Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

ladyevil_cz

14. 5. 2012 11:34
Pro začátek by stačilo...

...kdybys nezaměňoval státní úředníky se zaměstnanci samosprávy a s volenými zástupci :-/

0 0
možnosti
VK

kavatr

15. 5. 2012 8:28
Re: Pro začátek by stačilo...

A o tom to je. Proč jednou státní úředník, jednou zaměstnanec samosprávy a jednou volený zástupce, když všichni jsou lidé, kteří rozhodují o našich společných záležitostech, spravují a nakládají s našimi společnými penězi, chrání nebo alespoň by měli chránit naše společné zájmy atd?

0 0
možnosti

Bajanda

14. 5. 2012 11:16
0 0
možnosti
LK

Liberální konzervativec

14. 5. 2012 10:49
Hm..... právník amatér

Jen bych upřesnil, že neviditelná ruka trhu nebyla ani tak prosazována Klausem jako je popsána Adamem Smithem v jeho díle Bohatství národů z roku 1776 a jde spíš o to, že se nejedná o nějaké "prosazování", nýbrž o přirozené chování člověka co svět světem stojí a jakékoliv pokusy tomuto přirozenému procesu bránit mají spíše za následek hospodářský úpadek než rozkvět. No a to ostatní, s těmi soudy, to máte taky nějaké popletené.... :-PRv

0 0
možnosti
DB

Danik.b

14. 5. 2012 12:02
Re: Hm..... právník amatér

Přesně tak, u některých pasáží jsem ani nepochopil, co jimi chce autor sdělit. Mimo je také v tvrzení o účelovém vykládání právních norem, kdy ustanovení nejsou interpretována v kontextu znění konkrétního zákona a také v tom, že právo je záměrně tvořeno tak, aby sloužilo pouze bohatým. Tomu se opravdu musím zasmát. Právo prostě nemůže být jednoduché už z toho důvodu, že reguluje nekonečně rozmanité společenské vztahy. Pokud by bylo jednoduché, tak na úkor právní jistoty formou příliš vágních ustanovení. Pozastavil bych se taky nad tím, že soudy, které rozhodují na základě precedentů, nejednají v souladu s právem. Precedent sice v našem prostředí není pramenem práva, nicméně praxe je taková, a vývoj si to evidentně žádá, aby soudy mohly užívat ve svých odůvodněních rozsudky soudů vyššího stupně právě z důvodu zvýšení právní jistoty. Logicky - pokud soud něco odůvodní a vyargumentuje na základě aplikace zákona, proč by tato argumentace nemohla být použita v rozsudku soudu jiného?

0 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 16,23
  • Průměrná čtenost 875x
Jsem člověk. Zastávám názor, že člověk jako živočišný druh byl stvořen (a je jedno, kdo ho stvořil) proto, aby byl. Veškerá činnost člověka by tedy měla směřovat k tomu, aby člověk jako živočišný druh mohl být. A to proto, že člověk, který není, nic nemá.

Seznam rubrik