Zdrojový kód - politiky peněz mód

Jako státem označený "zloděj ze zákona" rozumějte OSVČ či chcete živnostník sleduji bedlivě vše co se šustne kolem EET, protože neznalost zákona neomlouvá a já opravdu nazbyt ( na pokuty) nemám. No a nestačím se divit.

            V poslední době můj údiv směřuje k tomu, jak ministerstvo financí ohýbá, kde co, aby dosáhlo toho, že někdo kdo vlastní nějaký IT sledovací systém nad kterým by EET mohlo fungovat, jej přizpůsobí zadání ( nebo naopak). Je to  cesta, která je ověřená a je podle mne z velké části podstatou politiky, té české zvlášť. Ta podstata je podle mne ta, že vy nám dáte na Volby a my vám po nich dáme vydělat zpětně na to co jste nám dali a to pořad dokola. I to je podle mne jeden z hlavních důvodů, proč žádný legislativní nadšenec nemá tolik odvahy připravit nový zákon o financování politických stran. Na našem politickém poli je to problém všech dosavadních Vlád.

               Ale ať zůstanu u IT a EET, protože to dnes vládne  naším politickým světem. Myslím si, že základem a největším bohatstvím všech IT systémů je tzv. "zdrojový kód" . Je jedno jestli se jednalo o Opencard, aktuálně se řeší dálnice a Kapsch a bude se řešit EET. Všichni vše připravují tak, aby ten základ (zdrojový kod) nepatřil tomu, kdo věc potřebuje, platí a prvoplánově i zadá. Ano vím, že vše je otázka peněz a když nejsou, tak nemůžu chtít "zlatá vejce" , ale je to zejména o prioritách a ekonomice a vizi. Zejména ta vize je u nás o penězích a nikoliv o systému. Pravda, volební období je čtyřleté a je potřeba to "zobchodovat" od začátku do konce a pro vizi jsou čtyři roky málo. No když vezmu, že dnes politiku dělají spíše bílé koně PR agentur, který mají s IT firmami společné to, že opakovaně prodávají staré věci jako právě objevené, tak potom se nedivme vlastnímu neštěstí, které je takto vlastně plánováno. Takže si myslím, že i teď z EET se dočkáme na straně provozovatelů slz a potu a na straně zadavatele - státu- radosti, že se model zisku prostředků zase povedl.

               Jak z toho ven ? Naznačila skupina ztohoven, kdy červený trenky, který byly základním prádlem poloviny minulého století měly ukázat úzkoprsost a připosranost nás. Zejména pak politiků, kteří práci pro dobro vyměnily za starost o svou peněženku. Chce to jen odvahu a vizi a nebýt lakomý:-)

Autor: Oto Kaděrka | čtvrtek 3.3.2016 8:45 | karma článku: 13,26 | přečteno: 284x