Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bilyhavran

14. 9. 2009 12:42
Nejen přesné definice pojmů ale hlavně fakta

Vážený pane,

odvoláváte se na přesné definice pojmů. A co fakta?

Zjistěte si tedy, prosím, KDO odsoudil Mistra Jana Husa k trestu smrti.

Nebo možná jinak, zjistěte si, prosím, jakým trestem potrestali církevní představitelé (a jejich prostřednictvím katolická církev) Mistra Jana Husa.

Pokud nemáte přístup k přesnějším a odbornějším historickým pojednáním, stačí, když do Wikipedie zadáte odkaz "Jan Hus".

0 0
možnosti
PH

petrph

14. 9. 2009 12:35
aby jste se nedočkal odpovědi

Aby jste se nedočkal odpovědi ve stylu "Kdo je to ten Hus?" Katolická církev měla, má, a mít bude spoustu oponentů, vnějších i vnitřních, z celého světa. S mnohými pokud to šlo "zatočila" A že by Svatý otec měl takovou paměť, aby si pamatoval všechny, se kterými se církev svatá vypořádala ??? Pravda, jede k nám na návštěvu, tak snad mu napsali na lístek jména místních světců a potentátů - Václav, Anežka, Havel. A snad i poznámku - pozor Hus, Šiška. No jinak, je to Polák, tak snad si pamatuje něco z dějin Evropy - pokud nám teda nevyčte, že jsme Polákům ukradli svatého Vojtěcha,,,

0 0
možnosti
ML

m. l.

14. 9. 2009 10:55
A co vám není jasné, že byste se musel ptát?

Podle mě to bylo řečeno zcela jasně a žádné další spekulování není třeba. Byl odstraněn protože chtěl připravit vládnoucí skupinu o moc. Dělo se tak vždy a děje se stále, jen metody se střídají :-) A ty metody mohou s odstupem času někomu připadnout poněkud přehnané, tak se o tom zmíní :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 97
  • Celková karma 7,78
  • Průměrná čtenost 866x
Jsem člověk. Zastávám názor, že člověk jako živočišný druh byl stvořen (a je jedno, kdo ho stvořil) proto, aby byl. Veškerá činnost člověka by tedy měla směřovat k tomu, aby člověk jako živočišný druh mohl být. A to proto, že člověk, který není, nic nemá.

Seznam rubrik