36 - jmenuji se Marilyn Monroe

"Jsem rád, že jsi zpátky!" Kozačka na pravé noze udělá krok stranou a octne se nad kanálem newyorského metra. V průvanu se mi nadzvedává sukně. Je jedno, že mám kalhoty. O to tady vůbec nejde. Jsem starý muž v ženském těle. V tom průvanu se mi motá hlava.

"Andy Tě zve dnes na skleničku! Bude tě čekat v baru SIX na páté Avenue.." usměje se na mě a odchází. Odlítává v tom průvanu kokainového opojení. Dlouhá kompozice. Dispozice lásky. Ráno mě probouzejí žluté tulipány. Čokoláda. "You are soo sexy. Sexy. Sexy."Do oken bubnují sněhové vločky. Je to jako po výbuchu kulometu. Zní to sladce. "Ou, happy birthday!"

Píšu ti vzkazy na zeď. Čmárám na papír nahou černošskou divoženku. Just for you. Probuď se do mýho snu, lásko. Na rohu v supermarketu kupuju zlaté čokoládové bonbony. Dvanáct zlatých kuliček. Rozházím je po podlaze. "Mami, nespletla sis to? Neměla jsem se náhodou narodit v New Yorku? Jak mohlo dojít k tokovému nedorozumění? To mi jednou budeš muset vysvětlit.."

Jedu metrem a čtu na dveřích nápis: DONT HOLD THE DOORS. Čtu jedno písmeno po druhém a nemohu pochopit, v jakém jazyce je to napsané. Jsem v Praze nebo ne? Je to čeština nebo jsou to americká slova? Jsem zmatená stejně tak, jako když řídím auto a nevím, v jakém pruhu mám jet. Leva, pravá. Nejlépe je jezdit uprostřed. Zlatá čára.

Bedford Street Williamsburg: sedím v Tai Thai restauraci. Popíjím pivo Blue moon s pomerančem a přikusuji k tomu jarní závitek. 5.2. je indiánský první jarní den.. ale v New Yorku podle všeho moc Indiánů nezůstalo, mrzne tu a padají vločky sněhu. Zmrzlina pro chudé. Můj muž a moje žena nabírají každý jednou hůlkou zrnka rýže. Čteš mě mezi řádky. Mezi zrnky thajského oběda.

Přála bych si

SAMETOVÉ NEBE na mém plátně.

GALERII a v ní tisíce pohledů, známých i neznámých.

FILMOVÝ ZÁBĚR: TMA: lidé jsou schovaní a SLUNCE hraje bridž. SVĚTLO: lidé jsou nazí, nahá těla se proplétají do sebe v rytmickém tanci.

ZÁSAH BLESKU: naše pohledy se setkají, postáváš u dveří a usmíváš se na mě.

Tančíme v oceánu ticha. Tančíme v ohni vášně. V oblacích našich snů. "Here I am, baby."

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: veronika kafková | úterý 5.2.2013 22:33 | karma článku: 8,11 | přečteno: 414x
  • Další články autora

veronika kafková

Genpo Roshi v Praze

2.9.2014 v 8:55 | Karma: 0

veronika kafková

FKK

29.8.2014 v 15:10 | Karma: 12,37

veronika kafková

Kozí sýr s marmeládou

22.8.2014 v 8:40 | Karma: 7,22

veronika kafková

Radosti

19.8.2014 v 6:53 | Karma: 0

veronika kafková

Závislosti

18.8.2014 v 10:35 | Karma: 9,32