Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JSS

Pane Australane Hinnere. Ctíme, že se hlásíte ještě k českému národu!! Ale jste opradu ještě Čech?? Asi jen naoko. Prostě my máme problémy a Vy tam dole taky. Tak volte ty Vaše a my zase naše,kdo tam filutatuivně nalézá....

0 0
možnosti
JV

J31i30r13i 24V31r35a14b81e81c

20. 2. 2024 11:25

Třeba se pan Hinner chce nekdy vrátit, ale ne do nějakého prorusáckeho bordelu.

1 0
možnosti
LH

A nemám snad právo volit jen proto, že se můj dědeček odstěhoval z Čech do Austrálie bez mého svolení a já se narodil v Melbourne? Volební lístek mi jistě rádi přeloží ?

0 0
možnosti
OS

No tak to je dobrý. V základní LPaS člověka je právo na bydlení. Takže bezdomovec nakráčí k vám do baráku a má právo bydlet? Vy jste demagog. Nikdo nikoho neokrádá o práva. Způsob volby je určen volebním zákonem. A ten není v rozporu s ústavou. Proto píšete dlouhé plky. Jediné kdy by někdo porušil zákony a práva je ten kdy by poslanci zavedli korespondenční volbu pro čechy v cizině. Pak by totiž byli privilegovaní o proti těm v ČR. Takže buď korespondenční volbu pro všechny nebo nikoho. Takle by měla být otázka ložená. Hm krásný večer všem.

8 1
možnosti
RC

A on se volebni zakon snad nemuze zmenit?

Ten konec je nesmysl.

0 7
možnosti
MP

Já bych řekl, že u té korespondenční volby se na to díváte chybně. Ústava jasně hovoří o tom, že volba je TAJNÁ. A na základě toho má stát povinnost zajistit tajnost volby každého občana, což je v současnosti zajišťováno plentou s intimním prostorem ve volební místnosti, na jehož existenci dohlíží volební komise. Toto NELZE interpretovat jako diskriminaci občanů, kteří z nějakého důvodu takto volit nechtějí, ale naopak jako snahu zajistit ústavnost proboha - nechápu, proč mají někteří lidé tendenci takto překrucovat realitu. Korespondenční volba nezajišťuje tajnost volby - volič může být přímo veden někým druhým k tomu, co do obálky vloží. Pokud se potom někdo v době voleb vyskytuje na nedostupných místech, tak je to problém na jeho straně, ne na straně státu. Koneckonců přesné termíny voleb jsou známy dlouho dopředu, tak s tím může každý dopředu počítat.

14 2
možnosti
MK

Nic proti tajné volbě, Ústava ale také přiznává volební právo každému občanu Česka nad 18 let. A tady jdou ty dva principy proti sobě a proto bude nutný nějaký kompromis.

V rozumné společnosti by se to řešilo dohodou, tady to nejspíš zase bude práce pro Ústavní soud.

1 3
možnosti
ZE

Promiňte, ale nedalo se to dočíst. Jedna věc mě zaujala - právo na ovlivňování dění země v níž žiji. Ale ti korespondenti zde nežijí, mnohdy ani do budoucna nechtějí a proč tedy nám zde mají ovlivňovat život. Pokud jsou tak uvědomělí, ať volí na zastupitelských úřadech. Jo ale to by museli pro to něco udělat.

13 2
možnosti
RC

Ono to taky hodne stoji...

0 10
možnosti
JSS

Pane Kamaryte, vaše nazírání a nahrávka na korespondenční volbu má nepřípustné trhliny. Volič musí projevit své osobní právo nezpochybytelně a to logicky korespondencí není. A tak je tady ještě velmi vratká věc a to, že volit může člověk žijící v cizině desítky let, neplatí zde daně, neví o situaci v zemi nic. Jen zprostředkovaně a má shodný hlas jako zde žijící občan.

Zkrátka to nejde.

8 2
možnosti
RC

Jak ta tvoje vratka vec souvisi s korespondencni volbou? Volit muze kazdy obcan, neni to vazano na bydliste.

3 9
možnosti
FD

Vážený pane, já vůbec nejsem proti korespondenční volbě. Ale jsem proti tomu, aby bylo umožněno volit jedné skupině lidí. A to těm, kteří tady chodili do různých stupňů škol, pobírali různé příplatky a pod. a odešli si vydělávat jinam. Tam platí daně státům, které do nich nedali korunu a tudíž tyto je mohou přeplácet. Kde se nachází moje demokracie, že oni si vzali i moje peníze, neb jsem zde ty daně platil, a šli si za ně vydělávat jinam.

12 2
možnosti
RC

Ti lidi muzou volit uz davno.

2 6
možnosti
VV

Jenže Ústava taky říká, že volební právo je TAJNÉ a PŘÍMÉ (nezastupitelné). Tyto dvě ÚSTAVNÍ podmínky nemůže žádná forma korespondenční nebo elektronické volby nikdy splnit. Tyto podmíny může splnit jedině volební plenta, nebo její cesta k voliči domů.

Pak jsou tu další zákonné podmínky. Například, že určitou dobu před volbami se nesmí zveřejňovat průzkumy, nebo že všichni kandidáti mají zaručené právo, že dostanou férové podmínky a stejný čas v předvolebních debatách. Jenže české zákony platí jen na území ČR, víte? Jak tyto zákony chcete vymáhat v jiných zemích mimo zastupitelské úřady? Mají vysílací společnosti v zahraničí zákonnou povinnost vysílat ČT a její volební spoty a debaty?

Pak je tu ještě problém integrity, spolehlivosti a důvěryhodnosti. Korespodnenční volba likviduje všechny tři. U korespondenční volby není možné zajistit, že odevzdané hlasy skutečně doputují k cíli, a pokud by se s nimi něco stalo, nelze to spolehlivě ověřit. Taky riziko volby pod nátlakem nebo jinou osobou je neodstranitelné. Integritu a spolehlivost voleb zajišťuje právě kontrola totožnosti na místě a seznamy, kdo volil a kdo ne, a to, že vám za plentu dají nový a prokazatelně kompletní sadu volebních lístků, a že tak s vámi nikoho jiného nepustí. Současné volby dávají možnost vše zkontrolovat, přepočítat a případně opravit. Ta poslední podmínka skutečně svobodných a férových voleb, důvěruhodnost, je zajištěna přítomností volební komise z členů vládních stran i opozice.

V korespondenční volbě musíte bezdůvodně spoléhat na čestné slovo státu, pošty, internetového providera, rodiny/okolí zahraničního voliče nebo programátora, který byť jen projde kolem voleb nebo volebních lístků. Jakýkoli jiný volební systém než ten současný je z principu nedůvěruhodný.

24 3
možnosti
RC

Je zajimave, ze v ustave o plente NENI ANI SLOVO.

Mimochodem - volit v zastoupeni je mozne i dnes.

Co se tyka zverejnovani pruzkumu - to ma mensi vahu nez pravo volit.

2 8
možnosti
HH

Přečtěte si zákon 247/1995 - Zákon o volbách do PS ČR. Paragrafy 19 a zvláště 19a. Možná se dovíte něco nového.

3 1
možnosti
RC

A tim chcete rici co??? Mozna byste to mohl taky zduvodnit.

0 7
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 16,23
  • Průměrná čtenost 875x
Jsem člověk. Zastávám názor, že člověk jako živočišný druh byl stvořen (a je jedno, kdo ho stvořil) proto, aby byl. Veškerá činnost člověka by tedy měla směřovat k tomu, aby člověk jako živočišný druh mohl být. A to proto, že člověk, který není, nic nemá.

Seznam rubrik