Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tluchořovi politika pořádně vynáší

Tento článek vyšel na mých internetových Brandýských novinách. Vzhledem k ohromnému množství telefonátů a mailů, ve kterých mne čtenáři žádali o zveřejnění i v celostátním měřítku, dávám článek i na blog.

Jak je vidět, politika Petru Tluchořovi pořádně vynáší. V současné době si nechává stavět sídlo za deset milionů korun na lesních pozemcích v Kersku o rozloze 9000 m2. A nebyla by to ODS, aby nebyl podivný i nákup těchto pozemků.

Jak je známo, Petr Tluchoř je zetěm bývalého ministra zdravotnictví za ODS Luďka Rubáše. Právě onoho Rubáše, který spolu s Petrem Bendlem, stojí za privatizací brandýské nemocnice, za významné pomoci svého zetě, Petra Tluchoře, který byl v té době mužem číslo dvě v ODS. Za jak směšnou cenu se nemocnice prodala, a kolik se z ní vytunelovalo, je všeobecně známo.

Parcelu v Kersku, v krásném borovém lese, koupila západočeská firma za necelých šest milionů korun. Tato firma vznikla jen krátce před nákupem parcely a byla to její jediná aktivita. Okamžitě po nákupu pozemků plzeňský podnikatel tuto firmu prodal Luďku Rubášovi za pouhých 20.000 Kč. A to včetně zmiňovaných pozemků. A právě na nich si Rubášův zeť Petr Tluchoř staví své ohromné sídlo. Místní lidé ho nazývají opičárnou.

Tluchoř, který začínal podnikat v Brandýse tím, že ve stánku prodával přepalovaná CD, bylo to počátkem devadesátých let, si později pronajal část brandýského kina, ale obchody se nijak zvlášť nedařily. Dokonce se hovořilo i o dluzích. V té době, přesně si to již nepamatuji, ale byl to rok 95 či 96, kdy jsem působil v brandýském kontrolním výboru, se tam objevil právě Petr Tluchoř s tím, že ho do funkce člena kontrolního výboru nominovala ODS.

Mluvit příliš neuměl, osobně jsem měl problémy mu rozumět, ale již tehdy prohlásil, že se stane profesionálním politikem a že tato funkce je odrazovým můstkem. Nelhal. Po neúspěchu v parlamentních volbách se stal prvním náhradníkem do sněmovny a po odchodu Hynka Fajmona z Lysé nad Labem do Bruselu, se do sněmovny dostal.

Po nástupu k moci Topolánka se Tluchoř stal jeho nejbližším spolupracovníkem a získal funkci předsedy parlamentního klubu ODS, stal se tedy mužem číslo dvě v ODS a žádná televizní debata se bez něho neobešla. Stál, a u toho jsem byl též přítomen, coby novinář, i u privatizace brandýské nemocnice a při předání nemocnice podvodníkům z PP Hospitals Dačice, pronášel plamenné projevy, jak teprve teď nemocnice vzroste a zkrásní. Daňové poplatníky  to stálo téměř sto padesát milionů korun a nemocnice zásluhou dalšího zločince Hegera zřejmě skončí.

Po nástupu Nečase netrvalo dlouho a Tluchoř byl z vedoucích pozic odstaven, ale vliv, převážně ve středočeské ODS, neztratil. Nyní se Nečasovi, za jeho odstranění z vlivné funkce předsedy parlamentního klubu ODS, mstí. A zřejmě bude úspěšný a Nečas se s největší pravděpodobností bude muset s vrcholnou politikou loučit. Je to práce Tluchoře.

O tom, jak je u nás velice výnosná politická funkce vypovídá i stavba Tluchořova sídla v Kersku. Dle jiných novin, si na stavbu vzal hypotéku ve výši 7,5 milionu korun. Tvrdil on. Co je na tom pravdy nevíme, ale fakt je ten, že okamžitě po vstupu do vrcholné politiky, se Petr Tluchoř stal velmi bohatým mužem.

A tak bude bydlet, zřejmě, přestože prý od tetičky získal v Praze byt za 2,5 milionu korun, v Kersku, stejně jako zde kdysi bydlel další slavný muž. Ten však, na rozdíl od Tluchoře, něco opravdu uměl, jmenoval se Bohumil Hrabal. Napsal knížku a na jejím základě vznikl nádherný Menzlův film Slavnosti sněženek. Dodnes na jeho natáčení místní pamětníci vzpomínají. Další film podle Hrabala už v Kersku nevznikne, zato by zde mohl vzniknout film jiný. Jmenovat by se mohl Slavnosti peněženek. A hlavní roli by už nemohl hrát skvělý Rudolf Hrušínský, ale právě Petr Tluchoř.  

