Dopis poslancům.

Ve vazbě je nyní několik současných i minulých poslanců. Provádím logický rozbor zadržení poslance Ratha a bývalých poslanců za ODS.

Vážená paní předsedkyně.    Vážení poslanci.

Ve vazbě je nyní několik současných i minulých poslanců. Nejdéle je vazebně stíhán (dočasně zbaven základního občanského práva svobodného pohybu) bezúhonný poslanec Rath. Byl zadržen v okamžiku, kdy měl u sebe větší částku peněz. Protože nevysvětlil jejich původ, soud v souladu s trestním řádem zadržuje poslance z důvodného podezření spáchání trestného činu korupce.

Ve vazbě je také skupina bývalých poslanců (Tluchoř a spol). Zbavení občanských práv těchto poslanců postrádá logiku. Kdo a jaký trestný čin spáchal dosud policie ani soud nesdělil. 

V souvislosti s činností poslanců trestní čin nemohl být spáchán, protože každý občan může činit, co není zákonem zakázáno, tudíž poslanci mohou se svým mandátem svobodně nakládat (mohou se mandátu vzdát, vyměnit za jinou funkci, přijmout peněžitou částku za odstoupení, za což je lze odsoudit pouze v rovině morální, nikdy z trestného činu, protože v zákoně trestní čin nakládání s poslaneckým mandátem není).

Uvedu analogii o spáchání trestného činu:

Projdu podél nepoškozené výlohy obchodu se šperky. Může mne policie zadržet a obvinit, že jsem chtěl obchod vykrást? To jistě v právním státě nelze.

Druhá varianta. Projdu kolem rozbité výlohy obchodu. Může mne policie zadržet? Ano, může. Může mne obvinit ze spáchání trestného činu?  V případě, že mám u sebe některé předměty z výlohy (nebo existují nějaké jiné důvody, které potvrzují, že jsem trestný čin učinil), může mne dočasně zbavit občanské svobody, protože jsem důvodně podezřelý z vykonání trestného činu. Ale bez důkazů, že mám nějaký podíl na trestném činu vykradení výlohy, mne nemůže zbavit občanských práv (omezit svobodný pohyb).

Obvinit někoho, aniž byl trestný čin spáchán (rozbitá a vykradená výkladní skříň), tomu nerozumím. Jen na základě možnosti existence trestného činu jsou zbaveni občanských práv bezúhonní občané.

Čili státní zástupce, soudce a policie jednají jako organizovaná skupina a reálně konají trestný čin zbavení občanských práv jiné skupiny bezúhonných občanů.

Roztoky 8.7.2013

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Karel Januška | pondělí 8.7.2013 15:55 | karma článku: 10,82 | přečteno: 592x
  • Další články autora

Karel Januška

Úvaha staříka nad hrobem

24.8.2021 v 9:22 | Karma: 6,11

Karel Januška

Spravedlivé soudy

1.8.2021 v 5:09 | Karma: 9,94

Karel Januška

Případ Janoušek

26.7.2021 v 4:01 | Karma: 14,03

Karel Januška

Volby a naděje

16.7.2021 v 15:36 | Karma: 8,78

Karel Januška

Rozděl a panuj

24.6.2021 v 4:31 | Karma: 10,11