Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Fixit ! může být výzva k opravě

Přibývají zkratky, kterým nerozumím. Brexit, slovo které před rokem neexistovalo, prý není brněnský exit. Opak Brexitu je (byl) Britin, přestože by to měl být, pokud bych to složil analogicky, Brin. Teď je moderní Bregret.

Medyjální šmoci potřebují rychlá slova, dvou-tří slabičná, úsečná, snadno vyslovitelná, zapamatovatelná a mezinárodní. Politikům se to taky líbí.

Úplně nové slovo je Bregret, to je prý lítost z toho, co se stalo. Něco jako "Bože, co jsem to učinil ?" A prý si to říkají ti, co hlasovali pro odchod, protože pro něj hlasovat nechtěli.

Fixit není výzva k opravě něčeho rozbitého, ale znamená údajně finský exit z EU, soukmenovec Kotleba dneska vymyslel Slexit a v Polsku mají Polend. Nálepky pro ostatní státy jsou zde, tedy s výjimkou Německa, to zatím nálepku asi nemá, protože by se muselo rozejít samo se sebou. To doposud zvládl jen Cimrmanův sněžný schizofrenik JáTy, což Britové a Nepálci později zkomolili na Yetti. Dal bych denní mzdu za to, být v pátek ráno doma Merkelů, když jim tu novinu služka oznámila. Hned poté bych i Německu přidělil nálepku, a aby se to rýmovalo, navrhuji "DojčKsicht".

 

1) Ať si Britové dělají, co chtějí, je to jejich věc.

Nevěřím tomu, že tam zítra nevyjde slunce. Nejlepší by bylo si teď dát hadr na hlavu, vypnout všechny ty nesmysly a dokoukat Euro. Kopálisti s tím budou otravovat ještě dva týdny, to by už mohly hormony vyprchat.

Ale to se nestane. Systém infotainmentu potřebuje svoji potravu a stále silnější vzruchy. Pánové a dámy si budou posílat vzkazy, které dělníci bulváru patřičně upraví a zesílí. Zhruba po deseti dnech zbylí komisaři evropské komise vezmou lopaty a za zpěvu Internacionály společně zasypou Eurotunel.

Už teď rozmazáváme každou kravinu. Nějací recesisté sesmolili petici za vystoupení Londýna z Británie. Díval jsem se na mapu, to určitě nějak pude. Zvláště, bude-li na hranicích potravní čára, uvidíme kdo dýl vydrží.

Tenisti na Wimbledonu prý přes noc zchudli, protože dostávají odměny v librách. Když nám kolega Singer pohnul s korunou a někdo zchudl, protože zrovna potřeboval eura nebo koláče, nikoho to moc netrápilo.

Angličtí hudebníci budou muset možná žádat o víza a, považte, budou muset dělat soupisy hudebních nástrojů. Již nikdy nepojedou noví Beatles do Hamburku !

Jakási Evropská léková agentura již nebude moci sídlit v Londýně a nástupnická města na kontinentě se už už hlásí. Nikdy jsem o nich neslyšel, nám tady totiž chybí Framykoin a Ascorutin a to ti pánové asi řešit nebudou, i kdyby to bylo ve Vídni.

Taky někdo blábolil, že referendum bylo nejdůležitější rozhodnutí v britské historii. Řekl bych, že tam byly i jiné podružné milníky, např. rozhodnutí vydrbat s Hitlerem ...

Takhle budeme blbnout ještě pár dnů, než dá Ronaldo další gól.

 

2) A nám se to nelíbí a my to tak nenecháme !

Bóžínku, jak jsem rád, že to malinkaté pachole, které prvně řeklo, že král je nahatej, pochází k kolébky demogracyje a nikoliv z Východu, nebo snad z kotliny. To by zase bylo keců o postkomunistické mentalitě, čecháčkovství a i Švejka by vykopávali z hrobu.

Ale takhle ? Na to se musí jinak, tak ňák sofystykovaně.

Je přímo radostné, pozorovat ty politicko-novinářsko-právnické kejkle. Takže oni nejdřív vyexcitovali 17 miliónů lidí, aby šli referendovat a pak se dozvíme, že to není právně závazné, protože se nám to vlastně nelíbí ? A že se výsledkem nikdo nemusí řídit ?

