Změna vnímání času

Dnes media přinesla dvě , zdálo by se , nesouvisející zprávy. Komunisti bagatelizují srpen 1968 na několik dopravních nehod a Brusel neví , který čas nám má nastavit, jako ten správný.

Obě zprávy se týkají času. Jak víme, tak čas veličina, kterou nejde zastavit. Pak se taky říkalo : „že všem je nám měřeno stejně“.

Jak vidno není. Komunisti by nám nejraději vnutili to, že čas se má vrátit a to z důvodu přespání dějin. Nějak by potřebovali dostat do učebnic a archívů, že mrtví v srpnu 1968  byli vlastně jen ti nepozorní, které přejel tank či vojenský automobil, či kulka ze samopalu okupanta byla střílena, když na přechodu byla červená a tedy ten kdo na ni šel, měl počítat s kulkou. Ne nezlehčuji smrt našich spoluobčanů, jen  přemýšlím, jak si mám vysvětlil úvahy komunisty Grospiče, že oběti srpna 68 byli oběťmi dopravních nehod.

Pokud se týká změny letního a zimního času na čas jeden, tak Brusel za předsednictví Rumunska s tou otázkou nepohnul ani o pověstnou píď a tak se prý nestihne termín rok 2021, kdy jsem již měli být ušetřeni každoročního jarního přetáčení hodin, když pravda je ta, že zimní čas je ten správný.

Takže pokud se vrátíme k tomu, že čas je jen jeden a je nám měřen všem stejně a že čas se nepřepisuje – jednoduše se vrátíme k selskému rozumu, tak by Parlament měl dojít k doplnění  zákona o zločinnosti komunistického režimu do současnosti, kdy podobné prohlášení , jako měl poslanec Grospič, by mělo dotyčného poslat šupem na Ruzyň – ne na letiště ale do věznice. No a Brusel by mohl pochopit, že mu taky nepřísluší jít proti času.

V obou případech jsme se dostali do stavu, že pro množství zákonů a ustanovení není legislativa schopna již rozhodnou ani to, že čas je jen jeden a není potřeba o něm zbytečně debatovat.

Pěkný čas všem                                                                         Oto Kaděrka

Autor: Oto Kaděrka | čtvrtek 24.10.2019 18:12 | karma článku: 18,27 | přečteno: 453x