Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Inspiroval se Drábek Norimberskými zákony?

Holocaust v podání nadlidí z Třetí říše znají všichni, jenomže nechvalně proslulé Norimberské zákony nepostihly jenom Židy, ale i tělesně a mentálně postižené, kteří měli ohromnou smůlu, že žili právě v tomto státě. Velice brzy skončili tito podlidé, jak je nacisté nazývali, v likvidačních koncentračních táborech a mnozí z nich u šíleného zločince Mengeleho. Tělesně a duševně postižení lidé neměli v podání nacistů nárok na život.

To, co navrhuje ministr práce a sociálních věcí pro naše tělesně postižené spoluobčany, se podle mého názoru, od Norimberských zákonů příliš neliší. Zrušení zaběhlých a funkčních průkazek ZTP a ZTP/P a jejich nahrazení nějakými pseudoplatebními kartami, kde by každý z příslušných úředníku viděl jak na tom invalida finančně je, považuji za zrůdnost. Navíc jejich výroba a distribuce by stála pořádných pár miliard. Že by příležitost pro pořádný výdělek nějakému kamarádíčkovi? Nejhorší a určitě odporující Listině práv a svobod je však návrh, aby tělesně postižení byli vydáni napospas Úřadu práce. Museli by si totiž, pokud tenhle nesmysl skutečně projde, nakupovat přes faktury služby a nejpozději do pěti dnů po konci měsíce posílat fakturu právě na Úřad práce, který by uznal, jakou službu je či není možné uhradit. Navíc by úředníci měli právo volného vstupu do obydlí invalidů, a to už opravdu zavání fašismem. Co by tam asi tak kontrolovali? A vůbec, copak nejsou lidé s tělesným postižením plnoprávnými občany? Mnoho z nich má vysokoškolské vzdělání, a ty má kontrolovat jakýsi úředníček i u nich doma? Celá tato tak zvaná sociální reforma je jen a pouze snahou okrást ty, kteří jsou na sociálních dávkách závislí. Nic jiného. Kolik z invalidů by asi dostalo proplacenou péči rodinných příslušníků, kteří se o ně musejí starat po celý den. Nákupy, pomoc při koupání či mytí, každodenní pomoc při ukládání do postele a mnoho dalších každodenních úkonů by se v příspěvcích na péči neobjevilo. A tak by se i zákonná výše přiznaných příspěvků na péči invalidům, již tak několikrát okleštěná, výrazně smrskla. Nemluvě už o tom, že by se měly snížit veškeré příspěvky na nákup nezbytných pomůcek, aut, vozíků nebo vodicích psů pro slepce. Kdo z invalidů je na tom tak dobře, aby si mohl dovolit spoluúčast i sedmdesát tisíc?

A skončí to jenom u invalidů? Nepřijde potom fenomenálně šílený Kalousek i na to, že by se podobně měli hlídat i důchodci starobní? Pokud jim důchod nezruší nakonec docela.

Úroveň státu se pozná i podle toho, jak se dokáže postarat o své invalidy, staré občany a děti.

Náš stát se o ně, v podání téhle vlády, chce postarat tak, že na mediálně úmyslně opomíjené demonstraci invalidů, prohlásil jeden z nich, že pokud by tato antisociální reforma prošla, musel by spáchat sebevraždu, protože již se současnými dávkami přežívá jen tak tak.

Je to špatná vláda, ovládaná alkoholikem ve funkci ministra financí, šílencem ve funkci ministra práce a sociálních věcí a premiérem, který působí, kdyby to nemělo tak tragické dopady na nás všechny, jako pimprlový kašpárek. Zažili jsme to už jednou, při Klausových balíčcích, ekonomika šla do červených čísel, propadala se tak, že nám hrozil osud Argentiny. Tenkrát se však proti tomu postavil snad jediný politik evropské úrovně – Josef Lux, i když ani ten nebyl bez viny, a Klausova vláda padla. Po roce pak šla ekonomika nahoru. Opatření, nesmyslná opatření, které vymýšlí mystifikátor Kalousek, zavedou naší ekonomiku do stejných problémů. Rovná daň, při které stát přichází o miliardy, není v žádné vyspělé zemi Evropy. Proto musí peníze, které v rozpočtu chybějí a obohacují již tak dost bohaté, vyrvat z lidí, kteří mohou méně a méně nakupovat a tím podporovat ekonomiku. Zvedání nepřímých daní, okrádání invalidů, důchodců, rodin s dětmi a vůbec všech, kdož nepatří mezi horních deset tisíc, nás zavede opravdu do Řecka, Portugalska, Irska a dalších zemí, kde se provádí podobné experimenty na lidech.

