Housky nejsou roušky... jak chlap k roku a půl natvrdo přišel

Nevím kolik z vás zaznamenalo zprávu, že jedním  z prvních odsouzených z dob nouzového stavu se stal hladový bezdomovec z Brna.

Chtělo by se zatleskat našemu soudnictví, že tak promtně zareagovalo v případě jednoho loupežníka – zloděj vypadá jinak. Měsíc po stryktním „koronáči“ už i odvolací  soud stačil zasednout a rozhodnout v procesu s bezdomovcem, který v nouzovém stavu ukradl pět rohlíků a způsobil tak škodu dvanáctpadesát (korun českých – stalo se v Brně :-) ) Odvolací soud byl k němu milosrdný a snížil mu původní trest o šest měsíců na „jen“ rok a půl a to mohl být rád, protože horní sazba – z důvodu týdenního nouzového stavu, než se Vláda sama sebe lekla, byla až 8 let.

Ne to není popis zprávy „rádia Jerevan“ to je popis skutečného procesu z minulého týdne. Je třeba i říci, že loupežník se podobného činu dopustil opakovaně - hlad je s...ě.

Mne udivuje ta schopnost aparátu řešit takovou nicotnost. Dlouhodobě si myslím, že každý systém je tak slabý jak je schopen tvrdě postihovat malé věci a současně neschopný řešit věci velké.

V Parlamentu sledujeme dění, kdy skupina zainteresovaných – přeloženo vládnoucích poslanců se brání jakékoliv kontrole ze strany opozice v otázce nakládání se státními prostředky po čas nouzového stavu, kdy se jistě nejedná o částku dvanáctpadesát za zcizené a nesnězené rohlíky , protože toho loupežníka chytli při činu . Argumentace je toho charakteru, že každý dotčený ministr se hájí, že on si za svými kroky stojí. Tak opravdu nevím čeho se bojí ? Možná sebe samotných, aby se nezainteresovaní spolustraníci nedozvěděli jak se věci mají – závist je pekelná čarodějka…

Pravda roušky nejsou housky, pokud si nepřipustíme, že ústa zacpaná rohlíkem plní tento stejnou funkci jako na ústech rouška – rohlík je možná ještě lepší a jistě levnější.

Ovšem v daném případě bych ze strany kontrolních mechanismů demokracie, do kterých jistě justice patří ,očekával k rouškám a rohlíkům stejný přístup.

Vím jsem snílek, ale napsat jsem to musel :-)

Prima den všem a tomu loupežníkovi přeji, aby ho při nástupu trestu, než se zabydlí, moc neokradli a nechali mu alespoň suchý rohlík.

Oto Kaděrka

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Oto Kaděrka | středa 8.7.2020 18:06 | karma článku: 21,48 | přečteno: 593x