Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

18. 6. 2012 11:44
je tady jeden problém

Totiž že předkládané důkazy ve většině případů sami o sobě nedokazují nezvratitelně vinu,resp. právo jedné strany. Navíc, pokud jde  o občanskou či podnikovou při, tak sice obě strany předkládají své důkazy, tak ani soud nemá  jistotu v tom že jde o objektivní důkazy (jako v případě důkazů prokuratury).  A v těchto přích   ani soudu nepomůže rozhodnout "že není dostatek důkazů" , jako v případě trestného činu,protože i tím by jednu stranu sporu mohl poškodit Čili, v podstatě ve většině případů ani soud "pouze na základě důkazů " rozhodovat nemůže a jeho práce  spočívá právě v onom rozhodnutí-mimo důkazy.  Čili, pak záleží na osobnosti samotného soudce, na jeho zkušenostech   klidně na tom jak si pamatuje jak se podobné případy řešily předtím a podobně. Jenže, v článku to asi nebylo zmíněno. konkretní precedenty jako důkaz zmiňovat nesmí, protože u nás jsou takto povolené pouze rozhodnutí Ústavního a Nejvyššího soudu,jiná ne. Napsat to do rozsudku nemůže,ale do úvahy to vezme klidně

0 0
možnosti
JJ

jireja

18. 6. 2012 11:51
Re: je tady jeden problém

Některá rozhodnutí ústavního soudu jsou dle rozhodnutí ústavního soudu 301/05 ze dne 13.11.2007 pro soudy dokonce závazná....

0 0
možnosti
JJ

jireja

18. 6. 2012 11:38
Právní vzdělání

Rád bych se vás zeptal, zda máte právní vzdělání.

0 0
možnosti
VK

kavatr

20. 6. 2012 8:44
Re: Právní vzdělání

Není důležité, jaké mám vazdělání, ale jak věc posuzuji. A zatím mi nikdo neřekl, že uvedené závěry jsou špatné.

Ani v této diskusi nezaznělo nic, co by dokazovalo, že moje odkazy na základní lidská práva jsou špatné. Takže. Buďto jsme demokratický právní stát založený na úctě k právům a svobodám člověka, a pak základní lidská práva důsledně respektujeme, nebo jsme totalitní stát, v němž jsou lidská práva jen jakousi zásdtěrkou.

A pokud platí základní lidská práva, pak na základě čeho může soud rozhodovat aniž by provedl důkazy a aniž by dal stranám sporu možnost se k nim vyjádřit?

Mění to tísíce let zavedený způsob řízení společnosti. Ale já jsem si základní lidská práva nevymyslel a ani jsem z nich neudělal právní normu nejvyšší právní síly.

0 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 16,23
  • Průměrná čtenost 875x
Jsem člověk. Zastávám názor, že člověk jako živočišný druh byl stvořen (a je jedno, kdo ho stvořil) proto, aby byl. Veškerá činnost člověka by tedy měla směřovat k tomu, aby člověk jako živočišný druh mohl být. A to proto, že člověk, který není, nic nemá.

Seznam rubrik