Kolik hlav je správně ?

Tak dnes ministři vnitra při jednání rozhodnou kolik hlav je správně. Rozhodnou kolik utečeneckých hlav unese ten či onen stát a co za to dostane. Co za to dostane asi v usnesení nebude, ale o tom tam půjde.

             Jedni - silnější , budou mít dobrý pocit ze své síly a ti druzí - slabší, budou mít pocit , že to nebylo zadarmo. O tom ta Unie je. O ničem jiném.

               Budou jednat o hlavách, tak jak jednali o hlavách vína, před vstupem do Unie, kdy velcí vinaři francouzští, španělští a italští sdělovali vinařům malým českým, maďarským , bulharským a dalším, kolik těch hlav vína mohou do míň příhodné země zasadit, aby je to neohrozilo. Stejně se to celé minulo účinkem, protože vinaři z Ruska a postsovětských republik dovezli tolik naředěných břeček, že to ohrožuje trh celý.

               Taky jednali o počtu hlav skotu, prasat a ovcí. Kdy výsledkem je to, že dotovaná hlava prasete z prasečáku v Holandsku je i s převozem selat z Východu a následném převozu masa na Východ pro majitele a obchod výhodnější, než-li je pro majitele prasečáku na Vysočině, protože ten díky vyjednávacím  schopnostem a možnostem českého vyjednavače přemýšlí jestli raději na místě svého prasečáku nepostavit z dotace bazén, který na papíře ( projektu z dotace EU) bude vypadat náramně, ale provozně to bude fiasko, které ovšem když ze pět let ( podle dotačního titulu)  vydrží a čísla náležitě zkreslí, prodá. Prodá ze ziskem, kdy ziskem bude ta dotace, kterou na projekt dostal.  To je podstata realizace dotačních titulů.

               S hlavami utečenců to bude podobný. Jelikož nebudeme rozhodovat, kolik a jakých dostaneme a budeme jistě v druhé vlně, protože jsme první vlnu nechali přes nás projít bez toho, abychom jim nabídli dle jejich schopností uplatnění.  Jen příklad. Fotbalový Bayern Mnichov udělal pro utečenecké fotbalově chtivé kemp a garantuji Vám, že si jistě již vybral. U ostatních profesí to bude podobné. No a co zbude nám z přebraného. Co nám zbude je nabíledni. Další s nataženýma rukama, kdy vlastních máme dost. A dostaneme příslib, že v roce 20.. na nás bude pamatováno až se bude vypisovat projekt na opravy "opon ochotnických divadel".

               Jak se tomu všemu bránit ? Jediné řešení je se toho utopistického projektu zvaného Evropská Unie přestat účastnit. Ono to jde, akorát si je třeba dát pozor, abychom zase nebyli v druhé a další vlně.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Oto Kaděrka | úterý 22.9.2015 9:12 | karma článku: 14,87 | přečteno: 223x