Před bakterií zabijákem pomůže uhlí a len

  Zabijácký mutant bakterie E.coli si vybírá krutou daň: buď zabíjí nebo přeživším nechá poškozená střeva a další orgány a udělá z nich invalidy. Prý proti tomu zatím není lék. Podle některých dietologů a lékařů může pomoci jednoduchá prevence a lék.

 

Prevence

Prevencí je užívání laktobacilů v kapslích nebo živých jogurtů, zvláště těch hustých, co v nich stojí lžička. Samozřejmě důkladná hygiena rukou a všeho, co pozřeme. Rovněž doporučují pít denně odvar z lněného semínka, který pokryje sliznici hojivou a ochrannou vrstvou slizu. Čaj se připraví takto: polévkovou lžíci lněného semínka povaříme tři minuty v jednom litru vody, scedíme, ochutíme medem a citrónem a pijeme teplé. Podáváme dvakrát denně. Po týdnu užívání má lehký projímavý účinek - odstraňuje zácpu.

Léčba

Největším rizikem bakterie je produkce toxínů - jedů, které ničí živou tkáň. Pokud nastane onemocnění zabíjáckou bakterií, někteří lékaři doporučují užít asi padesát až sto tablet aktivního uhlí z lékárny. Jeho absobční plocha je ohromná. Už koncem 19. století jeden vědec šokoval přítomné v pařížské akademii, že snědl deset deka aktivního uhlí a pak užil desetinásobek srtící dávky strichninu a nic se mu nestalo.

Někteří lkaři si myslí, že aktivní uhlí nedovolí toxinům bakterie působit na organismus. Čaj z lněného semene ochrání sliznici před zničením apřed zácpou z aktivního uhlí.

Pokud vám to příjde smysluplné, kupte si aktivní uhlí a lněné semínko. Možná se bude hodit.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Phdr. Karel Červený, Msc., Mba | čtvrtek 2.6.2011 13:58 | karma článku: 13,66 | přečteno: 1383x