Tato vláda není dobrá, řekl bych, že přímo škodí státu a stát jsou lidé, tudíž škodí nám, lidem. Tato vláda by měla padnout. Čím dříve, tím lépe. Jenomže Lux už mezi námi není a nevidím nikoho, kdo by se tohoto úkolu ujal. ODS a TOP 09 si mohou mnout ruce, projde každá zrůdnost, protože VV se proti nim nepostaví, jsou na svých postech nadmíru spokojeni a začali se už drcat o nebesa. Tato strana, která proklamovala, že nebude, podobně jako minule zelení, stranou na jedno použití. Bude, protože se nechová jako strana odpovědná za stát, za národ, za lidi, ale stalo se z ní béčko topky a céčko odéesky.

Bůh nás ochraňuj.

Autor: Vladimír Kapal | neděle 3.4.2011 10:50 | karma článku: 34,39 | přečteno: 2472x
  • Další články autora

Vladimír Kapal

Česká televize neustále lže a zatím nám hrozí třetí světová válka

Domníval jsem se, že změnou režimu po osmdesátém devátém skončila doba lhaní v hlavních médiích, tedy v televizi a všech novinách. Mýlil jsem se! To, co předvádějí hlavní média nyní, a mám na mysli nejen všechny televize loajální k současnému režimu, ale i všechny hlavní internetová zpravodajství, by muselo potěšit Josefa Goebelse v dobách jeho největší slávy. Taková masáž, tolik lží a zavádějících informací, se hned tak nevidělo ani v dobách před druhou světovou válkou ani za komunistů.

28.7.2014 v 12:21 | Karma: 47,57 | Přečteno: 43600x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Svět krásy, barev a života

Jsou obrazy, kolem nichž člověk projde, aniž by jej oslovily. Jsou obrazy, které nás přinutí se zastavit, zapřemýšlet nad nimi, a teprve pak jít dále. Jsou ale i obrazy, od kterých se nelze odtrhnout. Vyprávějí příběhy. O přírodě, o její nádheře, o životě, vyprávějí příběhy i o tvůrci samotném.

14.6.2014 v 16:51 | Karma: 7,99 | Přečteno: 364x | Diskuse| Kultura

Vladimír Kapal

Proč uspěl Babiš a Okamura? Krize stran!

Po listopadu 89 šli do politiky lidé plní ideálů, nadšení a s čistým srdcem. Byli takoví. Ale již tehdy tam šli ti, kteří věděli, že politika je nejen velmi snadný výtah k moci, ale především širokou cestou ke kontaktům a k získání peněz, hodně peněz. Tito lidé, byli to většinou ti, kteří měli informace běžnému občanu nedostupné, protože byli již tehdy před listopadovými změnami napojeni na vlivné lidi, posléze celou politickou sféru ovládli. A idealisté? Ti byli odstraněni nebo odešli z politiky sami, tak byli překotným a neblahým vývojem u nás znechuceni.

29.1.2014 v 12:02 | Karma: 16,57 | Přečteno: 777x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Pro tohle jsem na Letné nemrznul

Včera jsme si připomněli, bez jednoho roku, čtvrt stoleté výročí listopadových událostí, které změnily chod státu. Záměrně nepíši ani slovo revoluce, ani sametová. Dnes je už naprosto zřejmé, že se nejednalo ani o jedno, ale ani o druhé. Byla to pouze dlouho připravovaná a pečlivě zaranžovaná výměna garnitur.

18.11.2013 v 12:15 | Karma: 38,95 | Přečteno: 2674x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Podzimní elegie

Byl říjen. A docela se vydařil. Podzim oděl lesy do nádherně zářivých barev, až člověku nad tou krásou přecházel zrak. V noci sprchlo, ale ráno se probudilo do paprsků podzimního slunce, nízko nad obzorem, jež proměnily kapičky rosy na zářivé démanty a pečlivě spletené pavoučí sítě na závoje krajek. Les kupodivu voněl a stoupala z něj pára, která místy vytvářela až pohádkově tajuplná zákoutí.

4.11.2013 v 15:48 | Karma: 13,14 | Přečteno: 336x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4707x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky