Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Boží slovo, aneb slova vykládaná lidmi jako Slova Boží

Víra. Co nám přináší a co nám bere víra. Je lhostejno která. Ve jménu Boha konali, a stále ještě v některých vírách konají, lidé ta nejhorší zvěrstva.

Ve Spojených státech někteří duchovní mluvili například o hurikánu Katrina jako o „Boží zlobě“ vylité na „města hříchu“. Militantní buddhisté na Srí Lance obvinili křesťany, že za tsunami mohou právě oni, a tak se náboženský rozkol mezi těmito dvěma skupinami ještě prohloubil.

Mnoho duchovních nezná odpověď na otázku, proč Bůh připouští přírodní katastrofy. K tomuto skutečně „zásadnímu objevu“ mohu zcela osobně říci: „Ale božínku, to je proto, že Vás ten Váš bůh zkouší, chce vědět jak jste silní ve víře.“ Pitomina, že? Nicméně věřící v tomto mají jasno. Je to Boží rozhodnutí a basta, dál se nediskutuje.

Ve jménu víry je povoleno prakticky vše, a vše ohavné a zrůdné lze ve jménu víry omluvit a ospravedlnit. Jenže ani zde není vše úplně černobílé. Dostal se mi do ruky jeden dopis, který napsal jistý posluchač rádia plamenně šířící projevy křesťanského porozumění mezi lidmi. Vedené onoho rádia věří v Bibli svatou a pěkně od plic ventiluje vše co je v křesťanské víře povoleno, nařízeno či zakázáno.

Drahá paní doktorko!

Ze srdce Vám děkuji, že vynakládáte tolik obětavého úsilí, abyste lidem přiblížila Boží zákony. Lecčemus jsem se díky Vašemu vysílání naučil a o toto poznání se snažím podílet s co největším počtem lidí. Například, když se někdo pokouší obhajovat své homosexualní chování, připomenu mu prostě Třetí knihu Mojžíšovu (Leviticus 18,22), kde jasně stojí, že jde o ohavnost. A basta fidli.

Jenže od Vás ještě potřebuji poradit ohledně několika speciálních zákonů a způsobu, jak je dodržovat.

Za prvé: Když u oltáře obětuji býka jako zápalnou oběť, vím, že je to libá vůně pro Hospodina (Leviticus 1,9). Problémem jsou moji sousedé. Tvrdí, že je to nelibá vůně pro ně. Mám je odrovnat?

Za druhé: Rád bych prodal svou dceru do otroctví, jak to dovoluje Druhá kniha Mojžíšova (Exodus 21,7). Jakou přiměřenou cenu bych dnes podl Vašeho názoru měl za ni chtít?

Za třetí: Vím, že se nesmím dotknout žádné ženy, je-li ve stavu menstruační nečistoty (Leviticus 15,19-24). Problém je v tom, jak se to o ni dovědět. Zkoušel jsem se ptát, ale většina žen reaguje na dotaz podrážděně.

Za čtvrté: Leviticus 24,44 ustanovuje, že mohu vlastnit otroky, muže i ženy, získám-li si je ze sousedních národů. Jeden přítel má za to, že se to vztahuje na Mexičany, ale na Kanaďany ne. Proč nesmím vlastnit Kanaďany?

Za páté: Mám souseda, který o sobotách vždycky pracuje. Exodus 35,2 jasně stanoví, že musí zemřít. Znamená to pro mě morální závazek, abych ho vlastnoručně usmrtil?

Za šesté: Jeden můj přítel si myslí, že i když pojídání všeho, co nemá ploutve a šupiny, jako mušlí a humrů (Leviticus 11,10) je prezentováno jako hodné opovržení, je to ohavnost menší než homosexualita. Mně se to ale tak nejeví. Můžete mi to nějak víc objasnit?

Za sedmé: Leviticus 21,20 praví, že se nesmím přiblížit k Hospodinovu oltáři, jsou-li mé oči stiženy nějakou nemocí. Přiznávám, že nosím brýle na čtení. Musí můj zrak být dokonalý, anebo se na tohle dá použít nějaká obezlička?

Za osmé: Většina mých mužských přátel si dává stříhat vlasy i přistřihovat vousy, přestože to Leviticus 19,27 jednoznačně zakazuje. Jakou smrtí mají sejit?

Za deváté: Podle Leviticu 11,6-8 vím, že dotknu-li se kůže mrtvého vepře, budu nečistý. Smím doufám hrát kopanou míčem z vepřovice, když si navléknu rukavice?

Za desáté: Strýc má statek. Proviňuje se proti Leviticu 19,19, protože osívá totéž pole dvojím druhem semene Navíc nosí jeho žena šaty utkané z dvojího druhu vláken (bavlna + polyester). On nadto často zlořečí a rouhá se. Je opravdu zapotřebí té námahy se svoláním cele vesnice, abychom je ukamenovali? (viz Leviticus 24,10-16) Nestačí, když je formou drobného rodinneho obřadu upálíme, jako se to dělá s těmi, kdo se vyspí s tchyní? (Leviticus 20,14)

Vím, že jste se všemi těmito věcmi podrobně zabývala a tak jsem pln důvěry, že nám budete moci být nápomocna. A ještě jednou mockrát děkujeme za to, jak nám připomínáte neměnné a věčné Boží slovo.

     S obdivem Váš oddaný učedník a fanoušek Jake

 

     O co tedy jde.

Lidé, normálně smýšlející křesťané neberou Bibli svatou až tak úplně doslova. Ono: „Dědictví otců zachovej nám ó Pane!“ Dnes už nějak netáhne. Jak je vidět na onom dopisu, neřídíme se striktně přikázání Bible svaté. Co platilo dřív za jediný a správný Boží zákon, se časem zlidštilo a upravilo. Například anglický učenec William Tyndal se provinil před anglikánskou církví a králem Anglie tím, že přeložil Bibli do angličtiny. Následovalo jeho věznění a jeho mučednická smrt. Jenže to se stalo v roce 1536. A tak nějak se za staletí naučili křesťané vycházet s ostatními celkem v míru.

Základní informace o židovské populaci nám sdělují, že ani židé nebudou ti, kteří s výrazem fanatika a odhodláním vykonat cokoliv pro povznesení židovství ve světě. Těžko budou dnes zabíjet neviňátka jenom proto, aby bylo židovské učení první a jediné. Herodes Velký a jeho legendární krveprolití – vyvraždění neviňátek proběhlo více než před 2000 lety.

Buddhisté?  Vlastně celkem mírní neagresivní lidé. Buddhismus je nábožensko – filosofický systém, jehož základ vytvořil Buddha Gautama pravděpodobně v 5.století před naším letopočtem v severovýchodní Indii. Mimochodem, jedná se o nejrozšířenější světové náboženství. Buddhisté například svá božstva považují za běžné smrtelníky a nevědomé bytosti podobné lidem. Jen s tím rozdílem, že se jedná o bytosti krásnější, chytřejší a inteligentnější. Ale státe se myslí lidi, kteří prý na tomto světě žili. Jde skutečně spíše o filozofii, než o náboženství.

A Islám? No nazdar. Ve jménu Proroka Mohameda bylo vykonána a ještě bude, tolik zla, že můžeme

směle označit jeho vyznavače za sektu krvelačných fanatiků. Korán je plný násilí a návodů na vybití nevěřících. Plný odkazů na to, jak ponížit, potupit a pokud se jakkoliv vzepře, jak také usmrtit ženu. Vraždy ze cti?! No fuj. Nejhorší na tom je, že fanatičtí vyznavači Koránu berou tuto snůšku Mohamedových „sebraných spisů“ doslova, a je pro ně zákonem, jak světským, tak Božím.

Islám vraždí dnes a denně. Nemáte o tom zprávy? Asi proto, že někdo nechce, aby jste je měli. Včerejší vyvraždění brazilských školáků, dětí 12 až 14 let, je médiami v Evropě označeno za dílo pomatence, který trpěl chorobou AIDS.

Je to jinak. Řekněme si pravdu. Tento člověk, Wellington Menezes de Oliveira měl fundamentalistické sklony. Jeho sestra sdělila policii, že byl bez kamarádů, a celý propadl pouze na Islámskému učení. Klasický konvertita na Islám. Který je ještě víc fanatický, než vyznavači tohoto učení, kteří se do Islámu narodí. Měl vymytý mozek.

 "Byl celý soustředěný na věci týkající se islámu. Nechal si narůst dlouhé vousy. Byl divný.  Byl na internetu celý den, četl otázky související s Islámem, bylo to velmi podivné." řekla.

Odkaz je zde. http://worldwideliberty.blogspot.com/2011/04/islamic-terrorism-in-brazil-11.html

Ve jménu náboženského učení, ve jménu Islámu zavraždil 12 dětí, a 18 postřelil. Děje se to prakticky denně. Muslimové nepatří do civilizace. Tedy rozhodně ne do té naší.

Není skvělá zpráva, že Italové dají viza imigrantům na ostrově Lamparuza? Je jich tam zatím 22.000, to aby se tito muslimové mohli volně rozlézt po Evropské Unii. No není to skvělá zpráva! Je to velmi špatné. To, že se Itálie zbaví vlny imigrantů je pro ně výhodné, ale pro boha, vždyť mohou zamířit k nám! A proč by to dělali? Protože jim bude kdekoliv v Evropě lépe, než v jejich rodných zemích. Bohužel si s sebou nesou onu víru v Proroka Mohameda. Svoje neštěstí táhnou s sebou a budou je importovat všude tam kam přijdou.

