Plán sociálního začleňování prý nevyšel

Vystěhování Romů ze Vsetína se prý prodražilo, jenže kdo je na vině?  Je až neuvěřitelné, jak se lze pořádně napakovat na něčí bídě. Ruku na srdce, jsou vinni pouze Romové, a nebo má na tomto mega problému vinu i ten, kdo si přihřívá na Romech svoji polívčičku?  

Důležitou otázkou je: kdo to všechno nakonec zaplatí. Romové? Z dávek? Nedejte se vysmát.

Chudáci Romové mají se životem tolik starostí, že jim musí pomáhat neuvěřitelné množství organizací a zájmových skupin. Jen tak pro příklad jsem jich pár vypsal:

Sociální pracovníci, terénní pracovníci, školští poradci. Romští pedagogičtí pomocníci, Romští osobní asistenti, Speciální poradny pro diagnostikování inteligence předškolních dětí a dětí na počátku školní docházky. Odborný tým pro podporu sociálně znevýhodněných romských žáků. Ona skvělá vládní Agentura pro sociální začleňování, mediátoři pracující na „hledání cesty domluvy“ mezi školou a Romskými rodiči. Romské i neromske neziskové organizace, lokální konzultanti, ochránci lidských práv… a ti všichni zaštítěni Vládní zmocněnkyní pro lidská práva, Monikou Šimůnkovou. (takový Kocáb v sukních) + Další darmožrouti a nic neprodukující lepmlové.

Takže opět diskriminace a opět rasizmus. Protože Romy v roce 2006 přestěhoval starosta Čunek ze Vsetína na Jesenicko a na Prostějovsko (to jsou ony kontejnerové byty), a to na náklady Vsetínské radnice. Byly jim nabídnuty podmínky pro život, o kterých se jiným, řádně pracujícím rodinám s dětmi, ani nezdá. A přesto jsou to chudáci nepřizpůsobiví, kteří jsou prý "biti".

„Rodiny nebyly připraveny. Vystěhování je nevhodné a velmi nákladné řešení. Po přestěhováni nepřizpůsobivých vznikají krizové situace, …“ atd. - Krásné věty, které mají obhájit nepřizpůsobivé.

Tolik říká studie Agentury pro sociální začleňování. Odkaz je zde: A pro kompletní studii si stáhněte PDF soubor v sekci „ke stažení“: „Vystěhování Romů ze Vsetína na Jesenicko a Prostějovsko" (Vomastková,K., FSS MU v Brně, 2011) 

Jenže mě osobně to říká něco jiného. S nepřizpůsobivými byly problémy ve Vsetíně. A jsou i nových lokalitách. A světe div se. Prý je to způsobeno onou většinovou společností a nikoliv oním nepřizpůsobivým etnikem.

PS: Kolik organizací se strará o tvoje blaho, danový poplatníku?

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Karel Krchňák | čtvrtek 19.5.2011 18:52 | karma článku: 35,47 | přečteno: 2442x