Energie a my.

Dnes 28.9.2007 jsem poslal organizaci GREENPEACE tento e-mail,na který mne do dnešního dne neodpověděli. 

Vážení,již několik let si kladu otázku,CO je Vaším cílem a jak toho hodláte dosáhnout.Zatím je mne o Vás známo jen to,že se snažíte :
1) zakázat pěstování GMO potravin
2) zakázat používání nebezpečných látek ( např. ftaláty,   perfluorované   uhlovodíky,... )
3) velmi omezit ( či přímo ukončit ) těžbu uhlí
4) ukončit výrobu el.energie z ,,jádra,,
5) velmi omezit spotřebu ropy a z ní vyrobených produktů
6) chránit přírodu  
Ve třech ( 1,2 a 6 ) výše jmenovaných bodech s Vámi souhlasím a rád bych Vás v těchto bodech dále podporoval,jenže v ostatních třech bodech s Vaší činností velmi nesouhlasím.Nerozumím tomu,že jste proti těžbě a spotřebě uhlí a zároveň jste také proti využívání atomové energie?! Vždyť celý svět ( až na velmi malé výjimky ) a jeho chod stojí na využívání elektrické energie,která se nejběžněji,a tím pádem nejlevněji,vyrábí právě buď z uhlí,nebo z ,,jádra,,.
Rozumím tomu,že při spotřebě uhlí vznikají odpadní látky a při vyhoření paliva pro jaderné elektrárny opět vzniká odpad,který je nebezpečný,ALE člověk vyrábí odpad při téměř jakékoli činnosti! Co s tím? Pokud vezmu Vaši snahu o zdravé přírodní prostředí velmi vážně,tak bych se měl chovat jako lidé před 200 a více lety - vše bychměl mít vyrobené vlastní silou a ze dřeva či hlíny,téměř ničím nesvítit,topit pouze dřevem a oblékat se pouze do přírodních materiálů.
Přeháním? Možná,ale kde je dle Vás ona hranice,kdy sejiž chovám ekologicky a kdy už ne? Samozřejmě se každý rozumný člověk snaží omezovat jakoukoli spotřebu ( jinými slovy šetří ),ale to je relativní a pro každého individuální.Již dnes se projevují první důsledky onoho ,,ekologického,, jednání - nedostatek elektrické energie v EU. Tento nedostatek je způsoben Vaším tlakem na omezování výroby el.energie,protože dle Vás se tato energie vyrábí neekologicky - to máte pravdu,ALE jak jinak ji v dostatečném množství vyrobit?
Zatím neexistuje jiný zdroj el.energie,který by byl dostatečný a zároveň cenově přijatelný!!! Stát by měl podporovat výzkum v oblasti získávání zdrojů energiea zároveň omezování její spotřeby,jenže to stojí peníze a stát nemá jiné možnosti,jak získat finanční prostředky,než v daních. Chtěl bych vidět reakci obyvatel ČR,kdybyste jim oznámili,že jen pro tento výzkum bude potřeba zvýšit daně o 30% ( to je můj odhad,možná ještě malý ).
Proto se ptám - Co je Vaším cílem a jak toho dosáhnout? Pokud se rozhodnete mne odpovědět,tak Vás prosím o maximální konkrétnost a věcnost ( odpovědi typu ,,Snažíme se o maximální ochranu přírody a o rozumné využívání přírodních zdrojů.,, vůbec neberu,neboť je to nekonkrétní,příliš obecné a nic neříkající ).
Prozatím s Vaší podporou,i když byla spíše symbolická,končím.
Děkuji za odpověď a jsem s pozdravem.

Kapr Miroslav

Autor: Miroslav Kapr | úterý 16.10.2007 21:00 | karma článku: 11,35 | přečteno: 865x
  • Další články autora

Miroslav Kapr

Jiří Dienstbier prezidentem?

6.1.2013 v 18:00 | Karma: 22,89