Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

ZEROVAN

7. 10. 2009 12:13
Lisabon omezuje regionální napoleonky

a o tom to jeRvEU[>-]R^

0 0
možnosti
JS

svt

7. 10. 2009 12:00
Dodatek

A ještě ten způsob, jakým donutili Iry hlasovat v druhém dokumentu! A ještě pak tvrdit, že většina občanů členských zemí EU si přeje ratifikaci LS. Proč tedy nedat rozhodnout tyto občany v referendech v jednotlivých členských zemích EU. Že by obava z nesprávného výsledku jako u smlouvy z Nice?;-)

0 0
možnosti
JS

svt

7. 10. 2009 11:57
Co má přednost - Ústava nebo LS?

Myslím si, že přednost má právní dokument, který tu byl dříve. A to je Ústava ČR. Nicméně je možné Ústavu změnit, nesmí to být ovšem "vynuceno" byť i jen náznakem zvenčí, jakkoli jsme již nyní součástí celku, který chce "zvenčí" pana prezidenta k podpisu téměř "dokopat". Navíc je LS mezinárodní smlouva mezi členskými zeměmi EU, nikoli Ústava EU. Nebo se snad mýlím?

Nicméně proti myšlence LS, upravující vztahy mezi zeměmi EU,  jako takové v zásadě nic nemám. Jen se mi nelíbí některé pasáže LS: Nejvíc asi snaha převést rozhodování o imigrantech (z nečlenských zemí EU) do Bruselu. Nemám nic proti tomu, aby u nás imigranti byli, ne však rozhodnutím ústředí, ale naším, pokud s tím budeme souhlasit, nebo ať nejprve získají občanství té země, již si sami vybrali jako cílovou při emigraci ze své domoviny. Jako občany EU je pak nikdo nebude moci omezovat v rozhodnutí, kde se usadí. Budou tak rozhodovat o sobě oni sami, nikoli úředník z Bruselu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 97
  • Celková karma 7,78
  • Průměrná čtenost 866x
Jsem člověk. Zastávám názor, že člověk jako živočišný druh byl stvořen (a je jedno, kdo ho stvořil) proto, aby byl. Veškerá činnost člověka by tedy měla směřovat k tomu, aby člověk jako živočišný druh mohl být. A to proto, že člověk, který není, nic nemá.

Seznam rubrik