Podal jsem přihlášku do Strany svobodných občanů

Lituji, že jsem si dříve neprostudoval programové zaměření této strany.  Volební číslo strany je 2.

Strana se vyjadřuje k základnímu právu rovnosti občanů před zákonem. Doufám, že se mi v této straně podaří alespoň zvednout palčivé otázky kolem naší justice. Třeba se mi podaří, aby do zákona byl včleněn následující odstavec:

Zákon České republiky tvoří hierarchické uspořádání všech zákonů matematiky, nejnovějších poznatků z přírodních a lékařských věd, Ústava, Listina práv a svobod, soubor nařízení vydaných parlamentem (sbírka zákonů) a soubor nařízení vydaných institucemi, které jsou k tomu zmocněné.

V současnosti je republika soudcokracií a částečný policejní stát. Nejvyšší práva mají soudci. Svými rozhodnutím zasahují do státního rozpočtu, zastavují miliardová stavby, rozhodují o zdravotnictví a vše bez zodpovědnosti. Otázku, zda tak smí činit, si nekladou. Porušování Ústavy a Listiny práv jim nevadí. Pošlou občana k soudu v jiné zemi.

Snaha uzákonit všechny možné situace občana je marná. Vývoj techniky jde takovým tempem, že je absolutně nemožné zahrnout do zákona nové technologie a zařízení. Stačilo by, kdyby soudci a státní zástupci dodržovali staletá pravidla. Před revolucí soudci soudili z hlediska závazného právního názoru, že dělnická třída zvítězí na celém světě. Kdo se protivil, šel třeba do uranových dolů. Z té doby nám zůstal v justici jen termín závazný právní názor. Jaký, to už soudci nemusí v rozsudcích sdělovat. Stačí se na tento názor odvolat, a soudci vyšších soudů mohou občana zbavit (byť dočasně) jeho základního občanského práva svobodného pohybu.

Třeba se této straně podaří, aby v justici platil axiom dvoustupňového soudnictví. Přinutí soudce Okresního soudu, Krajského soudu a Nejvyššího soudu, aby rozeznali trestný čin (případ Tluchoř a spol.) a už se nestane, aby policie zbavila bezúhonné občany jejich základních práv a uvrhla je do vazby.

Třeba se podaří vypracovat nový Soudní řád, aby soudci soudili podle zákona a ne podle Občanského soudního řádu.

Autor: Karel Januška | středa 23.10.2013 3:03 | karma článku: 20,70 | přečteno: 1010x
  • Další články autora

Karel Januška

Úvaha staříka nad hrobem

24.8.2021 v 9:22 | Karma: 6,11

Karel Januška

Spravedlivé soudy

1.8.2021 v 5:09 | Karma: 9,94

Karel Januška

Případ Janoušek

26.7.2021 v 4:01 | Karma: 14,03

Karel Januška

Volby a naděje

16.7.2021 v 15:36 | Karma: 8,78

Karel Januška

Rozděl a panuj

24.6.2021 v 4:31 | Karma: 10,11