Ztrácím se v tom

Článek pana Vracovského "Nová pohlazení Miloše Zemana" vyprovokoval můj vnitřní hlas k povelu - mrkni na to! Tak jsem to udělal. Informace má vést ke snížení míry neurčitosti, ale i tak ne ve všem mám jasno. Posuďte.

Referovat o celém obsahu pořadu Týden s prezidentem nehodlám. Jednak to bylo bezva, jednak beztoho je povinností každého svědomitého občana podívat se sám. Co mě zaujalo maximálně, byla prezidentova interpretace bezpečnostních rizik spojených s čínskými firmami Huawei a ZTE. Prezident s odvoláním na německou autoritu v této oblasti uvedl, že chybí důkazy proti čínským dodavatelům, z čehož vyvodil závěr, že český NÚKIB nepředvedl nic než čučkařství, a co více, v tom čučkařství kooperuje s čučkaři s BIS. Motivací pak je stará známá - snaha zviditelnit se. 

A nejen to. Víme, že významnou součástí soudobého prezidentování je ekonomická diplomacie, což je snaha ve prospěch pracujícího lidu, jak jinak. A právě tuto snahu naše dva bezpečnostní orgány podkopávají, potenciálně tak působí škody právě pracujícímu lidu, a to dost možná v zájmu někoho třetího. Ještě tomu podkuřují čeští sinologové. A tady se právě ztrácím. Prezident je z vůle lidu. Parlament je z vůle lidu. Vláda je zprostředkovaně také z vůle lidu. A dva významné subjekty zřízené ze zákona právě pracujícímu lidu budou škodit? Tedy ten pracující lid tam stojí také zprostředkovaně - skrze ohrožené investice Škody Auto  a PPF Petra Kellnera, jinak skrze ekonomické zájmy naší země, jak je vidí prezident. Všichni jsou z vůle lidu, jeden škodí, jiný pomáhá, jinak si to vysvětlit neumím.

To toho přijde informace, že v Polsku došlo v souvislostí s činností firmy Huawei k zatýkání (dva lidé  - Polák a Číňan). Začínám hledat informace, konce totiž nevidím. Do stejné nouze se dostal i moderátor zpravodajského bloku na ČT24, tak zavolal děda Vševěda Vojtěcha Filipa a udělal dobře, dočkali jsme se uklidnění.

Pravdu dle Filipa má totiž prezident. Čili, za všechno mohou naše bezpečností orgány. Huawei je soukromá firma (sinologové říkají, že není a že v Číně ani soukromé firmy nejsou soukromé), produkce této firmy je spolehlivá a i kdyby nebyla, naši IT-odborníci to odhalí. Takže klid. A hlavně - soudruzi byli už dávno proti tomu, aby se český IT-průmysl zlikvidoval v průběhu privatizace. Řekl bych, že soudruh předseda to spravil jako Žižka telefon

Tak nevím. Nebo mám vědět? Nechci šířit poplašnou, ale něco v tom nesedí. 

 

Autor: Pavel Kalabis | pátek 11.1.2019 14:21 | karma článku: 14,66 | přečteno: 418x
  • Další články autora

Pavel Kalabis

Bez plánu B nepřežiješ!

26.6.2019 v 14:30 | Karma: 7,12

Pavel Kalabis

Po delší odmlce...

23.6.2019 v 20:57 | Karma: 12,38

Pavel Kalabis

Chvála kolegialitě

31.1.2019 v 15:11 | Karma: 11,33

Pavel Kalabis

Jsou i dobré zprávy

30.1.2019 v 17:55 | Karma: 18,75

Pavel Kalabis

Komik a jeho svět

27.1.2019 v 21:05 | Karma: 22,80