Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

22. 11. 2010 11:27
No, jo. Demokracie je tehdy, když každý dělá co chce.

Víte, v čem spočívá černé zaměstnání. V tom podstatném: není přihlášen příjem. A povinnodt plati daň z příjmů snad v zákoně je. Nebo ne? Dtto samozřejmě pojistné.  Tuto povinnost mají všichni zaměstnavatelé.

Pokud se jedná o "jinou" smlouvu: pokud se zavazuji, že budu pro někoho pracovat, tak snad je to pracovní smlouva (smlouva o vykonané práci). nebo je to snad smlouva kupní (nepíši o názvu, ale o věcné příslušnosti smlouvy).

A pracovní smlouva (opět ze zákona) musí mít písemnou formu. Pokud ji nemá, platí, ale zaměstnavatel (tím je jakákoliv osoba, která tuto smlouvu jako člověk určující požadovaný výkon práce) se dopustil přestupku. A za přestupky má být viník postižen. Jinak by nemělo vůbec smysl zákon vydávat.

Ještě jednou: práce na černo je účelová záležitost, kterou se obchází daňové a obdobné zákony. Která znevýhodňuje pracovníka jeho nedostatečným pojištěním. Je evidentně v rozporu ze zákonem.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

22. 11. 2010 11:28
No, jo. Demokracie je tehdy, když každý dělá co chce.

Můj názor: stíhání této práce se může nelíbit pouze těm, kterým by  se líbilo, aby daně za ně platili druzí.

0 0
možnosti
SN

kuča

22. 11. 2010 11:10
Karma....

:-) jako Brno! R^R^R^

0 0
možnosti
MV

marek.voksay.blogidnes

22. 11. 2010 11:03
velmi dobře napsáno

R^

0 0
možnosti
ŠS

vlči@ce

22. 11. 2010 10:55
Dobře napsané.

Je to tak. Čím víc nás ti na hoře budou buzerovat, tím víc jim budeme muset proti své vůli být podřízeni.  A přitom, když po ÚP potřebujete pomoc a zastání v pracovněprávním sporu, tak vás odkážou na soud. Podle nich je totiž normální, když je zaměstnanec propuštěn v jeden den dvěma různými zrušeními pracovního poměru - §55 a dohoda - zároveň se stejným datem.  Místo zastání čekám od března  na rozhodnutí soudu a to je v nedohlednu. Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 97
  • Celková karma 7,78
  • Průměrná čtenost 866x
Jsem člověk. Zastávám názor, že člověk jako živočišný druh byl stvořen (a je jedno, kdo ho stvořil) proto, aby byl. Veškerá činnost člověka by tedy měla směřovat k tomu, aby člověk jako živočišný druh mohl být. A to proto, že člověk, který není, nic nemá.

Seznam rubrik