Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AD

Už je to tu zas. Další blábol amatérského ústavního soudce Janušky.

2 0
možnosti
Foto

J34a81n 51P50a16v82e81l66k70a

24. 4. 2014 11:38

Jinak já s ním diskusi vzdávám - logicky jsem mu ukázal, že nemá pravdu a on to ještě otočí. Takového demagoga jsme ještě neviděl.

1 0
možnosti
MS

Mne u tohoto rozhovoru s Kalouskem pobavila jiná věc. To když ironicky prohlásil, že zřejmě není dostatečně vzdělán k tomu, aby pochopil, že jde o korupci, když jde někdo z platu 90 tis. na plat 30 tis. měsíčně. Měl na mysli tři poslance ODS, kteří se tak obětavě vzdali svých poslaneckých mandátů.

Já zase nejspíš nejsem dostatečně vzdělán k tomu, abych pochopil, že jedna z největších vyžírek v tomto státě, která je zapletená téměř do každé korupční kauzy, týkající se zdravotnictví by se jen tak, pro blaho lidu, vzdala poslanecké trafiky a nechtěla za to přiměřenou kompenzaci. :-P

3 0
možnosti
DK

Pane Januško, jako ironie dobrý.

3 0
možnosti
Foto

Jenže on to myslí vážně, to je ten problém.

2 0
možnosti
Foto

Zase kecy o ničem - již třikrát jsem Vás v diskusi žádal, že Vám dokážu, že se mýlíte. Chtěl jsme po vás negaci jedné věty. Máte zájem o logické argumnety nebo ne? Jestli jo, znegujte mi větu: "Pohledávku zaplacená před vznikem exekučního titulu je nutno zaplatit ještě jednou."

Jinak jste jen ubohý kecal.

1 1
možnosti
Foto

Pane Pavelko, bez nároku na odměnu Vám podávám rozbor.

Aby soudce vyslovil nějaký pravdivý výrok, musí znát konkrétní skutečnosti. Předpokládejme, že žalovaná strana zaplatila exekuční pohledávku předem.

Výrok soudce musí znít: (1)Protože žalovaná strana zaplatila exekuční pohledávku předem, nemusí pohledávku platit. Negace výroku: (2) Protože žalovaná strana pohledávku nezaplatila, je její povinností pohledávku zaplatit. Negace je výrok první.

 Každý jiný výrok soudce je nepravdivý. Pochopil jste důkaz opaku?

0 1
možnosti
Foto

U tohoto pána nic nového. Furt chce, ať mu to někdo logicky vyvrátí, ale pokud se někdo do toho pustí, přestane s ním diskutovat a žádá ho, aby jeho blogy nečetl.

2 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.