Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Žaloba na T-Mobile - pokračování 2

Zástupce žalované strany nebyl přítomen. Po menších slovních potyčkách soudkyně přislíbila poslání spisu zpět soudu II. stupně. Na jednání dne 26.3 2012 jsem pronesl:

Vážená paní předsedkyně.

Výrokem ze dne 19. 8. 2011 jste rozhodla, že toto řízení zastavujete. Předložený spor jste navrhla postoupit ČTÚ, kde se již řešil. Ve svém odvolání z 29. srpna 2011 jsem vzal na vědomí Vaše rozhodnutí a požádal, aby o věci rozhodl jiný soudce. Na svém rozhodnutí nic neměním a nadále na něm trvám.

Odvolací soud dne 31. října 2011 rozhodl, že vrátí spor zpět tomuto soudu I. stupně. Podle mého názoru odvolací soud zneužil pravomoc veřejného činitele a porušil čl. 82 Ústavy, který stanovuje: Soudci jsou při výkonu své funkce nezávislí. Jejich nestrannost nesmí nikdo ohrožovat. Jinými slovy:   a) žádný svéprávný občan nesmí svými skutky ohrožovat soudcovskou nestrannost,   b) žádný soudce nesmí svou nestrannost ohrožovat, čili nesmí soudit takovou věc, ve které by mohl být napaden z podjatosti,   c) ani soudce vyššího soudu nesmí nestranné rozhodnutí jiného soudce ohrožovat, ale může vydat své nezávislé rozhodnutí, které vzhledem k nadřazenosti soudů může rozhodnutí soudce nižšího stupně změnit.

Odvolací soud neakceptoval mou zákonnou možnost odmítnutí soudce soudu I. stupně, ale naopak, přisvojil si pravomoc toto mé rozhodnutí negovat. Nespecifikoval, který zákon mu to přikazuje.

V termínu „odvolání“ je mlčky předpokládáno, že případ bude řešit jiný soudce. Každá strana sporu má právo vyjádřit tento předpoklad verbálně a soudci jsou povinni ho respektovat, protože občan může činit to, co mu zákon nezakazuje. Z toho plyne, že každý soudce má podle Ústavy pouze jednu možnost se k případu vyjádřit.

Proto prohlašuji, že soudci JUDr. Blanka Kapitánová, JUDr. Eva Škultétyová a  JUDr. Miroslav Stoklasa nejsou mými zákonnými soudci a přeji si, aby ve věci rozhodl jiný soudce soudu II. stupně.

Dne 30. 1. 2012 jsem obdržel vyjádření odpůrce k žalobě.

Po podání žaloby odpůrce diametrálně změnil názor a smlouvu jednostranně ukončil v jiném termínu, než který jsem požadoval (původně trval na tom, že smlouva skončí 10. 8. 2012). Není pravda, že můj přeplatek byl vyrovnán. K dnešnímu dni byla na účet mé manželky převedena hrubá částka 3541 Kč (ve 14 položkách od 80 Kč do 1000 Kč). Dále mi bylo do poštovní schránky vloženo celkem 44 poštovních poukázek na výběr částek od 17 Kč do 1280 Kč. Žádnou poukázku jsem nepoužil.

Postup odpůrce mi připadá neadekvátní. Službu, kterou mi poskytoval, jsem řádně platil bankovními převody, ale sám bych měl postávat u poštovní přepážky a vyzvedávat částky, které s mým přeplatkem nikterak nesouvisejí. V dopise ze dne 7. 9. 2011 mi vedoucí týmu řešení zákaznických stížností píše: “Chtěla bych Vás ujistit, že jsem při prověření okolností prodloužení Smlouvy a řešení Vašich podnětů neshledala žádné pochybení a toto řešení je ze strany naší společnosti vstřícným návrhem pro urovnání sporu mimosoudní cestou“. Odpůrce úplně pomíjí náklady, které mi vznikly při jednání s ČTÚ a v důsledku řešení této žaloby.

Odpůrce navrhuje, aby soudce řešil spor podle Občanského soudního řádu. Navrhuje, aby soudce rozhodl takto: „Soud zamítá žalobu pro nedostatek naléhavého právního zájmu“. Podáním žaloby jsem projevil naléhavý právní zájem (tak jako každý žalobce a není jiný způsob, jak naléhavý právní zájem vyjádřit). Každý žalovaný má naléhavý právní zájem na tom, aby se žaloba zamítla, protože nechce nebo nechtěl vyhovět požadavkům žalobce.

Podle zákonných předpisů jsem se obrátil na ČTÚ, který se ztotožnil s názorem odpůrce. Absenci záznamu telefonického hovoru o prodloužení smlouvy (čili jeho účelové zničení) považoval ČTÚ za normální situaci. Netrval na uvedení odstavce zákona, na jehož základě byl hovor „zničen“. Technické podmínky možnost zničení záznamu téměř vylučují. Naopak se domnívám, že zákonodárce existenci těchto záznamů předpokládal.

Porovnání rozhodnutí ČTÚ a soudu navozuje otázku, zda jednání v těchto institucích není koordinované, protože se v obou případech po občanovi požaduje dodatečné (nesmyslné) dokládání právního zájmu.

Rozhodnutí podle návrhu odpůrce by bylo podjaté ve prospěch odpůrce. Důsledky takového rozhodnutí by byly následující: Soudcův výrok „Smlouva, ve které některá ze stran změnila smluvní podmínky, je platná“, by podle soudce byl výrok pravdivý, protože zamítl žalobu. Ze zákonů matematické logiky vyplývá, že negace pravdivého výroku je opět výrok pravdivý, tudíž pravdivý výrok podle soudce by také byl: „Smlouva, ve které se nezmění smluvní podmínky, je neplatná“. Čili každá smlouva, která má být platná, musí změnit smluvní podmínky. Což je logický nesmysl a soudce vynesl výrok nepravdivý, což mu Zákon zakazuje.

Rozhodnutí, které po soudu požaduji, je základem chování občanů i institucí v právní společnosti. Silně lze pochybovat o tom, že by byl průběh soudu stejný, kdyby se jednalo o spor mezi občany Novákem a Novotným, čili ochrana slabších před silnějšími je cizí soudcům, kteří dosud tento případ řešili.

Soudce v mnoho případech nahrazuje zákon. Proto musí být jeho znalost Zákona nezpochybnitelná. Pokud tomu tak není, neměl by soudce vykonávat tuto funkci. Ve svém návrhu na rozhodnutí jsem předložil jediný důkaz. Ani Vy, ani odvolací soud se důkazem řádně nezabýval. Takové chování soudců je pro mne nepochopitelné.

Vážená paní předsedkyně, trvám na tom, že řízení u zdejšího soudu I. stupně skončilo. Žádám, aby věc byla předána nadřízenému soudu.

Náklady vyčíslím v případě úspěchu po právoplatném rozhodnutí soudu.

 

Žádám, aby tento projev byl zařazen do soudního spisu.

Ing. Karel Januška

Praha, 26. 3. 2012

 _________________________________________________________________________

Zápis z jednání soudkyně přislíbila zaslat později.

Počátek sporu:  Žaloba na T-Mobile  dále  Žaloba na T-Mobile - pokračování 1

Obsah příloh je na http://dokumentytmobil.wz.cz/

Autor: Karel Januška | pondělí 26.3.2012 14:35 | karma článku: 10,13 | přečteno: 1164x
  • Další články autora

Karel Januška

Úvaha staříka nad hrobem

Pravda a spravedlnost jsou morální hodnoty které určují, v jakém státě občané žijí. Stabilní jsou státy, ve kterých je pravda a spravedlnost nejvyšší hodnotou. Získání peněžních výhod je cílem našich současných politiků.

24.8.2021 v 9:22 | Karma: 6,11 | Přečteno: 247x | Diskuse| Společnost

Karel Januška

Spravedlivé soudy

Rovnost občanů před zákonem (před mocí soudní) je tisícileté pravidlo. I v diktaturách by měly být dodržené zásady spravedlivého rozhodnutí soudu.

1.8.2021 v 5:09 | Karma: 9,94 | Přečteno: 297x | Diskuse| Společnost

Karel Januška

Případ Janoušek

Krátce po druhé světové válce byla v Paříži přijatá Všeobecná deklarace lidských práv. Všem občanům zaručuje stejná občanská práva. Soudcům přiděluje nejvyšší moc. Tisíciletá zkušenost potvrzuje správnost takových zásad.

26.7.2021 v 4:01 | Karma: 14,03 | Přečteno: 832x | Diskuse| Společnost

Karel Januška

Volby a naděje

Moderní stát musí využívat všech prostředků, aby pro občany zajistil příjemný a pohodlný život. Omezení, která stát ukládá občanům, nesmí porušovat základní občanská práva.

16.7.2021 v 15:36 | Karma: 8,78 | Přečteno: 187x | Diskuse| Společnost

Karel Januška

Rozděl a panuj

Justiční marasmus nebere konce. Obecné zákony přírodních a technických věd pro zákonodárce neplatí. Postupně máme vlády rozkradačů státu, lékařských specialistů, obchodníků s virtuální měnou.

24.6.2021 v 4:31 | Karma: 10,11 | Přečteno: 250x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

Chování Ruska vyžaduje zásadní změnu přístupu k němu, řekl prezident Pavel

1. července 2024  5:51,  aktualizováno  15:25

Na Pražském hradě politické špičky ladily postoj Česka před summitem NATO ve Washingtonu, na kterém...

Digitalizaci stavebního řízení provázejí problémy. Někde se nešlo ani přihlásit

1. července 2024  14:28,  aktualizováno  15:21

Od prvního červencového dne stačí k podání žádosti o stavební povolení už jen chytrý telefon nebo...

Babiš loni vydělal 130 milionů, většinu z Agrofertu, ukázalo daňové přiznání

1. července 2024  15:01

Předseda opozičního hnutí ANO Andrej Babiš uvedl v majetkovém oznámení za loňský rok příjmy více...

Nezdržujte, musím do práce, vzpouzela se opilá řidička hlídce. Dostala pouta

1. července 2024  15:01

V noci v autě ujížděla městské policii, přejížděla z pruhu do pruhu, jela v protisměru a málem...

Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA
Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA

S přicházejícím létem je nutné myslet na ochranu pokožky, zejména u dětí. Přihlaste se do testování a vyzkoušejte dětský opalovací krém Cool Kids...

  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 652x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.