Kdo rozděluje republiku

Úvaha pro komentátory ČT, premiéra, soudce a zákonodárce. Na koronavirus prý v republice zemřelo 5 občanů. 

Podle zprávy  z ministerstva zdravotnictví (pana L. Duška), ani jeden současný případ se nedá kvalifikovat jako přímý důkaz úmrtí virem COVIG-19. K pandemii má republika daleko. Moderátoři České televize normálně občanům lžou. Proč to dělají, je zřejmé. Chtějí podpořit mylné úvahy premiéra. Umělé deformování názorů občanů, které vidíme i slyšíme z ČT, může být pro společnost někdy dobré. Ale v tomto případě ČT činí národu medvědí službu.

Vláda pod vedením premiéra a se souhlasem Parlamentu činí kroky, které nejsou nutné. Občané mají možnost pouze vtipkovat. Nebezpečné je, když někteří prokurátoři chtějí obviňovat občanku, která prohlásí, že strach z koronaviru je zbytečný. To je důkaz toho, že k právnímu státu máme pořád hodně daleko. Státní prokurátoři zřejmě nemají práci, tak se chtějí zviditelnit. Celý odbor Správního soudnictví na ministerstvu spravedlnosti je nadbytečný. Pro soudce neplatí žádná hierarchie. Ústava nepřipouští, aby se soudce zabýval jedním případem dvakrát. 

Pane řediteli České televize. Váš moderátor V. Moravec neví jaké jsou principy právního státu. Velká část zpravodaců je vynikající. Ale část, která moderuje diskuze s politiky, je ryze levicová. Vystudovali za totality, a stále hájí totalitní justici. Oddělení V. Moravce patří do soukromé televize

"Pravdivý výrok"  je termín, který zná nejenom matematika. V právním státě je nedílnou součástí znalostí každého soudce. Soudce musí vynášet pravdivé výroky. Pouze v některých výjimečných případech může svůj výrok pozměnit z hlediska své morálky. I v tomto případě je výrok kontrolován jiným soudcem.

Jaké bylo a stále je současné soudnictví  vidíme neustále. Zákonodárci v Parlamentu neustále vymýšlejí nové předpisy, aby se uplatnili v normálním životě. Právo a spravedlnost pro ostatní občany je jim lhostejné. Ústavní soudci naleznou nespravedlnost, ale nezmění soudní postupy ani předpisy.. K nespravedlnosti může opět docházet. Tak justice v právním státě nesmí pracovat. 

V blobu Pravda a koronavirus navrhuji, jak republiku vrátit mezi právní státy.

kareljanuska.blog.idnes.cz/c/747685/pravda-a-koronavirus.html )

Autor: Karel Januška | čtvrtek 26.3.2020 5:34 | karma článku: 17,63 | přečteno: 999x
  • Další články autora

Karel Januška

Úvaha staříka nad hrobem

24.8.2021 v 9:22 | Karma: 6,11

Karel Januška

Spravedlivé soudy

1.8.2021 v 5:09 | Karma: 9,94

Karel Januška

Případ Janoušek

26.7.2021 v 4:01 | Karma: 14,03

Karel Januška

Volby a naděje

16.7.2021 v 15:36 | Karma: 8,78

Karel Januška

Rozděl a panuj

24.6.2021 v 4:31 | Karma: 10,11