Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HH

ciric

25. 7. 2011 14:04
Soukromí zaměstnance na pracovišti

Autor se zaklíná pracovní dobou, ale již nebere v potaz, zákonnou přestávku, která není placena. Také osobní hygiena a základní tělesné potřeby je někdy nutno vykonávat v areálu firmy. To si snad představuje, že je může kontrolovat kamerovým systémem, že opravdu vykonává potřebu? Že správně obědvá a správně drží příbor? Bylo by to k smíchu ale vy jste to myslel opravdově a tak je to k pláči při vědomí, že jsou u nás ještě lidé, kteří si myslí, že zaměstnanec nemá žádná práva a je zaměstnavateli vydán na nemilost.

0 0
možnosti
H

habit-.!..

25. 7. 2011 15:04
Re: Soukromí zaměstnance na pracovišti

... takže ten zákon se týká jen WC? ... no sláva...

0 0
možnosti
JS

jan_bivoj

25. 7. 2011 13:56
Zkuste se na to podívat jinak

Zájmy firmy jako celku nemusejí být totožné se zájmy kteréhokoli jejího zaměstnance nebo člena statutárního orgánu.

Triviální (hypotetický) příklad: zjistil jsem, že předseda představenstva firmu tuneluje a chci o tom informovat předsedu dozorčí rady. Pokud mi může firma číst maily nebo papírové dopisy, může se to předseda představenstva dozvědět dříve, než předseda dozorčí rady, a pořádně se mnou zatočit.

Málokterý zaměstnanec zná číslo mobilu předsedy dozorčí rady, aby mu mohl zatelefonovat, nebo se s ním kamarádí natolik, aby mu to mohl říct v hospodě. A pokud by ten telefon byl odposlouchávaný firmou, tak se mnou stejně může předseda představenstva zatočit dřív, než předseda dozorčí rady zatočí s ním.

A ve velkých firmách se přes maily řeší spousta věcí, třeba přihlášky na výběrová řízení. Jak by se Vám líbilo, že by bezpečnost IT (nebo jiný útvar, který by to dostal na starosti) věděla, že jste se přihlásil na nějaké místo a pak se Vám posmívala, že jste to místo nedostal?

0 0
možnosti
H

hoky

25. 7. 2011 14:31
Re: Zkuste se na to podívat jinak

Používáte firemní počítač, máte mail jméno@firma.cz? Když píšete papírový soukromý dopis, používáte firemní papír a obálku a poštovné necháte hradit firmu? Je v tom dle vás nějaký rozdíl?

Když z firmy odejdete, budete dál vyžadovat přístup na email jméno@firma.cz, protože vám tam může přijít soukromá pošta?

0 0
možnosti
JC

medvěd brtník

25. 7. 2011 13:25
Nelze se divit, vždyť nám vládnou zaměstnanci.

Předseda vlády, ministři, ředitelé bank, šéfové fondů i velkých firem atd. jsou všechno najatí zaměstnanci. I proto mají zcela jiné cíle, než skuteční vlastníci. Co je cílem Hušáka? Dostat ze Sazky co nejvíc. Kdyby Sazka byla jeho, tak by nic takového nedělal, protože by okrádal sám sebe a to je přece absurdní. Bohužel vlastníci jsou rozdrobeni a jsou zastupování najatými lidmi (např. ČSTV) a nemají sílu své zaměstnance (např. státní úředníky, manažery akciových společností, fondů ) zkrotit. Nám voličům zatím dovolují, trochu ovlivnit výběr, ale opravdu jen trochu. Myslíte, že nějaký pojištěnec ví, kdo a jak nakládá s penězi, které si střádá na důchod? Také proto je takové haló, když někdo chce vědět, kolik platíme z daní nějakému úředníkovi.  To je také pravá příčina dnešní krize, je to krize vlastnictví.

0 0
možnosti
JT

sudovec

25. 7. 2011 11:19
Žádné soukromé činnosti v práci?

Opravdu nemá zaměstnanec nárok na žádné soukromí v práci? "Prosím, šéfe, můžu si dojít na záchod? Samozřejmě že půjdu do mekáče za rohem a na celou tu dobu si odpíchnu..."

Jinak s vámi souhlasím - je naprosto absurdní tvrdit že emaily zaměstnance jsou soukromá pošta, protože adresy začínají jménem a pak až teprve doménou firmy. To by se ale dalo velmi snadno obejít - udělat emailové adresy ve tvaru "jménofirmy-jménozaměstnance@doména". Co by říkal ten příslušný úřad potom?

0 0
možnosti
G

greifer2

25. 7. 2011 10:41
Co je

na tom špatně,aby zaměstnavatel nesměl zaměstnanci kontrolovat poštu,která je na jeho jméno?8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 97
  • Celková karma 16,15
  • Průměrná čtenost 878x
Jsem člověk. Zastávám názor, že člověk jako živočišný druh byl stvořen (a je jedno, kdo ho stvořil) proto, aby byl. Veškerá činnost člověka by tedy měla směřovat k tomu, aby člověk jako živočišný druh mohl být. A to proto, že člověk, který není, nic nemá.

Seznam rubrik