Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To proto, pane Januško, že zdejší právo je nekonzistentní a arbitrární. V tom je základ. Systém nevolených soudců a zpovykaného zákonodárství to jen dokresluje.

Nejsme právním státem, protože to principy práva neumožňují.

2 3
možnosti
Foto

J45a81n 14P70a40v47e22l89k54a

20. 10. 2014 9:40

Jsme právním státem, jenže mezi právem a spravedlností je rozdíl. Rozhodnutí dle práva nemusí být spravedlivé. A tohle si lidi neuvědomují.

1 0
možnosti
JL

To zas je guláš. Karle - moc výkonná se opravdu ničeho nedopouští. Jestliže ti Vaši slavní poslanci byli ve vazbě, tak o vazbě rozhoduje moc soudní, nikoliv moc výkonná. Ve své podstatě by se dala zpochybnit každá věta Vašeho článku. Ale to už jsem  mnohokrát udělal, protože jste konzistentní a píšete pořád dokola to samé. Víte, když stokrát zopakujete lež, tak jedno rčení něco říká, ale ve Vašem případě to fakt pravda není.

4 0
možnosti
JL

Citace z Vašeho článku: "Několik věhlasných kanceláří i jednotlivců jsem oslovil s přáním, zda by mé úvahy předložili Ústavnímu soudu. Na mou žádost nereagovali, nebo se omluvili pro zaneprázdněnost."

Víte proč Vás Karle odmítli? Protože to jsou nesmysly. Víte oni advokáti nejsou žádná charita a nepůjdou do něčeho, co se prostě vyhrát nedá ani omylem.

4 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.