Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

krllo1

9. 5. 2011 11:43
Práva nepráva. my se chceme pomstít

a basta.

0 0
možnosti
K

kaktusak

10. 5. 2011 0:18
Re: Práva nepráva. my se chceme pomstít

Ano, tehdy pro zloděje a podvodníky panovaly opravdu hrozné podmínky.

0 0
možnosti
IR

demograd

9. 5. 2011 11:21
Mnoho pvyku pro nic

Mnoho zbytečných slov, kterými se hlásíte ke KSČ (m):-P

0 0
možnosti
VK

kavatr

10. 5. 2011 12:21
Re: Mnoho pvyku pro nic

Opravdu unikátní příspěvek a ještě lepší kritika. Na to musí být talent. Nic neříct a při tom vypadat, že všemu rozumím a všechno vím.

Omyl. Kdybyste sledoval moje články, pak byste možná zjistil, že se ke KSČ nehlásím. Hlásím se k člověkovi jako jakovému a jeho právu na života a na vlastní štěstí. K jeho právu žít způsobem odpovídajícím pokud možno jeho monžostem, schopnostem a představám. To byste však musel znát obsah předchozích příspěvků. Jen ve stručnosti. Všechna velká učení (Mojžíšovo - Desastero, J. Krista, M. J. Husa, Marxe a též i Hitlera) vznikala jako přímá reakce na nesnesitelné životní podmínky, které připravili jedni lidé, lidem jiným. Všechna měla tedy za cíl položit základy lepšího způsobu řízení lidské společnosti a všechna byla zneuřžita k vraždění a útlaku. 

Nejde tedy o soubory názorů, které mají za následek zlo. Jde vždy o lidi a jejich nezkrotnou touhu po majetku a moci. Názory jim jen slouží k tomu, aby se odlišili od jiných a mohli se označovat za dobré.

0 0
možnosti
RH

Kruton

9. 5. 2011 11:21
Jste mimo

1 - Věřící kteří páchají zločiny tak páchají v rozporu s nenásilným učením církve narozdíl od komunisty, který pácháním zločinů jedná v souladu se svým učením, které je z podstaty násilné

2 - V době páchání zločinů církve, byli prakticky všichni lidé v církvi, takže těžko tvrdit, zda jsou členové církve obětmi či vrahy

3 - Komunistické režimy povraždily během historicky krátkého období desítky milionů lidí, to se církvi nikdy nikde nepovedlo

4 - Že se komunisté zříkají násilí je nicneříkající, snad všude kde se dostali k moci, začali jednat v rozporu s předchozími vyjádřeními

5 - Komunismus má násilí nejen v učení, ale je jím i logicky podmíněno vytvoření komunistické společnosti, o kterou usilují. Buď nejsou komunisti komunisty, když odmítají násilnou revoluci, na jejímž základě je učení komunismu postaveno, anebo musí zákonitě směřovat k potlačování práv jiných nebo likvidování odpůrců komunistických myšlenek

0 0
možnosti
K

kaktusak

10. 5. 2011 0:23
Re: Jste mimo

1 - Komunistické učení je podstatou nenásilné a případné zločiny jsou s ním v rozporu.

2 - Všichni lidé byli v církvi, protože jim nic jiného nezbývalo.

3 - Nepovraždily.

4 - Nezačali.

5 - Komunistická společnost je podmíněna budoucí vysokou ekonomickou úrovní, kdy nebude potřební někoho k něčemu donucovat. V současnosti mají represivní a donucovací aparát všechny státy, takže ani socialistické země nejsou výjimkou.

0 0
možnosti
O

oslik

9. 5. 2011 10:56
Dobrá demagogie

Citujete cosi ze SZ, co bylo určeno Židům, navíc jen pro vymezenou dobu a vymezené území. Není to však nic, čím by se měly řídit křesťanské církve - jejich program je výrazně odlišný: miluj svého bližního, ale také miluj svého nepřítele. Že praxe tomu neodpovídala a neodpovídá, je věc jiná, a církve si za to odsouzení zaslouží.

Kdežto v programu komunistů je stále likvidace třídního nepřítele (zkuste si přečíst třeba Komunistický manifest, ke kterému se KSČM stále hlásí). A protože komunisti mají v programu likvidaci mého způsobu života (tedy soukromé podnikání), cítím se jimi aktuálně ohrožen. Tedy zákaz komunistů, stejně tak dalších podobných uskupení, které usilují o likvidaci nějaké části obyvatel, je zcela na místě.

0 0
možnosti
FS

aroneček

9. 5. 2011 10:46
Výborně ,ale uvidíte,kolik

těch "spravedlivých" Vám bude nadávat do skrytých komunistů.Ano,církev je nebezpečná a chraň osud,aby se dostala k moci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 97
  • Celková karma 7,78
  • Průměrná čtenost 866x
Jsem člověk. Zastávám názor, že člověk jako živočišný druh byl stvořen (a je jedno, kdo ho stvořil) proto, aby byl. Veškerá činnost člověka by tedy měla směřovat k tomu, aby člověk jako živočišný druh mohl být. A to proto, že člověk, který není, nic nemá.

Seznam rubrik