Náboženství nám přineslo mnoho kulturních památek, obohatilo naši historii. Ale co mám přináší dnes muslimové? Najde se mezi nimi další Johan Wolfgang Goethe, Antonín Dvořák, Marie Curie Sklodovska nebo Matka Tereza?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Krchňák | sobota 9.4.2011 11:28 | karma článku: 14,80 | přečteno: 1491x
  • Další články autora

Karel Krchňák

Moje děti mají zachraňovat cikány?

Nízký intelektuální potenciál těch problémových se sklony ke kriminalitě, automaticky dělá z nepřizpůsobivých vděčné objekty pro etnobyznys a manipulaci, s jejíchž pomocí vykrádají „neziskové“ organizace státní kasu.

10.9.2011 v 13:38 | Karma: 43,52 | Přečteno: 4276x | Diskuse| Společnost

Karel Krchňák

Islamisté, pomalu se připravujte, že potáhnete kam patříte

Ve Finsku přibývají preference straně Pravých Finů - "True Finns" vyletěla jako raketa na 18%. Strana Geerta Wilderse v Nizozemí ztrojnásobila počet svých voličů a Strana Svobody v Rakousku je u našich sousedů největší stranou. Podobné trendy lze pozorovat i v dalších zemích. Hnutí majících multikultury už plné zuby, v Evropě rostou.

7.9.2011 v 14:51 | Karma: 36,42 | Přečteno: 2524x | Diskuse| Společnost

Karel Krchňák

Kam nás dostala násilná integrace nepřizpůsobivých

Žijeme ve velmi nebezpečných časech. Jsem šokován, zarmoucen ale také zhnusen z faktické nečinnosti zodpovědných. Plácání prázdných slov nic nevyřeší. Lidé postižení tupě a násilně prosazovanou pozitivní diskriminací potřebují pomoc TEĎ HNED. Ne až se uvolní fondy, až se sestaví krizový plán na vyřešení vzniklé situace a nebo až budou první mrtví.

6.9.2011 v 13:25 | Karma: 36,95 | Přečteno: 2114x | Diskuse| Společnost

Karel Krchňák

Kdo je větší parazit?

Jsou to cikáni, kteří dělají kravál, bordel a každého by chtěli uřvat? A nebo různé neziskové organizace, které je v tomto de facto podporují a na nich doslova žijí?

4.9.2011 v 11:23 | Karma: 33,52 | Přečteno: 2047x | Diskuse| Společnost

Karel Krchňák

Na řešení cikánských zločinů policie nemá čas

Názorně jsme to dnes viděli v TV. Žádní extrémisté nebo radikálové, ale převážně místní zoufalí obyvatelé Varnsdorfu, kterým cikánská kriminalita ničí životy, byli mláceni policií. Na to si čas policie našla.

3.9.2011 v 20:55 | Karma: 41,08 | Přečteno: 2993x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Z uprchlíka agentem. Šapošnikov sehrál při výbuchu ve Vrběticích klíčovou roli

9. května 2024

Premium Jakou roli hrál ve výbuchu muničního skladu ve Vrběticích bývalý ruský voják Nikolaj Šapošnikov? O...

Rusko bombarduje civilní cíle a chlubí se tím. Nechutné, říkají Ukrajinci

9. května 2024

Premium Záporoží (od zpravodajů iDNES.cz) Areál stavební firmy v Záporoží nacházející se jen dva kilometry od centra města zasáhla raketa...

Severní Makedonie zvolila novou prezidentku. Předchůdce uznal porážku

8. května 2024  22:19,  aktualizováno  22:35

Severomakedonský prezident Stevo Pendarovski uznal porážku ve středečním druhém kole prezidentských...

Izrael otevřel přechod Kerem Šalom, pomoc se k civilistům přesto nedostává

8. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:28

Do Pásma Gazy ve středu přes klíčové hraniční přechody na jihu oblasti nepřicházela žádná...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2860x
Jsem táta dvou dcer, tedy dle nich již skoro mladých slečen. Stále miluji svoji ženu. Smekám před ní, že to se mnou tak dlouho vydržela. Mám rád svoji rodinu, mám rád svoji vlast, mám rád českou krajinu a dobré lidi. Mám rád starou českou kuchyni a dobré víno (raději bílé, než červené) a mám rád táboření. Moje práce a koníčky mi zabírají skutečně hodně času, přesto bych se chtěl vyjádřit k dění v ČR, EU a ... osobně na stránkách bloku.
PS: A taky mě baví:
........... relaxing at home with a nice drink and a beautiful sexy female :-)
.............. Zde na iDnes jsem již před lety začal pod značkou:
"paltt".