televizi. Je Nový rok, lidé se probouzejí po silvestrovských oslavách, světová média, zpravodajské agentury, spřátelení politikové po celém světě, energetické firmy, zkrátka celý svět očekává další novoroční projev jednoho východoevropského myslitele, liberálního ekonoma, světoznámého ekologa, člověka, který zásadně zasáhl do architektury, reformátora školství, nositele Zlatého Ámose, vědce a myslitele v pravdě národního, politika světového významu, spisovatele. Uhodli jste? Ano, dnes celý svět očekává další novoroční projev našeho prezidenta.

Barack Obama již zjišťoval, kdy projev Václava Klause vlastně podle amerického času začíná. Po ruce bude mít česko-anglický slovník. Jeho dcery se těší jako na „Pohádky ovčí babičky“, nebo „Krtečka“. Vědí, jak je pro jejich tatínka důležité sledovat projev českého spojence. V Oválné pracovně Bílého domu zasedli vedle Obamových i nejdůležitější spolupracovníci amerického prezidenta. Obama očekává, zda projev z Prahy nepřinese nějakou mírovou iniciativu. Jaký vliv na vůdčí roli Spojených států ve světě bude mít projev Václava Klause?

Medvěděv a Putin zasednou v Kremlu u jednoho televizoru, i v Rusku je krize, a je třeba šetřit.

Kim Čong-Il a Kim Čong-Un nepotřebují překlad, oba dokonale ovládají češtinu, když vidím Una na fotografii, je mi povědomý, připomíná mi jednoho mého studenta, kterého jsem učil, a byl to dobrý student. Příslušníci severokorejské armády se shromažďují na politicko-výchovných světnicích, pod portréty dalšího z Kimů, a jsou připraveni sledovat projev známého myslitele. Vědí, že to bude přenášeno se zpožděním, aby byla zajištěna politická stabilita, kdyby Václav propašoval nějakou závadnou partii. Myslím, že nastal čas, aby se obnovily vztahy s demokratickým Korejským státem. Palinová si to myslí také, tak bychom drželi linií. Ostatně v minulosti jezdili korejští studenti studovat k nám, tak by teď zase naši studenti mohli studovat do Koreje. U nás také rádi jezdíme vlakem.

A korejští učitelé by k nám mohli jezdit korejštinu, angličtí a američtí učitelé u nás také učí,. Navíc anglicky umí každý, korejština by mohla být důležitá v budoucnosti, podobně jako čínština. Korejské firmy už u nás také jsou. Škoda by pro změnu mohla postavit továrnu v Koreji. A některé pláťáky by mohly být docela dobrým obchodním artiklem. Já zkusím napsat Unovi, zda by k nám zase někdy nezajel. Stejně jsem viděl pravidelně projíždět nějaký zelený vlak Pardubicemi. Mával mi nějaký voják. Když už jsem jezdí nakupovat, tak proč bychom nezavedli pravidelné vlakové spojení. Pendolíno by mohlo zajíždět až do Pchjongjangu. A naši zemědělci by se tam mohli jezdit učit pěstovat rýži. Část pozemků u nás by se mohla zavodnit, nevím, třeba by se v rybnících mohla pěstovat i rýže. Některé pozemky jsou tak jako tak poměrně často pod vodou.

Myslím, že bych mohl zkusit nějakou vlastní iniciativu Mosty: Před 21 lety se to osvědčilo.

Některé recepty jsou zajímavé, kdybychom důchodcům zdražili potraviny, a snížili důchody, tak by se ozdravil penzijní systém, ušetřila část potravin, které by se nespotřebovaly u nás, získali bychom další devizy jejich vývozem. Ušetřilo by se i na nákladech na zdravotní péči. A o legalizaci euthanasie se uvažuje.

Nastal čas na mírovou spolupráci se všemi zeměmi. Pokud sem jezdí z Koreje, tak by se mohl domluvit nějaký politický sňatek. A příbuzní spolu nebojují, to věděli už ve středověku. České holky se líbí všem. To věděl i Josef Švejk. A jízdní kola by se dala také vyvážet.

Nevím, třeba se už domlouvají nějaké kontakty a mírové iniciativy. Zkuste napsat e-mail: kim-cong-il@korea.kr nebo Kim-cong-un@korea.kr nebo government@korea.kr. nebo president@korea.kr. Ale asi jim také chodí hodně spamu. Já dostávám pravidelně e-maily, nepoznám, jestli to je korejsky, čínsky nebo japonsky. Je třeba se začít učit.

Zkusím zjistit některé korejské vyhledavače. Fungovat by mohl www.google.kr nebo www.seznam.kr

Vraťme se k projevu našeho prezidenta. K normalizaci vztahů na Korejském poloostrově už jsem přispěl dost.

Tajné služby celého světa povolaly své technické specialisty. Jsou připraveni zaznamenat celý projev prezidenta na ultrakvalitní hard disk z Koreje ve vysokém rozlišení. Všechny světové superpočítače jsou v provozu. Okamžitě po skončení projevu jej začnou analyzovat pomocí speciálních algoritmů, které budou srovnávat tento záznam se všemi předchozími projevy. Každý odlišný pixel může skrývat tajnou zprávu. Je láhev s minerálkou nalevo nebo napravo. Je to Korunní nebo Mattoni. Nebude tam láhev Budvaru nebo Pilsner Urquelle. Kdyby měl Václav Klaus před sebou Budvar, tak by to mohl být signál na urovnání sporu s Budweiserem. Stejně se bude muset Budvar někdy privatizovat. Mohli bychom jej věnovat Anheuseru. V minulosti se hodně podniků privatizovalo tak, že se někomu věnovaly a pak stát zaplatil dluhy.

Každý pohyb tváře Václava Klause, každé mrknutí může být signálem pro tajné agenty českých zpravodajských služeb v zahraničí.. Bude busta Jana Ámose Komenského a Tomáše Garigua Masaryka nalevo nebo napravo? Kdo první bude v České televizi komentovat projev prezidenta? Přema Oráč nebo David? Stoupne nebo klesne světový terorismus?

Kam se bude po Novém roce po projevu našeho prezidenta ubírat svět, spíše k liberální ekonomice, nebo ke státnímu dirigismu? Ovlivní po Filozofovi z Prahy také Ekonom z Hradu světové myslitele? Budou po celém světě vznikat fan kluby Václava Klause, jaký bude konečný náklad světového bestselleru „Modrá, nikoliv Zelená planeta“? Kdo natočí podle této knih film, Al Gore, Michael Moore nebo Oliver Stone, nebo sám Václav Klaus? Který dokument bude nejnavšťěvovanější ve světových kinech, film o životě Járy Cimrmana, životopis Václava Klause, nebo nový trhák „Pirát z Prahy“? Nebo hraný film o Jiřím Kajínkovi? Jaký vliv na ženy a sexuální zvyklosti budou mít sexbomby z Perlovky či E55? Zvýší se vliv českého myslitele Járy Cimrmana na světovou vědu?

Stane se tunelování univerzálním receptem pro světové ekonomy?

Nezvýší se nápadně po celém světě spotřeba vody, kvůli zvýšenému počtu spláchnutí toalet? Budou lidé splachovat spíše prudce nebo zvolna. Analytikové hledají poučení sledováním filmu „Velký blondýn s modrou botou“.

Světové energetické zdroje byly uvedeny do provozu, očekává se rekordní sledovanost televizních stanic. Světové telekomunikační družice nepřetržitě od rána distribuují signál z Prahy. Na Tuvalu je malý svátek, poprvé zažijí telemost z Prahy. Zvláštní zpravodaj Státní Tuvalské televize se marně snaží v Praze sehnat někoho, kdo by tlumočil přenos z Prahy. Zpravodaj Státní televize z Jemenu dorazil do Prahy v doprovodu 150 jemenských specialistů na střední Evropu.

Z Moskvy mířil do Prahy v poslední době rekordní počet charterových letů. Místo obvyklých turistů, nakupujících český křišťál vystupují podivní muži v hubertusech. Asi se něco připravuje.

Darebácké státy povolaly příslušníky represivních složek, obávají se, aby projev z Prahy nebyl signálem k revoluci či kontrarevoluci.

Politologové a Hradčanologové komentují od rána přenosy z Prahy. Diskutují, jaký význam bude míz nedávná milost.. Po-lednu se vždy dělají změny. Třeba Santa oznámí změny. Připravují se státní maturity, studenti budou zase demonstrovat. Politologové diskutují, kam se letos navezli dlažební kostky. Studenti by se měli také naučit zpívat. ¨

Některé agentury budou zase poskytovat služby.

Jaký vliv na světové burzy bude mít projev z Prahy? Definitivně položí eurozónu? Bude mít Václav Klaus oblek od Adama nebo od Evy? Bude mít kravatu růžovou nebo modrou? S hvězdy a pruhy nebo s českým státním znakem? Jaký vliv na světový ekonomický a politický vývoj bude mít projev z Prahy? Výrobci toaletního papíru se obávají, zda je nepoloží zvýšená poptávka po českém toaletním papíru z České republiky s heslem „Pravda vítězí!“ Zaznamená mobilní telefonní síť rekordní počet SMS ? Vydrží sít družic zajišťující provoz satelitních telefonů zvýšený počet telefonátů novinářů z Prahy? Neprobudí se medvědi na Kamčatce? Nebude projev z Prahy signálem pro další akce tibetských mnichů, revoltu Ujgurů, nepovzbudí aktivity Kurdů? Jak se zachová barmská disidentka Su Ťij?

Internetoví specialisté očekávají rekordní provoz na Síti. Vydrží české zpravodajské servery rekordní návštěvnost? Nezhroutí se server Pražského hradu? Dokáží zajistit čeští internetoví specialisté a překladatelé simultánní tlumočení projevu Václava Klause do celého světa?

Nezvýší se počet pacientů světových blázinců, kteří se budou vydávat za Mesiáše z Prahy? Zvýší se nebo zmenší počet sebevražd? Nebude projev z Prahy signálem pro dočasné nebo trvalé příměří drogových kartelů v Mexiku? Jaká bude letošní úroda kakaa, opia, banánů? Nezvýší se poptávka po českém pivu, která by mohla položit řadu světových výrobců? Kolik turistů ze světa zamíří do Prahy, aby viděli na vlastní oči Pražské jezulátko, Pražský orloj, či české holky, odolají pracovnice v Perlovce či na E55 rekordnímu zájmu zahraničních sexuálních turistů? Nezhroutí se kvůli tomu sexuální turistika v Thajsku?

České tajné služby poprvé v historii reaktivovaly experty StB. Zaznamenaly rekordní aktivitu tajných služeb, které se snaží ukrást projev Václava Klause. Experti zaznamenali zvýšenou aktivitu jaderných ponorek u českých hranic.

Chu Tchin Thao a Wen Tia Pao jsou napnutí, jaké zásadní poselství pro svět projev přinese tento projev.

Nevím, jestli letos nedám přednost spíše nějakému kriminálnímu seriálu, před dvěma lety mě zaujaly seriály „Myšlenky zločince“ a „Sběratelé kostí“. Nevím, zda jsou ještě vysílány.

Ekonomové po celém světě jsou zvědaví, zda projev nepřinese nějaké obohacení ekonomické teorie.

Přema čte, co mu na Hradě připravili, PR a mediální obraz ODS musí být koordinován. Čekám kecy, jako každý rok, že celý projev byl „vyvážený“, že ho „zaujala myšlenková hloubka některých částí“. Papež a dalajláma na chvíli vstanou od počítače, na kterém si hrají „Tetris“, a budou sledovat, zda letos omylem nepustí projev z loňského roku. Nikdo by si toho nevšiml, nikomu by to nevadilo, ale asi by to způsobilo zemětřesení v redakci zpravodajství. Sabotáž by byla přísně potrestána.

Vietnamské restaurace, ve kterých se čepuje české pivo, a kde se scházejí Vietnamci, kteří studovali nebo pracovali v Česku si Československu, budou mít rekordní návštěvy. Chtějí také vidět projev Santy. Snad se předzásobili dostatkem piva a utopenců a olomouckých tvarůžků. To také pomůže naší ekonomice.

