Pravičáci.... nebuďte leví...

Tak se nám to tu politicky pěkně mele, ale ono se to bez systémové změny nepřemele. Když Petr vymění Pavla jistě si ani nevzpomenou na Václava Havla.

Myslím , že se můžeme shodnout na tom, že stávající Vláda naší země je levicová. Dobře pro naivní a politology středolevá. Z pohledu toho, že její existence je s podporou komunistů, tak může u některých z nás být takto i extremistická.

          Když připustíme, že je potřebná změna, tak podle mého pohledu na svět politiky by měla dostat prostot pravice.

          Dosud napsané vychází z vnímání světa, tak jak nás učili ve škole, že levice utrácí to co pravice našetřila. Ovšem já mám pocit, že dnešní politika v naší zemi již dávno není hodna tohoto dělení. Já to vidím tak, že  jedinou a společnou ideologií dnešní politiky se staly peníze a z toho pramenící potřeba nabízení dobra – politického dobra. Přeloženo. Lidi my Vám nastolíme daně a pak Vám za ty daně budeme pořizovat to co je pro vás – z našeho politického pohledu na váš život – dobré. Sdílím názor jednoho mého kamaráda, že heslo „Rodina je základ státu“ se dá parafrázovat na dnes spíše „Stát je vaše rodina“.

          Namísto toho jak třeba přemýšlet v důchodové reformě tím směrem, že jistou část daní použijete na oprávněné náklady potřeb rodičů v důchodovém věku se vláda dožaduje uznání za to, že dává slevu 75 % na vlaky a to včetně soukromých dopravců, které reklamou lákají lidi do vlaku, že jim ještě vrátí i těch 25%. Prostě my (rozuměj stát) vám všem povíme co je pro vás dobře.

          Sleduji vyjádření předsedů stran, které se tak nějak samy hlásí k pravici, že Babiš je neúnosný, že jeho chování je nepřípustné, že se nám Evropa směje apod. Já se ptám co proti tomu všichni Pospíšilové,Fialové,Výborní a další dělají opravdu a „ideologicky“. My třeba v Olomouci na kraji máme koalici ANO, ČSSD a ODS. Na městě pak vládne ANO s ODS, KDU a hnutím mysli exekutora pod názvem spOlečně. Prostě košile bližší než kabát. Žádná strana nemá tu sílu sdělit loupežníkům z ANO, že s nimi nebude sdílet jejich hodnoty. Prostě touha být u „toho“ je větší než si přiznat pravdu.

          Dokážete si představit, že by předseda ODS Fiala sdělil národu, že s okamžitou platností se ruší veškerá účast jeho strany ve všech koalicích na všech úrovních, kde jsou společně se stávajícími členy vládní koalice tedy ANO,ČSSD a podporovateli KSČM ? Já ano. Prostě by se rázem stal lídrem opozice ve státě. On by to možná i udělal , ale mám za to, že by následoval do měsíce mimořádný sněm ODS, který by Fialu odvolal. Proč ? Protože všichni ti, kdo se mají ze stávajících postů v koalicích s výše uvedenými dobře, by o to dobro přišli. A my co sledujeme politiku více víme, že tak 90% všech uvolněných radních by šlo na „pracák“, protože jejich návrat do civilního – normálního denního života není z důvodu jejich znalostí obecných – možný. Tedy pokud se nezmění systém, tak budeme nuceni konzumovat DOBRO tu zleva tu zprava.

          A jak změnit systém. Třeba přijetím zákona, že všichni politici na všech úrovních mají stejný plat ve výši nějakého násobku průměrné mzdy a s tím související hmotnou odpovědnost bez omezení její výše. Současně zrušit kraje, kde se koncentrují ti politici, které Praha nechce a opět zavést okresy se jmenováním okresních správců vždy na 6 let a penzí pod doživotní kontrolou majetku.  Těch nápadů jak by se země dala spravovat v PRAVDĚ je více, ale kdo by si v Parlamentu podřezával větev pod svým dobrým hnízdem a hnízdem svých stran.

Takže jak se říká si tu „ Budeme žít po našem – v létě teplo v zimě – zima“ Je otázka jak dlouho, protože bez vize vždy přijde krize. A tam kde vizí jsou jen peníze je zle vždy. Je to jak v tom vtipu, kde se potkají dva bohatí a jeden se ptá druhého. Jak se máš. A odpověď zazní. Dobře, mám všechno. No a ten tázající odpoví – A není to málo…

          Podstata toho vtipu je vlastně podstatou politiky Česka – dneška.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Oto Kaděrka | středa 5.6.2019 19:19 | karma článku: 16,47 | přečteno: 444x