Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

6. 6. 2011 14:28
Jsem přesvědčen,

že pokud zákon říká, že mohu užívat ovoce z větví, přesahujících na můj pozemek, že samozřejmě implicitně říká, že to souded musí strpět. Stejně, jako dosavadní zákon implicitně říká, že musím strpět sousedovy větve ve "svém vzdušném prostoru", ba dokonce i ovoce spadlé na moji půdu.

0 0
možnosti

studánka

6. 6. 2011 10:57
Máte dozajista pravdu.

Ovšem nutno podotknout, že návrh OZ vychází z obecného právního řádu. Ze všeobecné platnosti všech zákonů, které tento právní systém tvoří.A nejen to. Také z toho, že naše zákony tvoří v konečném znění politici (naprostí laici) a nikoliv odborníci. Tito vypracovávají pouze jejich návrhy, které, mnohdy dobré, v konečném znění jsou naprostým paskvilem, který je nutno v krátké době měnit. Neustále se mluví o demokracii v naší zemi a přitom je neustále poukazováno na občanská práva (nikoliv lidská). Přitom neexistuje taxativní výčet těchto občanských práv, ani občanských povinností. Není jich zase tak moc, aby nebylo možno jejich výčet napsat. Přitom demokarcie stojí a padá právě s těmi občanskými právy a povinnostmi, s nutností respektování těchto práv státem i občany. Vše toto pramení již z ústavy, která sice proklamuje vůli lidu (lépe řečeno občanů) - rozuměj většiny občanů (demokracie), která však jinými články tuto vůli většiny potírá (volební systém podle poměrného zastoupení).

0 0
možnosti
  • Počet článků 97
  • Celková karma 7,78
  • Průměrná čtenost 866x
Jsem člověk. Zastávám názor, že člověk jako živočišný druh byl stvořen (a je jedno, kdo ho stvořil) proto, aby byl. Veškerá činnost člověka by tedy měla směřovat k tomu, aby člověk jako živočišný druh mohl být. A to proto, že člověk, který není, nic nemá.

Seznam rubrik