Důchodci se budou radovat, že se sníží od Nového roku daně, Václav Klaus jim nezapomene připomenout, že „lidé chtějí nižší daně“. Podstatná část důchodkyň se základním vzděláním bude rozzlobena, že si jim zvýší důchod. Vědí velmi dobře, že to je zbytečné zadlužování státu a budoucích generací. Od května vědí, že „ony si klidně umřou, a pak za ně někdo bude platit dluhy“

Zatím jim stačil točený salám, tak proč zbytečné obžerství. Vědci se dozví, „že vědcům škodí zbytečná opulentnost“. Učitelé čekají, jak jim prezident řekne, „že hladový učitel je nejlepší učitel“

Jak projev skončí, naběhne do televize Přema, aby vylepšil mediální obraz našeho prezidenta. Politikové po celém světě mají připraveny fráze,“že projev studují“.

O Antonínu Novotnému jsme se dozvěděli, že když někde v OSN něco žblebtnul, Barák a další spolupracovníci jej zásobovali (vymyšlenými) ohlasy světových agentur.

Václav Klaus je jiné kafe. Energetické firmy po celém světě zajistily včas dotisk některých významných knih z produkce našeho spisovatele. Spřátelená knihkupectví po celém světě dají do výlohy některé zásadní publikace jako např. „Modrá, nikoliv zelená planeta“. Určitě se najde místo i na knihy jiných spisovatelů z okolí Václava Klause. Harry Potter ztratil fanoušky, děti si kupují nové bestsellery, „Pohádky ovčí babičky“ a „Životopis velkého Ekonoma z Prahy“. Celý svět se začal učit česky, všichni chtějí vidět v originále hry Divadla Járy Cimrmana a číst v češtině „Sebrané spisy tvůrce českého ekonomického zázraku“. Stane se VŠE líhní světových liberálních ekonomických odborníků? Přitáhnou do Prahy studenty a odborníky spíše přednášky Václava Klause, nebo Viktora Koženého? Jaké další myslitele dá světu v nastávajícím roce Česká republika? Stane se dalším hrdinou Mirda, Cyrda či Radek nebo Petr nebo knížata a hrabata?

Bude dalším hrdinou dětí po celém světě Rumcajs nebo Pirát z Prahy?

New York Times se v úvodníku zeptá, zda letos konečně nastane okamžik, kdy nějaký myslitel dostane současně Nobelovu cenu za mír, literaturu a ekonomii. A ještě navíc Pulitzerovu cena, nebo Oscara za komedii, nebo animovaný film. nebo cenu „Karla Velikého“ . Bude to český génius Jára Cimrman nebo nejlepší liberální světový ekonom z Hradu?

Nebo kolegové ze Senátu rovnou navrhnou na státní vyznamenání samotného Václava Klause? Medaile Za zásluhy by nestačila, byl by potřeba rovnou Řád bílého lva 1. stupně.

Václav Klaus by byl určitě „v rozpacích“, kdyby měl sám sobě předávat takové ocenění. „To opravdu, ale opravdu nečekal“. Nevím, jaké další významné ocenění pro světové ekonomy existuje, třeba Václav konečně dostane „Cenu české ekonomické společnosti“ za prodej našeho měnového zlata a nákup eurobondů. Určitě Václav pamatoval také na dostatečný podíl státních dluhopisů Řecka, Irska, Portugalska, Itálie, Španělska, Slovinska. Portfolio musí být diverzifikované. Třeba se podaří tyto dluhopisy prodat Číně a koupit od nich zpět naše měnové zlato. Za 7. násobek. Nebo získáme z Číny výhodně mléko s melaminem? Čína to s námi také myslí dobře.

Český lev bude mít letos jasného favorita.

„Krtečka“ nebo „Pohádky ovčí babičky“ překoná ve sledovanosti v zahraničních televizích jiný pořad z české produkce.

Ruská filmová společnost s podporou nějaké energetické firmy 2. ledna oznámí zahájení natáčení nového filmu podle bestselleru jednoho českého spisovatele.

A v jedné německé televizi bude možná žertovat komik, který po jedné letecké katastrofě vtipkoval, že Evropa se zbavila jednoho potížisty. .

Nevím, třeba novináři zajistí, aby se v českých médiích opět objevil další zneuznaný génius, Tomáš Julínek. Před dvěma měsíci jsme slyšeli, jak reagoval na událost, že nebyl zvolen do Senátu, přestože v něm „poctivě pracoval pro občany“. Tehdy hovořil o „myšlenkovém průjmu Bohuslava Sobotky“. O Přemovi ani Václavovi by to neřekl. Musel to být pro Tomáše šok, že jeho myšlenkový průjem občany nezaujal.

Teď se nám Tomáš Julínek svěří, že „obdivuje myšlenkovou hloubku projevu Václava Klause“. Snad se nějaké koryto najde. Pracovat se nikomu z ODS nikdy moc nechtělo pracovat.

Nevím, co o Vánocích dělal Radek. Třeba ve sklepeních ministerstva prohledává se spolupracovníky pytle, zda se tam nenajde nějaký vázací akt. Marek (Benda, nikoliv Eben) možná o Vánocích na druhý pokus sepisoval rigorózní práci. Ta bude natolik zásadní, že mu bude doporučeno, aby ji předložil i jako disertační práci. A právní odborníci po celém světě se začnou učit česky, aby si mohli také v originále přečíst spisy dalšího českého myslitele.

Možná si někdo spíše uplivne, máme svobodu. Ale to by se dověděl, že „hanobí hlavu státu, demokraticky zvoleného představitele“

Nevím, třeba jsem si zmařil šanci na nějakou funkci. Asi bude opět někdo nadávat, že je někdo darebák. Slyšeli jsme to před několika dny zprostředkovaně na adresu jednoho nezodpovědného státního zaměstnance, který profláknul to, co je zřejmě v politické práci našich představitelů běžné. Ten si to také pěkně polepil.

Když už se má legalizovat prostituce, euthanasie, legalizovat všimné lékaři, mohla by se konečně také legalizovat korupce, pokud bude představovat ekonomický prospěch českým firmám. Politickým stranám by to také pomohlo. A úplatky by se mohly včlenit do účetnictví. Provize dnes dává každý. Když jsem učil, tak mi šéf říkal, že mi nemůže přidat, jen práci. Ať prý beru provizi od žáků, je to prý obvyklé. Chceš lepší známku, něco přidat. Docela to fungovalo, dal jsem jednomu blbci jedničku, byl na čtyřku. Přinesl květák, tenkrát bylo u nás málo zeleniny. Asi si říkal, že jsem hladový učitel.

Je to všechno jinak, na projev Václava Klause se také těším. Náš prezident toho pro demokracii strašně moc udělal.

Zneužívání svobody projevu se nevyplácí. Nějaký paragraf by se mohl najít. Navíc jako učitel vím, že je třeba chválit, chválit a zase chválit.

Hoďte na toho blázna síť, Václave! Pisálkové, nechte naše politiky na pokoji. Potřebuji klid na práci. Dělají důležitou práci, nemohou si snížit platy.

Doufám, že to mají Vašek, Mirek, Radek, Petr, Saša, Karel, Mirka, Přema pevně v rukách. Kim a Fidel čekají na svoji šanci, ideologická diverze určitě stále existuje. Havanský rozhlas a Hlas velkého kormidelníka zahájí vysílání v českém jazyku. Naše tajné služby vše monitoruji, sledují elektronickou komunikaci. Agáta i Echeleon byly aktivovány do nejvyššího stupně provozu. Nějaký slovní průjem se nedá tolerovat.

Střezme odkaz sametové revoluce, semkněme se pevně kolem našeho prezidenta, vypořádejme se vrdě s odpůrci našeho milovaného vůdce. Se všemi našimi nepřáteli tvrdě zatočíme. Občané České republiky, svět se na Vás dívá.

V Boha věříme, vše ostatní monitorujeme.

Kolik lumpáren se provalí v letošním roce, kdo půjde od kormidla k veslům nebo rovnou do tepláků?

Happy New Year 2011.

?????????? ??? ? ?o??? ?????, ???????? ?????????! ??????? ??? ?? ???????, ??????? ????. ????? ?? ?????? ?? ????? ???????. ?????????? ?????? ? ?????. ???? ?????????. ? ?????? ?????? ? ????, ????? ?? ???????.

