Práci čest , zvykejme si, už se to sem zase vkrádá :-)

Vážení nevím jak Vy ale já mám pocit, že s tlakem na cenu všeho co nejníže a vkrádání slevomatu, cenomatu a ja nevím jakého dalšího matu až zmatu dostává do roviny, že by nám mělo stačit k obžívě jen Práci čest !

         Pokud sledují co se kolem mne děje a k tomu mi stačí si číst noviny či net, projít se po  městě nebo si občas stoupnout za pult vlastní prodejny, tak mám pocit, že je tendence koncového spotřebitele dotlačit poskytovatele či dodavatele k tomu, že má poděkovat za to, že mu za službu či zboží byla dána suma , kterou si spotřebitel nadiktuje resp. je schopen akceptovat a  vydat. A je jedno,. jestli je to místní radnice v touze opravit za nelogicky možné peníze nemožné kilometry komunikace či nový mixer na netu za cenu, která se nikde mimo daného e shopu neobjeví.

               Za tyto nelogické peníze pak chce spotřebitel obyčejně nadstandardní servis, kdy nastává situace, kdy radnice stále dokola bombarduje dodavatele komunikace pro - třeba praskající povrch, kdy ten se obrací dále na dodavatele povrchu, který dokola spravuje povrch, když všichni vzdělaní v oboru ví, že problém bude zřejmě v podkladu, ale ten není vidět a tam se ztratil rozdíl té ceny, kdy cesta by jistě vydržela. Ale to již nastupují právníci, kteří jsou členy komory, kdy tato problém s běžnou cenou nemá, protože si vyhláškou stvrzenou zákonem potvrzují obolusy, které jim obecně k dobrému žití stačí. Nebo snad znáte právní kancelář, která by se s Vámi dohodla na provizi jen v případě, že spor vyhraje ? :-)

               Ve spotřebitelském světě jsem byl svědkem, jak zákazník "školil" prodavačku v obchodě s bůhvíjakou kopií něčeho co vypadalo jako kávovar, že to mají na stránkách jako značku a jak je možné, že na to nemůžou něco dodat.

               O co jednodušší by bylo, kdyby zákonodárce se nesnažil šikanovat a strašit poddané na všech úrovních trestem za něco co není podle toho jak za řekou v Praze vymysleli mnohdy Ti, kteří nikdy nebyli v práci, pokud se za to nepovažuje postupné členství ve straně a zastupitelstev po revoluci, kdy mnohdy základním předpokladem bylo, že si zastupitel nezadal nic s předcházejícím režimem, ale byl takový, že chtěl "dohnat" to co měl pocit , že ho "komunista" připravil a tedy by byl použit zdravý selský rozum.

               Ovšem selský rozum, který je o tom, že práci se platí a práci a celek hodnotí spotřebitel a ne jeho prostředník a pomocník, ať už je to zainteresovaný stavební dozor nebo člověk z nějakého spotřebitelského serveru. Ale to je kapitalismus a ten tu zjevně , jak to vidím já , nikdo nechce.

Tedy si zvykejme, mi starší vzpomeňme, na PRÁCI ČEST :-)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Oto Kaděrka | pondělí 11.1.2016 12:41 | karma článku: 19,68 | přečteno: 595x