Jižní Amerikou na kole ... odlet

Odstartováno. Výstřel z pistole a tradaaa. Neříkám,že jsem nebyl v autě u Konvy nervózní, když stáli jsme v kolonách na dálnici a čas odletu z Vídně se blížil. Neříkám to a ani to netvrdím. Konva má prostě podlahu v autě plnou mých okousaných nehtů. Ale to se vysaje a zbytek odnese čas. bůh prostě chtěl, abych to letadlo stihnul a tak mi dal zelenou. Přišlo loučení, které mám s Pajinou již naučené. Teda skoro naučené. Řekneme si, jak se milujeme a to stačí. My totiž oba víme, že na tohle slova nejsou. Ani jsem se tedy neotáčel, stejně jako jsem se nepodíval naposled na Amálku. Bulel bych. A co.... chlapi bulet můžou.

Teď tedy momentálně sedím v internetové kavárně letiště Barajas Madrid a popíjím víno tinto za 5 euro. Je to dost na to, že mne z něj bolí hlava již teď. Sedím v kavárně a mám za sebou přelet půlky Evropy, která se zdála býti zasněženou - což je uklidnění pro Vás, kteří si myslíte, že sníh je kurva a spadnul pouze k vám. Skoro bych použil strohé z Cimrmana - že během mé cesty se nic zajímavého nestalo. Za zmínku stojí snad jedině, že někde ve výšce nad Dijonem si někdo ošklivě uprdnul a nechal to dýchat mne, posádku, stewardy, pilota... Prostě jsme se na chviličku stali všichni součástí celku. Čekal jsem, že vystřelí kyslíkové masky, ovšem ty se ani nehnuly. Mimochodem - byl to chlapský prd, někde od sedadel 55 - 89. Chlapský prd se totiž pozná. Voní podobně, jako týden přejetá liška. Holčičí by jen lehce pohladil.

   Ale to jsem odbočil. Je na čase vyčkat letadla do peruánské Limy, které mi letí po půlnoci. Letadlo do Madridu bylo zcela plné, doufám že tomu tak nebude následující cestu. Hlavně na sedadlech 55-89 bych vyžadoval prázdno. Snad nespadneme a snad mi bude dělat společnost úžasný Liman, který se se mnou podělí o zážitky, dům a chleba. Třeba si pokecáme o muzice a o hraní peruánců a bolivijců před obchodními domy PRIOR. Vytáhne kouzelnou píšťalu, z batohu lamu a poveselíme se.

   Vám tedy přeji dobrou noc a já se vydávám opět ku hvězdám.... ku hvězdám tam na druhé straně. Buenas noches (lekce španělštiny zabrala)

Autor: Pavel Kadlíček | úterý 11.12.2012 9:50 | karma článku: 14,19 | přečteno: 1240x