Je to jasné, stali jsme se policejním státem!

Při vystoupení obviněného poslance Davida Ratha v poslanecké sněmovně muselo být každému soudnému člověku naprosto zřejmé, že pokud je politická vůle, v tomto případě vůle vládní protilidové a protinárodní koalice, může naše Ústava s klidem odjet na dovolenou. Nebere se na ní vůbec ohled.

Nejsem z těch, kdo by snad chtěl obhajovat bývalého hejtmana, jeho vinu nechť posoudí soud, i když mám o nestrannosti soudů u nás, obrovské pochybnosti. Co mě však zarazilo a rozhořčilo, byl přístup předsedkyně Sněmovny Parlamentu ČR Miloslavy Němcové. Nejenom, že se rozhodla v noci a v pár vteřinách vydat demokraticky zvoleného zástupce občanů k zatčení, aniž by ctila Listinu práv a svobod, kde se uvádí, že až do odsouzení obviněného se na něho musí pohlížet jako na nevinného, i když v určitých ústavních možnostech i tento akt zakotven je, ale především, v rozporu s Ústavou, povolila vstup na půdu sněmovny ozbrojencům.

A to nebylo zdaleka všechno, tito ozbrojenci, a nebyli zřejmě jenom tři, které jsme mohli vidět v televizi, neumožňovali poslancům například odejít si, do místnosti k tomu určené, zakouřit. Sněmovním asistentkám byl odepřen, za přítomnosti Davida Ratha ve sněmovně, přístup i na toaletu. A to vše za souhlasu třetího nejvyššího člověka v republice, po prezidentu republiky a předsedovi horní komory Senátu, tedy předsedkyně Sněmovny Němcové.

Už samotný fakt, že obviněný Rath je umístěn ve vyšetřovací vazbě, aby údajně nemohl ovlivňovat svědky, ale stejně obviněný Janoušek, který evidentně již ovlivnil svědkyni a poškozenou Vietnamku, je nejen na svobodě, ale bylo mu dokonce umožněno vycestovat do zahraničí, je podivný.

Hysterie, která se po zatčení Ratha zvedla byla, podle mého názoru, médii připravená a sloužila k jedinému cíli – poškodit před volbami levici. A další věc, přímý přenos ze sněmovny skončil odchodem Ratha a jeho vydáním orgánům činným v trestním řízení. Už se v televizním přenosu ale neobjevilo, že si koalice naprosto v klidu a bez zájmu médií posléze prohlašovala opětovné zvýšení DPH, čímž jsme se dostali do nejvyšších pater EU, co se DPH týče, ačkoli v příjmech obyvatelů se řadíme do suterénu. Ve stejné tichosti a bez jakéhokoliv zájmu si koalice odhlasovala souhlas s finanční podporou evropských bank, které kvůli špatné finanční situaci mnoha zemí v EU, ztrácejí své nemravné příjmy. Tímto přijatým usnesením přispějeme bankám, především německým a francouzským, tři sta padesáti miliardami korun.

Spolu s prosazením církevních restitucí, vyžadovaných Vatikánem, nás tato vláda zadluží tak, že dluhy bude platit ještě několik dalších generací, pokud ovšem nezkrachujeme a nepřejdeme pod kuratelu EU.

A ještě jedna záležitost mne překvapila. Byl to dotaz redaktora ČT na předsedkyni sněmovny Němcovou, co říká na výtku poslance Paroubka, že v celém případě Rath byla porušována Ústava ČR. Odpověď zcela jasně prokázala nejen mravní, ale i intelektuální úroveň třetí nejvyšší osoby v republice. Namísto kvalifikované odpovědi připomněla, že se za přítomnosti Jiřího Proubka vraždilo a že by si měl zamést před svým prahem. Větší arogance, stupidita a neomalenost se u takto vysoko postaveného politika hned tak nevidí.

Nevím, zdali Rath úplatky bral či nikoliv, vím ale že se za svého působení ve funkci hejtmana obklopoval svými nohsledy a lízači klik. Lidmi, kteří se do sociální demokracie nehlásili kvůli idejím a názorům, ale jen a jen kvůli svému osobnímu prospěchu. Rozumějte, penězům.

A s těmito lidmi, nejen ve Středočeském kraji a v okrese Praha východ, ale v celém státě, by se měla sociální demokracie rozloučit. Jinak se strana před veřejností neočistí z pachuti, kterou pravice Rathovým případem využívá.

Nicméně jsem naprosto přesvědčen, i vzhledem k vyjádření disidenta a prvního politického vězně po listopadu 89 Hučína, který řekl, že Kubice je největším gaunerem ve funkci ministra vnitra v historii ČR, že celý případ Rath byl pečlivě připraven a načasován.

A proč si to myslím? Poslanec Rath byl jediným poslancem, který naprosto rozuměl zdravotnictví a hlasitě křičel, že Heger s Kalouskem potichu, pomalu, připravují privatizaci zdravotních pojišťoven, tedy jejich ovládnutí soukromým majitelem, i když do nich lidé musejí povinně a ze zákona, přispívat zdravotní daní, která se u nás chybně nazývá pojištěním.

A Rath by to mohl překazit. Vždyť se jedná o více než 260 miliard ročně,a to jsou pořádné peníze.

Proto musel být odstraněn. Podařilo se a navíc se začal kydat hnůj na ČSSD. Proto by se poslanci za sociální demokracii měli všemožně snažit, aby se stejně jako Rath, začaly vyšetřovat kauzy IZIP – 2 miliardy vylité do kanálu za ohromného přispění europoslanců za ODS Cabrnocha a Ouzkého, kauza Opencard – 1.5 miliardy vyhozené do vzduchu, poslance za ODS a bývalého primátora Béma, Kauza Drobil, jak jinak také z ODS  – o miliardu předražená pražská ČOV, při čemž měla celá půlmiliarda skončit v kase ODS, kauza ProMoPro a Vondra – osm set milionů korun bůhvíkde, kauza malé rybky Kocourka a jeho odkloněných 16 milionů, ale i kauza Lesů ČR, kde se kradly miliardy za bílého dne. A to ještě není vše, co miliardy do Řebříčkového Viammontu, jednalo se o 16 miliard a nic. A dalo by se pokračovat ještě dlouho.

To by měla být cesta, o kterou by se ČSSD měla pokusit. A použít přitom stejné praktiky, jako ODS a TOP 09. Má to ale těžší, není u moci a nejde jim na ruku ani policie, ani státní zastupitelství, ale ani celé naše soudnictví.

Je jenom jediná cesta, vyhrát v roce 2014 ve volbách a začít konečně pořádný očistný proces, kterým by se do republiky vrátily miliardy, které jsou ukradeny z kapes našich občanů.

Doufám, a pevně věřím, že se tak stane.        

Autor: Vladimír Kapal | čtvrtek 7.6.2012 11:25 | karma článku: 34,45 | přečteno: 2513x
  • Další články autora

Vladimír Kapal

Jsme stále více zotročováni

25.8.2015 v 17:48 | Karma: 30,12

Vladimír Kapal

TTIP, cesta do pekla

12.7.2015 v 14:57 | Karma: 35,11

Vladimír Kapal

Jan Hus

8.7.2015 v 17:58 | Karma: 24,98