Prezidentova odpověď lidu

Pan Vracovský  se dočkal odpovědi na otázku položenou prezidentovi ve včerejším blogu. Šlo o aktuální bezpečnostní situaci v Česku ve světle Výroční zprávy BIS.  Kdyby se té odpovědi nedočkal, vyšlo by to nastejno.

Občas si pustím zprávy v TV Barrandov, proto abych zjistil, že míra toho, co se v nich nedozvím je stále stejná. Klid - je, a jenom dodám, že kdyby si právě toto zpravodajství zvolil student žurnalistiky jako téma diplomové práce, tak narazí, protože by nenaplnil požadovaný rozsah. Tyto zprávy hodnotit nebudu, jejich význam totiž přebil publicistický pořad  Týden s prezidentem. Všem, kteří tento pořad nesledují nebo komu ten včerejší unikl, vřele tuto podívání doporučuji.

Ani tento pořad jako celek hodnotit nechci, ale neobejdu se bez stručného popisu, aby níže uvedené zásadní sdělení nezůstalo bez kontextu. Oba diskutéři si notují v dobré náladě a vzájemně si chválí skvělé výsledky práce dosažené ve svých oborech. Jaromír Soukup se pasuje do role Karla Čapka coby zpovědníka TGM. Pořad je i humorný, dílem chtěně, dílem nechtěně. Ten nechtěný humor je lepší. Jako příklad chtěné legrace uvádím žertovné skotačení nad možností, že v příštích volbách ANO obdrží nadpoloviční většinu nebo že se Jaromír Soukup stane prezidentem. Ve druhé polovině pořadu došlo i na aktuální bezpečností situaci v ČR.

Nebudu se věnovat relativizující omáčce, vážně ten pořad doporučuji. Navíc hodnotit z pozice občana kritiku tajné služby je z podstaty extrémně složité, informace jsou neověřitelné. Jde mi o závěrečné slova prezidenta republiky na adresu BIS: Jsou to čučkaři. Takto se prezident vyjádřil o tajné službě, kterou se své funkce úkoluje a která je odpovědná vládě, kterou tentýž prezident nepokrytě protežuje i s jejím premiérem. Navíc se jedná o organizaci s rozpočtem dle prezidenta 3 miliardy. Nevím jak vy, ale já se v tom ztrácím.

Takže, pane Vracovský, nelámejte si hlavu. Výroční zpráva BIS je snůška obecných desinformací, nic se neděje a kdyby přece, tak se o vaši bezpečnost postará Hrad a moje parta. Můžete klidně spát.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Kalabis | pátek 7.12.2018 9:24 | karma článku: 20,08 | přečteno: 462x
  • Další články autora

Pavel Kalabis

Bez plánu B nepřežiješ!

26.6.2019 v 14:30 | Karma: 7,12

Pavel Kalabis

Po delší odmlce...

23.6.2019 v 20:57 | Karma: 12,38

Pavel Kalabis

Chvála kolegialitě

31.1.2019 v 15:11 | Karma: 11,33

Pavel Kalabis

Jsou i dobré zprávy

30.1.2019 v 17:55 | Karma: 18,75

Pavel Kalabis

Komik a jeho svět

27.1.2019 v 21:05 | Karma: 22,80