Jižní Amerikou na kole - 4. den - Udělal jsem to

..prostĕ sem to dal, sjel, sešvihal to dolů. Nechal jsem se prostĕ naložit do auta, které mne vyvezlo do skoro pĕti tisíc metrů, nasadil si pujčenou helmu, hadry a kolo pro downhill a pustil se dolů po nejnebezpečnĕjší cestĕ svĕta, neboli Death Road, která se klikatí v departementu Yungas 

.. od průsmyku La Cumbre padáte z té závratné výšky sedmdesátikilometrovým sjezdem až dolů do pralesa k mĕstečku Coroico. V roce 1995 prohlásila americká pojišťovací společnost tuto cestu za nejvĕtší šílenost, řidiče za magory a udĕlila cestĕ nelichotivý titul.

 

Při letu smĕrem dolů, bylo zbytečné počítat křížky a pohled na vraky aut a autobusů, které požírá džungle se po chvíli omrzel. Byť postavili v roce 2006 hezčejší cestu opodál, láká tato zkratka do amazonské džungle, případnĕ Brazílie pořád dost blbů, tudíž zde padlo na hubu za posledních deset let přes 300 řidičů a 20 cyklistů. Jó, brzdit na poslední chvíli se nevyplácí ani z Lapače v Žeravicích.

 

Jeden z nejvĕtších zážitků mého cykloživota byl zakončen stylovĕ s klukama při pivu u bazénu a za řevu papoušků. Jen nechápu, kde se ti kluci bolivijští naučili slovo "kurva", které na mne řvali po celou dobu šestihodinového sjezdu:-)

Více foto zde

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Kadlíček | neděle 16.12.2012 9:12 | karma článku: 17,37 | přečteno: 1011x