Kime, Kime, Kime inspirujte se zkušenostmi z Prahy. Vám to mohu napsat česky.

Kritika má být konstruktivní, některé náměty jsem předložil ke zvážení.

RNDr. Karel Vašíček, Brixen, lázeňský dům U Havlíčka Borovského

Mám pas na jméno Havlíček, Karel. Je to nějaké divné, na domě má desku take nějaký Havlíček, ale příbuzní nejsme, lidé pořád ukazují na tu desku, asi si myslím jestli ho neznám, nebo chtějí, abych na něj něco prásknul. Ale nerozumím jim, rusky už jsem hodně zapomněl. Navíc používají nějaký zvláštní diaelekt. Začal jsem znovu psát. Je mi tady smutno, píšu Elegie. Vydavatel mi napsal, že když to bude kritické, mohli by to vydat v Sojuzu. Nevím, kde to je, snad vydavatel dojedná slušné podmínky a vysoký náklad. Je tady docela draho. Snad se brzo vyléčím. Každý den mi dávají skotské střiky a elektroléčbu, snad to na tuberu pomůže.

Kolegové z CIS mi řekli, že bych se mohl vrátit, kdyby doma vyhráli menševici. Nebo kdybych zveřejnil nějakou nahrávku, ale já neumím hrát, jen psát.

V hotelu je nějaká Němcová, má v Praze nějakou funkci, ale má také ráda knihy, sem přijela také psát. Má ochranku, prý je konzervativec a ty tady nemají rádi. Asi s Josefem vyrábějí konzervy a není zcela všechno, tak jak má být

Je to tady samý komunista. Nevím, třeba se tady Němcová také léčí, nebo upadla v nemilost, Vzpomíná na Clause, asi má ráda Vánoce. Komunisté nás s Němcovou pozvali na schůzi, ona tam nechtěla jít, prý by ji znárodnili. Pila se tam vodka, mají ji od Volodi levně. Nadávali na Sama, asi nějaký jejich strýček. Mluvili hodně o revoluci, nevím, co si od ní slibují, u nás už byla. Ale mají rádi také papeže. A filmy o Jamesovi Bondovi navštěvují lidé po celém světě.

S Němcovou jsme se spřátelili, děláme dlouhé procházky, povídáme si. Je tady docela zdravé ovzduší. Ale pořád nás zpovzdálí někdo doprovází a fotografuje. Asi chtějí fotografii slavného spisovatele. Povídáme si o našich knihách, říkala mi, že píše “Dědečka”. Radil jsem ji, že lepší by byla “Babička”. Ale to prý by si nikdo nekoupil

Oba hodně čteme: “Kdo jsou přátelé lidu, a jak s nimi spolupracova (KGB, StB, Stasi)”, Tři zdroje a tři součásti konzervatismu (sója, škrob, kuřecí separát)”

Mluvíme s Němcovou raději kódovanou řečí, mluví pořád o Clausovi, pořád vykládá něco o “pět na stolech v českých”, Asi chce hrát karty. Nebo nemá na sladký rohlík.

Poslal jsem vydavateli první řádky: “Pan Claus mi píše, jsou-li prý zdráv. Aby měl pastýř hojnost mléka”

Němcová také zajímavě začala:”Moje milé děti, moje holátka, co jsem na Vás natěšila”

Asi se jí stýská po dětech.

V noci jsme toho mnoho nenaspali, byl Silvestr. Chlastali jsme s Němcovou, ona pořád nadávala na Jirku a George. Asi se pohádali. To je v každé rodině. Já jsem byl opatrný, mluvil jsem o Clausovi dobře. Ale povídá se leccos, prý se letos dárky nedostaly pro všechny děti.

Jdeme z vycházky, Všude se tady mluví, že odpoledne bude důležitý přenos z Prahy. Němcová se také těší. Asi nějaká nová Havlova hra.

Česká televise je tady docela oblíbená. Hodně sledují Novu, oblíbili si Zemana, Jana, toho majora. Cattaniho také mají rádi, asi je take baví kriminální seríály. Švorcovou mají také rádi, hlavně komunisté, vidí v televizi, že v Praze je všeho dostatek.

Byl jsem při tom: hrdina od Zborova, Sokolova, Dunkerque i Lipan, Waterloo. Účastník 1., 2., 3.. 4. a 5. odboje.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Karel Vašíček | pondělí 31.12.2012 23:45 | karma článku: 8,64 | přečteno: 1014x
  • Další články autora

Karel Vašíček

Šílený střelec a selhání policie

Včera jsme zažili zřejmě nejhorší jednotlivý trestný čin v našich dějinách. Detailů jsme se zatím mnoho nedozvěděli ani od policie ani z médií. Nabízí se několik otázek.

22.12.2023 v 11:35 | Karma: 27,27 | Přečteno: 2100x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Kdo cestou k moci vraždil a vraždit bude dál.

Slova písničkáře Vladimíra Merty byla aktuální před lety po pádu tzv. komunistického režimu. Dnes bychom slovo vraždit mohli nahradit slovem lhal. Nicméně ve výzkumech veřejného mínění nemalá část populace uvádí, že současní polit

17.8.2023 v 11:06 | Karma: 20,44 | Přečteno: 487x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

E-mail predsedovi CSSD MIchalu Smardovi

Dekuji za newsletter "priteli" Smardo, Jak jste dopadli ve volbach? Jako sedlaci u Chlumce Ptam se, koho muze zaujmout chudak jako jste Vy, nebo "pritel" Hamacek

14.10.2022 v 17:54 | Karma: 9,33 | Přečteno: 317x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Výročí narození matematika Alana Turinga, utajovaného hrdiny 2. světové války,

Výročí narození matematika Alana Turinga, utajovaného hrdiny 2. světové války, pár slov o Antonínu Svobodovi čsl. průkopníku počítačových technologií světového významu A. Turing – otec moderních počítačových technologií.

23.6.2022 v 19:29 | Karma: 13,14 | Přečteno: 356x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Jsme v polovině pandemie koronaviru?

Už dva roky světovou populací drtí pandemie, kterou nikdo z naší generace ani z našich rodičů nezažil. Když už „hořela“ značná část Itálie, někteří novináři a politikové psali, že koronavir je vymyšlený a vše, co se kolem nás děje

13.2.2022 v 13:51 | Karma: 10,76 | Přečteno: 449x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Prosazovat důchodovou reformu chce koalice na mimořádné schůzi Sněmovny

21. května 2024  5:45,  aktualizováno  13:50

Přímý přenos Nejtřaskavější bod z programu květnové schůze budou poslanci projednávat až příští týden, po...

Poslanci budou řešit ostrý výrok člena Rady ČT Veselého vůči Vašáryové

21. května 2024  13:39

Slovy člena Rady České televize Lubomíra Xavera Veselého vůči bývalé velvyslankyni v Rakousku,...

Soudu v Haagu se zatykači pomohla Clooneyová. Životy mají stejnou cenu, míní

21. května 2024  13:22

Při vyšetřování Mezinárodního trestního soudu (ICC), který v pondělí požádal o vydání zatykačů na...

Opatření jsou po atentátu přísnější, ale do věže se nezavřu, řekl Pavel na výjezdu

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  13:17

V továrně výrobce výbušnin a střeliva Explosii začala dnes dvoudenní návštěva Petra Pavla a jeho...

Vyhrajte super-prémiové pokračovací mléko BEBA SUPREMEpro 2
Vyhrajte super-prémiové pokračovací mléko BEBA SUPREMEpro 2

Rádi byste vyzkoušeli nejdokonalejší recepturu pokračovacího kojeneckého mléka BEBA? Zapojte se do soutěže a vyhrajte hned 2 balení mléčné výživy...

  • Počet článků 178
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 901x
Učitel, již bývalý, programátor, již bývalý, důchodce, stále, vydavatel, který se tím spíše baví, protože matematika není oborem, do kterého by se hrnuli ti, kteří by si  chtěli narejžovat, majitel jednoho z 45 či 46 tisici internetových obchodů,  internetový milionář nejsem a nebudu

Seznam rubrik