Kocumová na Hrad

Zuzana Kocumová „Ne, fakt už si ten nebudu dávat na obličej roušku, abych vyjádřila sounáležitost s chrabrým bojem proti koronaviru. Roušky jsou pro zdravého člověka naopak zdravotním rizikem,“ tvrdí městská i krajská zastupitelka.

A pokračuje

„Čísla a statistiky hovoří jasně. Tam, kde v minulých letech proběhly klasické vlny chřipky, tam počet mrtvých nijak nevyskakuje nad průměr. Tam, kde byly v minulých letech počty zemřelých na chřipku nižší, jsou nyní vyšší. Celkové počty za minulé roky se srovnaly. Další statistiky říkají, že věk zemřelých v podstatě naprosto přesně koreluje s průměrným věkem dožití. Takže, ač je to smutné, ale je to fakt – koronavirus se zařadil mezi ostatní příčiny úmrtí, ale nijak zásadně nevybočuje. Proč se světu a politikům tolik líbí udržovat atmosféru strachu, na to ať si každý odpoví sám. Já už odmítám dále hrát tuto hru na nepřítele, před kterým nás oni ochrání.“

Tolik citace a věřím, že jí nebude vadit, že ji používám pro svůj blog. Zcela přesně vyjádřila to co cítím i já a neumím to říci takto jednoduše. Pro mne je to pravda a jak říká Ivan Lendl – říkejte pravdu a nemusíte si pamatovat co jste říkali.

Covid je jistě hodný pozornosti, ale až ho máte. Stejně jak když vám otečou mandle a máte anginu, ale přece se nebudu chodit celé léto v čepici, aby mi nenafoukalo do uší.

Politici v Covidu našli nástroj jak nás ovládat, jak s námi manipulovat, jak nás zavírat. Nechat si udělat test je stejné jak si vystavit výjezdní doložku , když jsme nemohli za „sociku“ cestovat. Není v tom až tak velký rozdíl, tenkrát taky vybraní úřednici pod dohledem StB sdělovali kdo může a nemůže. Tady zase úředníci vybírají ty, kdo můžou a kdo nemůžou dělat testy. Navíc se dnes už i ví, že i testy nejsou 100% průakazné. Takže je to celé velký obchod – pro politiky na druhou, protože jednak vybírají ty , kdo mohou a nemohou profitovat z celého problému a je jedno jestli se jedná o nákup roušek a nebo o testy a na druhé straně to používají jako „politikum“. Starobní důchodci si z března pamatují jak jim „Babiš“ vyhradil hodiny v obchodech. Mnozí to nevzali jako možnost, ale jako výzvu.

Plaga zítra bude mít tiskovku, kde bude jistě zasvěceně vykládat jak bude „chránit“ naše děti. Prd bude jim jen otravovat život a nám rodičům společně s nimi.

Žijeme v divné době , parafrázoval bych zde Havlovu větu – Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávisti … Strach a roušky vykouzlí nám na volebních lístcích na podzim kroužky … snad u těch co mají hlavu především na čepici...

Ještě jednou děkuji Zuzaně Kocumové za její slova.

S pozdravem SKOL                                       Oto Kaděrka

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Oto Kaděrka | pondělí 17.8.2020 19:46 | karma článku: 20,29 | přečteno: 652x