Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

PetraHor

21. 10. 2009 11:14
Mě by jen zajímalo,

jestli bukud bych byl dárce - darovala bych službu úklid chodníku, jestli bych pak za ten chodník nenezla odpovědnost, tak jako dosud. To je totiž to, oč tu běží. Většina lidí ten chodník zametla ráda, už jenom kvůli tomu že mít po ránu sníh v botách je nepříjemné.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

21. 10. 2009 11:22
Re: Mě by jen zajímalo,

"Darovat zodpovědnost" nelze.;-D Pokud by nebylo řádně uklizeno, pouze by finanční úřad doměřil daň. ("Vyškrtl neprokázané výdaje".)

0 0
možnosti
VH

Stará kára

21. 10. 2009 11:05
Neuvěřitelné

1. Jak si všichni představují stát jako dojnou krávu. Kolik v průměru na obyvatele? Stovku ročně?  Miliarda chybí v rozpočtu státu.  Jenže: kdo to bude za stovku dělat?

2. Od příštího roku budeme všichni úklid dotovat - zvýšenou daní z nemovitostí.  To ale nikdo nevykřikne. Bémem počínaje a  (např.) Kamarytem konče.

3.  Jak nikomu nevadí, že majitel rozlehlé zahrady na rohu dvou ulic dosud čistil (nebo očištění nakupoval) třeba i přes 100 m chodníku, tedy 350 až 450 m2 plochy. A měl ji udržovat trvale.

0 0
možnosti
VK

kavatr

22. 10. 2009 10:39
Re: Neuvěřitelné

Ani stát, stejně jako obec není objektivně existující, na člověkovi nezávislý subjekt. I stát si člověk vytvořil proto, aby se mu lépe prosazovaly jeho zájmy. A má-li plnit svoje funkce, pak na to musí mít  peníze. Ty mu dáme jen my.

Od obce se liší tím, že o odměňování těch, kteří stojí v jeho čele nerozhoduje někdo třetí, ale ti, jichž se odměny týkají. A ti nám vzkázali, že si nebudou krátit platy, když nemusí.

I tito lidé jsou členy kolektivu lidí žijících v tomto státě. Oni od nás chtějí, abychom pracovali kvalitně ale o kvalitě svojí práce mluvit nechtějí.

V příspěvku nešlo ani tak o řešení údržby chodníku, jako spíše o to, poukázat na nekvalitní práci (byť v podobě nedomyšlených zákonů). Přidejme k tomu nehorázné sumy škod, které platí "stát" z našich peněz. Koho zajímá, kde se na to vezmou peníze? A jaká je odpovědnost příslušných osob? Oni spravují cizí majetek a kolik jich je potrestáno za porušování povinností při jeho správě?

K tomu se snad dostanu v jiných příspěvcích.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

21. 10. 2009 10:54
No, ještě by obce musely zaplatit z těch darů 7%

... darovací daně (tzv. 3 skupina osob a výše darů nepřesáhne 1.000.000 Kč ročně).

Potom máte ten galymatyjáš úplný.

Navíc co jako bude dělat stát když se mu sníží daňové příjmy na DP? Zvýší daně jinde nebo bude posílat obcím méně peněz podle rozpočtového určení daní.

Jinak je fajn, že píšete pravdu - dar si odečtete z d. základu - z hodnoty daru neplatíte daň. Takže v případě, že obec uzavře s občanem sponzorskou smlouvu o hodnotě 3.000,- Kč, tak si občan bude moci nárokovat odpočet daně ve výši celých 450,- Kč (15%). Obec z těch 3.000,- Kč odvede státu 210,- Kč na darovací dani a stát nejspíše sníží financování obci o 240,- Kč na hlavu. Následkem toho obec de facto tuhle službu/sponzoring skrytě nakoupí a budou jí chybět prostředky - zvedne místní poplatky - např. o 450 Kč. Všichni na tom vydělali. :-P

Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

21. 10. 2009 10:59
Re: No, ještě by obce musely zaplatit z těch darů 7%

P.S. Čísla jsou (kromě výpočtu daní) imaginární, berte je s nadhledem jako ilustraci cash-flow mezi občanem, obcí a státem.

0 0
možnosti
BK

Bauglir

21. 10. 2009 10:42
Pěkný

Zajímavý nápad, líbí se mi a navrhnu ho obci, kde bydlím, předchozí úpravu považuji za nechutnou (kdy musel člověk zadarmo dělat na cizím), ale takový nápad se mi líbí :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 97
  • Celková karma 7,78
  • Průměrná čtenost 866x
Jsem člověk. Zastávám názor, že člověk jako živočišný druh byl stvořen (a je jedno, kdo ho stvořil) proto, aby byl. Veškerá činnost člověka by tedy měla směřovat k tomu, aby člověk jako živočišný druh mohl být. A to proto, že člověk, který není, nic nemá.

Seznam rubrik