Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

nordica

12. 9. 2011 13:41
pro pesimistku

Zjevně opět problém s pochopením psaného textu - pokud je Vám tak hodně jedno, jak to mám já, tak proč reagujete neustále dokola? A proč určitý druh lidí má v diskuzích pocit, že protistrana dělá chytrou? Nějaký menší komplexík? To je toiž argument zcela od věci a běžně lidé snad netrpí pocitem, že z nich někdo dělá "nechytré". Tak si nechte Vy svoje ambice, já si nechám zase své - naštěstí bohatě naplněné -, takže se nemusím nazývat "pesimistka".

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

12. 9. 2011 19:23
Váš příspěvek: odhad?

jsem opravdu pochopila jako reakci na svůj příspěvek, ve vlákně "hmmm", proto jsem na Vás podruhé - dle Vás "neustále dokola" - reagovala. Teď je to potřetí - snad pochopitelné, příspěvek jte mi adresovala....

Argumentovala jsem k věci, "komplexík" nemám, děkuji za optání, a nemám pocit, že byste ze mne dělala "nechytrou". Byla to narážka na styl a obsah Vašich vyjádření.

 Ale pokud jste schopna popsat dvě reakce na své příspěvky jako "reagování pořád dokola", nemohu se vlastně divit ani účelovému "zdeformování" jejich obsahu.

btw: jsem ráda, že se Vám můj nick líbí ;-D

0 0
možnosti
N

nordica

12. 9. 2011 9:01
odhad?

Při vší úctě - úplně špatný odhad - bydlím na malé vesnici, předtím malé městečko, syn chodil denně 3km pěšky do a ze školy, peníze jsem vždy musela vydělat sama, bez pomoci kohokoliv, dítě spíš nenadané na matiku a přírodní vědy, ale velmi na jazyky a vědy společenské. Takže žádná bohatá rodinka z velkého města, vozící své geniální dítě denně do školy autem a platící soukromé gymnázium proto, aby ho potomek snadno udělal. Je to vše jen otázkaq priorit. A opravdu nechápu, proč by se, pokud to rodiče nechtějí, mělo jejich dítě stát tahounem těch nepřizpůsobivých, kteří se stejně nic naučit nechtějí. O tom totiž tahle diskuze prvotně byla.

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

12. 9. 2011 10:18
Re: odhad?

Bez urážky - každý příspěvek má v pravém dolním rohu tučný nápis "reagovat" a pokud na něj kliknete, Vaše reakce se objeví přesně pod ním a diskusi to dělá jaksi přehlednější. Nejspíš jste včera v 18:44, příspěvkem s nadpisem "hmmm" reagovala jen na nějaký příspěvek a ne na článek, jak to vyznívá (stejný dojem měl i autor článku a 837).

      Je mi naprosto jedno, jak to máte (či jste měla) právě Vy, jiní lidé, to mají zase jinak. Přeji Vám Vaše nadané dítě i to, že jste situaci zvládla, ale že "vše je jen otázkou priorit" jsou jen všeobecné kecy. Konkrétní lidé musí řešit svoje konkrétní situace dle svých možností. Já jsem se také musela nějak zařídit, také nemám všechno "u nosu" a také netisknu peníze, nicméně vím, že ne všude jsou možnosti stejné či podobné a hlavně nemám ambice dělat chytrou.

0 0
možnosti
JM

ikkyu

11. 9. 2011 21:58
romské děti

Tak mě napadá, když už se uvažuje o navázání dávek na školní docházku, proč je nenavázat i na prospěch ve škole, nebo aspoň na známku z chování?

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

12. 9. 2011 7:27
Re: romské děti

Předpokládám, že výsledkem by bylo pouze to, že by učitelům chodily početné rodiny vyhrožovat (v nějaké zázračné prozření -, zájmu o vzdělání, vedení dítěte k povinnostem a disciplíně - fakt nedoufám...).

0 0
možnosti
8

837

11. 9. 2011 19:58
Snad tohle časem nějak vyřeší trh

Snad by nebyl problém zavést placené základní školy s  nějakým lidovým školným, na úrovni nějakých 5000 tisíc ročně, kdo by to nedal když by měl zaručeno že se tam bude normálně učit a že tam normální děti nebude terorizovat nějaký spratek co věkem patří o 3 třídy výš.

Ti co dneska ty haranty z pomocných škol chtějí strkat mezi normální děti ti sami své dětí dávají do placených škol kde cikána nepotkají za celou školní docházku.

0 0
možnosti
N

nordica

11. 9. 2011 18:44
hmmm

Vizitku si děláte leda Vy tím hloupým textem, kolik dětí máte a kde se vzdělávaly? Váš názor nemá cenu dál rozebírat, ač jsem na školu musela šetřit, moje dítě, dnes dospělé - uspělo ve světě v konkurenci, o které se Vám s Vašimi hloupě rovnostářskými názory ani nemůže zdát. Původně jsem to sem vůbec nechtěla uvádět, ale Váš výplod si o to řekl. Pokud máte děti nenadané, tak pak je klidně můžete nechat se dál vzdělávat na školách, které jim třeba stačí. Nadaným dětem je lepší poskytnout vyšší šance.  Lidi jako Vy vedou se svými názory tuhle zemi tak akorát do háje.

0 0
možnosti
FB

paltt

11. 9. 2011 19:20
Re: hmmm

Jistě, samozřejmě máte pravdu. Sice svoji, a nechcete vidět co se děje za kopcem, ale máte rozhodně ze svého pohledu pravdu.

I tak Vám děkuji za příspěvek.

1 0
možnosti
PK

repanak

11. 9. 2011 11:01
Ještě k panu Cynycovi

Jakýkoliv problém se musí řešit ve 2 rovinách - operativní a dlouhodobé. Vy metodologicky uvažujete v tom dlouhodobém horizontu. Ale řadu věcí musím řešit dnes, zítra, když to nebylo včera. Zajímal by mě Váš názor - snad všechna velká etnika vyvíjela v historii nebo i dnes vyvíjí snahu o vytvoření státního útvaru, i ta co prodělala diasporu. Třeba Kurdové, nemluvě o národu židovském. V nejmenším jsem toto neslyšel o Romech. Není to zvláštní?

0 0
možnosti
C

Cynyc_

11. 9. 2011 13:06
Re: Ještě k panu Cynycovi

Těch rovin je podle mého více (zpravidla se rozlišují krátkodobé, střednědobé a dlouhodobé cíle). Ačkoli mě zajímají dlouhodobé, jsem si samozřejmě vědom toho, že i ostatních je třeba dosahovat. Protože je však na krátkodobé orientována většina populace, považuji za užitečnější věnovat se těm dlouhodobým. Co se Romů týče, protože jsem tuto problematiku nikdy nestudoval, je můj názor irelevantní dojmologií, ale chcete-li jej slyšet: snaha o vytvoření vlastního státu je vyvrcholení delšího procesu etnické emancipace a až na zcela výjimečné případy (Izrael) přepokládá existenci území, kde je dané etnikum majoritou. Romská emancipace (jejíž součástí je vždy vznik majetkové a intelektuální elity) podle mého nepokročila zatím dost daleko, především ale vzhledem k tradiční životní strategii Romů (která je částečně parazitární) prakticky není možno splnit podmínku druhou.

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

11. 9. 2011 10:49
100G% SOUHLAS

V podstate pisu to same v clanku Fatalni selhani statu aneb proc nemame radi Romy. Je to legitimni otazka se ptat, kde se vezmou ty tisice bilych dobrovolniku, mezi ktere budeme cikany socializovat a asimilovat.

0 0
možnosti
FB

paltt

11. 9. 2011 12:16
Re: 100G% SOUHLAS

Velmi dobrý článek. Máte naprostou pravdu v tom, že "...drtivá většina Romů patří ke sociálnímu dnu společnosti." Nicméně, kdo je tam poslal, na ono dno? Sami si vybrali. Oni sami zvolili tento způsob života. A ačkoliv se na jejich integraci nalilo neuvěřitelné množství prostředků, nelze nevidět, že problém narostl do obludných rozměrů.

Nemyslím si, že by za ně teď někdo byl ochoten tahat horké kaštany z ohně. Svým postojem a způsobem života si "navařili", tak ať si to teď také pěkně snědí. :-P

3 0
možnosti

CART09

11. 9. 2011 7:57
Soukromé školy

Dopadne to tak, že ti rodiče, kteří na to budou mít, budou dětem platit soukromé školy, už jenom proto, aby se tomuhle vyhnuly. A ty ostatní holt budou bojovat o přežití v kolektivu, který se bude řídit podle nepřizpůsobivých...Já osobně mám ročního syna, a když to tak vidím, tak ho budu dávat na nějaké bojové umění už někde od čtyř let, aby měl aspoň nějakou šanci...

2 0
možnosti

radek.stembera@volny.cz

11. 9. 2011 7:38
souhlas a karma

.

0 0
možnosti
OK

jurnecka

10. 9. 2011 23:43
Zajímavý dokument

Před několika dny byl v TV zajímavý dokument o jakémsi profesůrkovi, který někdy ve dvacátých letech provedl experiment. Společně se svým lamým dítětem vychovával také šimpanze... Dělali všechno spolu a ten pán si od toho sliboval, že šimpanz dosáhne lepších výsledků, než běžný šimpanz...

.

Z počátku to fungovalo. Co udělalo dítě, po něm zopakoval šimpanz... Pak ale dovednosti dítěte dosáhly úrovně, která už byla pro šimpanze nedosažitelná a stalo se něco, co otec neočekával. Dítě začalo opakovat vše po šimpanzovi. Šimpanz se stal v tom páru vůdcem a dítě se přizpůsobilo. Takže pán experiment oraději ukončil.

.

2 0
možnosti
OK

jurnecka

10. 9. 2011 23:45
Re: Zajímavý dokument

Né "lamým dítětem", ale "malým dítětem" ... :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2860x
Jsem táta dvou dcer, tedy dle nich již skoro mladých slečen. Stále miluji svoji ženu. Smekám před ní, že to se mnou tak dlouho vydržela. Mám rád svoji rodinu, mám rád svoji vlast, mám rád českou krajinu a dobré lidi. Mám rád starou českou kuchyni a dobré víno (raději bílé, než červené) a mám rád táboření. Moje práce a koníčky mi zabírají skutečně hodně času, přesto bych se chtěl vyjádřit k dění v ČR, EU a ... osobně na stránkách bloku.
PS: A taky mě baví:
........... relaxing at home with a nice drink and a beautiful sexy female :-)
.............. Zde na iDnes jsem již před lety začal pod značkou:
"paltt".