Autor: Vladimír Kapal | čtvrtek 25.10.2012 10:06 | karma článku: 38,38 | přečteno: 3507x
  • Další články autora

Vladimír Kapal

Česká televize neustále lže a zatím nám hrozí třetí světová válka

Domníval jsem se, že změnou režimu po osmdesátém devátém skončila doba lhaní v hlavních médiích, tedy v televizi a všech novinách. Mýlil jsem se! To, co předvádějí hlavní média nyní, a mám na mysli nejen všechny televize loajální k současnému režimu, ale i všechny hlavní internetová zpravodajství, by muselo potěšit Josefa Goebelse v dobách jeho největší slávy. Taková masáž, tolik lží a zavádějících informací, se hned tak nevidělo ani v dobách před druhou světovou válkou ani za komunistů.

28.7.2014 v 12:21 | Karma: 47,57 | Přečteno: 43600x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Svět krásy, barev a života

Jsou obrazy, kolem nichž člověk projde, aniž by jej oslovily. Jsou obrazy, které nás přinutí se zastavit, zapřemýšlet nad nimi, a teprve pak jít dále. Jsou ale i obrazy, od kterých se nelze odtrhnout. Vyprávějí příběhy. O přírodě, o její nádheře, o životě, vyprávějí příběhy i o tvůrci samotném.

14.6.2014 v 16:51 | Karma: 7,99 | Přečteno: 364x | Diskuse| Kultura

Vladimír Kapal

Proč uspěl Babiš a Okamura? Krize stran!

Po listopadu 89 šli do politiky lidé plní ideálů, nadšení a s čistým srdcem. Byli takoví. Ale již tehdy tam šli ti, kteří věděli, že politika je nejen velmi snadný výtah k moci, ale především širokou cestou ke kontaktům a k získání peněz, hodně peněz. Tito lidé, byli to většinou ti, kteří měli informace běžnému občanu nedostupné, protože byli již tehdy před listopadovými změnami napojeni na vlivné lidi, posléze celou politickou sféru ovládli. A idealisté? Ti byli odstraněni nebo odešli z politiky sami, tak byli překotným a neblahým vývojem u nás znechuceni.

29.1.2014 v 12:02 | Karma: 16,57 | Přečteno: 777x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Pro tohle jsem na Letné nemrznul

Včera jsme si připomněli, bez jednoho roku, čtvrt stoleté výročí listopadových událostí, které změnily chod státu. Záměrně nepíši ani slovo revoluce, ani sametová. Dnes je už naprosto zřejmé, že se nejednalo ani o jedno, ale ani o druhé. Byla to pouze dlouho připravovaná a pečlivě zaranžovaná výměna garnitur.

18.11.2013 v 12:15 | Karma: 38,95 | Přečteno: 2674x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Podzimní elegie

Byl říjen. A docela se vydařil. Podzim oděl lesy do nádherně zářivých barev, až člověku nad tou krásou přecházel zrak. V noci sprchlo, ale ráno se probudilo do paprsků podzimního slunce, nízko nad obzorem, jež proměnily kapičky rosy na zářivé démanty a pečlivě spletené pavoučí sítě na závoje krajek. Les kupodivu voněl a stoupala z něj pára, která místy vytvářela až pohádkově tajuplná zákoutí.

4.11.2013 v 15:48 | Karma: 13,14 | Přečteno: 336x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Demonstrace v Tbilisi pokračují. Premiér odvolal návštěvu Spojených států

3. května 2024  7:08

Gruzínská policie začala zatýkat demonstranty, kteří i ve čtvrtek pokračovali v metropoli Tbilisi v...

Izrael zasáhl budovu bezpečnostních sil v Damašku, osm vojáků utrpělo zranění

3. května 2024  6:43

Při izraelském vzdušném úderu byla ve čtvrtek večer zasažena budova syrských bezpečnostních sil na...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

Soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, na které uhořelo 34 lidí

3. května 2024  6:14

Americký soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, při jejímž požáru zahynulo v roce 2019...

  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4707x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky