SPD s Hradem spojená

Odsouzení důchodce Baldy přimělo mnohé z nás popřemýšlet o jeho motivech. Šel jsem přímo ke zdroji, tedy na oficiální stránky SPD Tomia Okamury. Exkurz naplnil očekávání a nejen to, některá zjištění stojí za pozastavení.

Záložka z názvem Novinky na webu SPD svým obsahem nepřekvapí. Vysoká míra intolerance k nejrůznějším  jevům, pro tuto stranu tradičně negativních. Samozřejmě vede islám a otázka migrace vůbec. Nad čím jsem se ale pozastavil, je poměrně vysoká míra tolerance, a to k osobě našeho prezidenta. Překvapivé to jistě jistě není, zvlášť když vzpomeneme Okamurovy účasti na oslavě druhého prezidentova volebního vítězství. 

Přesto servilita a rychlost, s jakou dva předáci populistů přispěchají na pomoc svému prezidentovi, aspoň pro mě překvapivá je. Ve svých facebookových profilech se Okamura (ZDE a ZDE) i Fiala (ZDE a ZDE) činí ze všech sil a tak nějak proti všem, včetně vlády, zřejmě s pocitem odpovědnosti ke svým voličům a podporovatelům za jejich pozitivní vztah k politice Hradu. Nutno Zemanova slova ještě přežvýkat, aby doputovala k fakt správným adresátům. Vymezování se vůči orgánům státu by u antisystémové strany mělo být do značné míry pochopitelné, jedná-li se ale o orgány bezpečnostní a to je to děsivé, byť takto jednají na podporu prezidenta.

Obsahy odkazovaných statusů komentovat nemá valné ceny, příznačná je jejich obsahová a časová shoda. Prostě výsledky úspěšné ekonomické diplomacie Hradu si vzít nedáme. Za zmínku stojí snad ještě Fialova podpora Zemanovu útoku na BIS ve formě málo zdařilého historického exkurzu. Mám za to, že maličko manipuluje s pojmy austroslavismus a panslavismus a dělá tak z našich obrozenců agenty carské Ochranky. Myslím, že jimi nebyli. I mezi nimi probíhal střet o povahu a budoucnost českého národa.

Ta synchronicita Hradu a SPD je příznačná a uvidíme ve dnech příštích, zda prohloubí svůj význam. Osud důchodce Baldy tomu bránit nebude, protože zde platí obecné, a to už dlouhá desetiletí, že strana, soudruzi, přece za nic nemůže.

 

 

Autor: Pavel Kalabis | úterý 15.1.2019 12:00 | karma článku: 24,62 | přečteno: 540x
  • Další články autora

Pavel Kalabis

Bez plánu B nepřežiješ!

26.6.2019 v 14:30 | Karma: 7,12

Pavel Kalabis

Po delší odmlce...

23.6.2019 v 20:57 | Karma: 12,38

Pavel Kalabis

Chvála kolegialitě

31.1.2019 v 15:11 | Karma: 11,33

Pavel Kalabis

Jsou i dobré zprávy

30.1.2019 v 17:55 | Karma: 18,75

Pavel Kalabis

Komik a jeho svět

27.1.2019 v 21:05 | Karma: 22,80