Lži řád je zlořád

Také jsem dnes sledoval přepisovanou účtenek v dolní sněmovně Parlamentu české kotliny a musím se přiznat, že jsem se zamyslel, jestli nemám zde vše spakovat.

            A na starý kolena se vydat začít někam jinam, protože v tom našem "pitomistátu" už pšenka asi nikdy nepokvete. Jsem z podstaty idealista, který vyrostl na Hrabalovi, Mertovi,Menzelovi a na sněhu, silnici a vodě, což je dnes celkem všude, takže bych se neměl snad čeho bát . Čeho se ovšem bát je potřeba, je rozhodnutí kam se odebrat. Nevím jestli je někde země, kde člověk nemusí se po hrabalovsku "matrovat" s dokazováním pravdy jako největší životní dřiny, tak jako je tomu v té naší kotlině,kde obhájit lež je daleko jednodušší a jak je vidět na "řediteli" světa Babišovi , tak i politicky průchodnější.

               S tím mým idealismem je i spojena nerozhodnost v tom balení se odsud, protože snad není možné, že se najde napříště takové procento podporovatelů člověka, který bude nadále zesměšňovat histori a soudnictví - místo toho, aby řekl, byl jsem STBák no a co, Havel taky prodával majetky těm co ho honili.Člověka, který na základě zákona, který mohl shodit, plundruje řepkou českou zem, kdy se k ní v podstatě chová stejně jak Islámský stát k památkám v Syrii.Ostatně paralela s Islámským státem mne napadá vždy, když si přečtu, kdo další s jeho "stáje" byl vybrán na další vlivný  post.Islámský stát taky nikoho "nepřijímá" on jen dodává své prověřené a nezastaví se před ničím a nikým  a všichni o tom mluví a nikdo moc nic nedělá, protože jak se říká , když to není vedle mne,tak je mi to jedno.

               Já vím, že žít ve lži může být někdy pohodlné, ovšem věřím ( jsem idealista), že lež má krátké nohy. Ovšem jde o to, aby ty krátké nohy nebyly tak dlouhé, že to nevydržíme. Jedno je jasné lži řád je zlořád a jako s takovým bychom s ním měli (my voliči) naložit a pak mu to jeho Agroefertarium proměnit v jeho krematorium, což nebude až tak těžké, když se změní pár zákonů, které mu ho zbudovali.Takže asi zůstanu, protože u toho bych rád byl :-).

Autor: Oto Kaděrka | pátek 10.7.2015 12:45 | karma článku: 19,86 | přečteno: 586x