Takže oni vedou několik měsíců kampaň, aby se pak, až to nevyjde dle plánu, na příkladech vybraných týpků, jako je jakýsi pan Adam (a další pitomci) snažili prokázat, že referendisté nevěděli co činí. Ubozí nešťastníci, svedení na scestí. Tak to už jsem taky zažil.

Takže vyštracháme petici, která je v oběhu už měsíc a nikoho dosud nezajímala a hurá do toho. Ta petice je k mání tady: https://petition.parliament.uk/petitions/131215.

Text: "We the undersigned call upon HM Government to implement a rule that if the remain or leave vote is less than 60% based a turnout less than 75% there should be another referendum."

Text je geniální, je to perpetuum mobile na přímou demokracii. Když ty numera nevyjdou, tak se na to nevybodnou, ale (asi - should be) bude další referendum. To napsal právník z reklamky, dozajista. Druhé referendum, třetí referendum, sedmé referendum. Dokud to nevyjde.

Pardon, ona to není petice jak ji známe, s ručními podpisy a s adresami, ale klikací udělátor. Tam se může "podepsat" asi kdokoliv, kdo si zjistí nějaké britské PSČ a zadá existující mailovou adresu. Internetová lajna z Brusele byla kapacitně jistě dávno posílena. Ty "podpisy" přibývají takovým tempem, že v úterý odpoledne jich tam bude víc, než je v Británii obyvatel. Za večer přibyl jeden milión petentů ...

Aby bylo veseleji, očekávám po neděli petici "Jedno referendum stačilo". Zabili jste mi strejčka, tak tady máte přes hubu.

 

3) A co "kořeny" ?

Dovolil bych si ocitovat jednu větu z dokumentu, který z 508 milionů občanů EU a blíže neurčeného množství nelegálů přečetlo až do konce jen pár (tzn. dva).

Smlouva o fungování Evropské unie obsahuje definici vnitřního trhu – jedná se o prostor bez vnitřních hranic, v němž je zajištěn volný pohyb zboží, osob, služeb a kapitálu.

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/cs/TXT/?uri=CELEX:12012E/TXT

Dle mého skrovného názoru je to úžasná myšlenka a nic jí není. Má to jenom jednu vadu - mělo u ní zůstat. Pořád ještě je možné se k tomu vrátit. Takže Fix It !

Ale to se taky nestane, rozhodně ne hned. Chlapci a holky z Brusele chytli nerva - jsou ohrožena jejich pracovní místa oceněná od 7 000,- EUR měsíčně a výše, o doživotních rentách nemluvě. Taky by něco museli dělat ve svých domovských zemích a tam už je obsazeno těmi, co neumějí anglicky. Takže bude více Evropy a více evropských hodnot, ať jsou jakékoliv. A více keců. A více odporu. A více utahování šroubů.

 

4) Poučení a řešení ?

Není. Ve vytváření neřešitelných situací jsme mistři a lepení rozbitých hrníčků to nikdy úplně nespraví. Pokud budou Junkeři a další pomstychtiví, tak newim.

Jenom je mi líto multikulturních chronických petentů, řešících celoplanetární problémy. V krátké době je to druhá rána do "úhelných kamenů" jejich ideologie. Poté, co se jim začaly navzájem vyvražďovat jejich oblíbené menšiny a oni se musejí rozhodnout, která z nich je menšinovatější, nezafungovalo ani referendum.

Ono tedy zafungovalo, ale co s výsledkem, když většina má jiný názor než moje vlastní pokroková menšina ? Co s tím, když ti nevzdělaní, xenofobní a zmanipulovaní volí jinak, než si myslím, že by volit měli ? Pořád jsem chtěl tu rovnost a najednou dva, z mého pohledu totální burani, mají dohromady přesně o jeden hlas víc než já, který jsem nejchytřejší a nekrásnější ? A ke všemu tomu určitě žerou bůček a sladí bílým cukrem. Načo je vojákovi také oné referendum ? To by ani soudruh Jirásko nezdůvodnil a to byl nějaký pohádkář. Udělejme opět 99% kvóty !

Holky a klucí si asi mysleli, že jde o další nezávazné odklikávání banalit na Ksichtoknize. Něco jako připojit se do skupiny Sbírka per pro pana prezidenta !, být rád, že je nás třeba i pět tisíc (je tu takové pěkné teplo a ten pocit sounáležitosti !) a pak tu propisku ani neposlat (to se fakt stalo, propisek tehdy přišlo na Hrad pár a nikoliv pět tisíc).

Tentokrát nešlo o propisku. Idze to tu do riadnej riti ...

Haj hou ...

Autor: Karel Jelínek | neděle 26.6.2016 8:08 | karma článku: 29,10 | přečteno: 695x
  • Další články autora

Karel Jelínek

Jak nahradit ruskou ropu a plyn usilovným šlapáním na kole

Mezi různými fantastickými recepty, jak se během pár letních měsíců vypořádat s naším aktuálním energetickým problémem, se objevila i samovýroba elektřiny skrzevá šlapání na hračce, která připomíná jízdní kolo. Může to fungovat?

5.4.2022 v 16:19 | Karma: 40,58 | Přečteno: 4376x | Diskuse| Společnost

Karel Jelínek

Tak jsem si vzal domů uprchlíky z Ukrajiny - jak to pokračuje?

Zkraje března 2022 jsem váženým čtenářům blogu iDNES poreferoval o našem soukromém pokusu aspoň trochu pomoci zvládnout uprchlickou vlnu. Jestli někoho zajímá, jak to bylo dál, je tu správně ...

30.3.2022 v 21:21 | Karma: 47,42 | Přečteno: 18854x | Diskuse| Společnost

Karel Jelínek

Tak jsem si vzal domů uprchlíky z Ukrajiny - den první

Co dělat (dílo s tímto názvem napsal Lenin)? Dá se nějak pomoct? Tohle je záznam osobní zkušenosti s akcí "pořiď si svého vlastního uprchlíka".

8.3.2022 v 18:18 | Karma: 45,85 | Přečteno: 23601x | Diskuse| Společnost

Karel Jelínek

Malá vonička současných populárních melodií z Ruska

Ruský pop nebo nedejbože rock se u nás nikdy moc neprosadil. Je to věc buď pro fajnšmekry nebo pro masochisty, záleží odkud se na to člověk podívá. I dnešní Rusko má své Lišky, Bartoně a Plameny. A ti svoji práci dělají dobře.

2.3.2022 v 13:13 | Karma: 16,12 | Přečteno: 816x | Diskuse| Společnost

Karel Jelínek

Jsou politici (nejen v EU) dostatečně kvalifikováni?

Tuhle padla u nás v hospodě otázka vohledně toho GrííínDýlu: Copak to ti politici nevidí, že to je úplně mimo, hlavně technicky a časově? Nevidí, protože to vidět nemůžou. Nejsou totiž pro takové rozhodování vůbec kvalifikováni.

25.1.2022 v 15:15 | Karma: 44,58 | Přečteno: 4722x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Porodnost Arabů razantně klesá, přelidnění však Blízký východ straší dál

19. května 2024  14:41

Porodnost v arabských zemích za posledních několik let zaznamenala přes sílící přítomnost...

V Maďarsku po nehodě na Dunaji havaroval motorový člun, dva lidé zemřeli

19. května 2024  14:38

Dva lidé zemřeli při lodní nehodě na řece Dunaj severně od maďarské metropole Budapešti, uvedla v...

Novotný by měl z ODS odejít sám, míní Stanjura. Děkuji za názor, řekl starosta

19. května 2024  14:07,  aktualizováno  14:25

Místopředseda ODS Zbyněk Stanjura by uvítal, kdyby se starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný...

Volby by vyhrálo hnutí ANO s 32 procenty, s SPD by mělo vládní většinu

19. května 2024  13:42

Sněmovní volby by nyní vyhrálo opoziční hnutí ANO s 32 procenty hlasů. Na druhém místě by byla s...

  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1725x
No tak určitěěěěě ...

Seznam rubrik