Čím se bránit proti zbrani ?

   Asi jako většina lidí, která má hlavu nejen na čepici a nějaké to dítě doma pokládám si řadu otázek spojených s děním zejména v Evropě v posledním kvartále.Páteční zločin ve Francii mé otázky vůči sobě sama jen přiostřil.

      Pročítám si  denní tisk, servery a v neposledním kole i stránky politických stran, které mají vliv na dění v naší zemi, který jim byl dán lidem jejich volbou. A jsem rozčarován tím co si čtu. Kníže sděluje, že pozadí útoku je na sídlištích ve Francii- to je v Chánově taky, Sobotka sděluje, že nemá indicie, že by nám hrozilo akutní riziko - asi myslí jeho vlastní rodinu, protože má ochranku. Hodný pan Fiala nám udělal takovou studentskou esej co a jak.Lidovci se na svém webu chlubí jak už ve čtvrtek navýšili rozpočet na obranu. No z toho, jak to v naší zemí  chodí, budou mít stejně největší radost chlapci z ANO, kdy ten nejvyšší sděluje jak už od útoku na ten francouzský Dikobraz to všechno ví nejlíp.Komunisti mají jako hlavní zprávu výstavu ve sněmovně - Seznámení s čínskou kulturou, takže asi ještě nedostali befel z Moskvy co k situaci v česku sdělit. Okamuru ani nehledám, protože ani nevím jak se ta strana jmenuje a kolik jich je.

          Jsem smutný z toho, že nikdo nemá žádné řešení, které by lidem dalo naději, že až z těch "sídlišť " vyrazí a Sobotka to zjistí a Babiš bude dodávat Stropnickému flinty bez výběrového řízená - je přece válka, naději - že to přežijí.

          Nejsem negativista, ale něco jsem přečetl, něco jsem zažil a o věcech a možných činech mám představu. Jelikož nelžu a nekradu, tak jsem zjistil, že nejsem ani potenciálním politikem, protože neznám ni jednoho, který by se měl po sezení v lavicích u Vltavy hůř než, když tam šel. Vyjímám pro tento případ Vláďu Mišíka, kdyby to náhodou četl a byť se s ním osobně neznám, dobře by mi nebylo.

          Takže pro mne řešením, kterému by národ rozuměl mám. Vychází z logiky, že když na mne někdo bude střílet, nebo mi bude držet u krku kudlu těžko přesvědčím tím, že budu mít plné kalhoty ( ne obrazně) či se budu modlit ( to bych ho asi ponoukl) nebo snad bych ho prosil v jeho rodné řeči ať to nedělá. Tedy řeč zbraně má odpověď jen jednu - zbraň. Dostávám se k meritu věci. Pokud mám zbraň musím ji umět ovládat. No můžu si zažádat o zbrojní pas a věřit, že když dorazí budu dost odvážný, abych střelil první. Jistě vnímáte, že jedinec je málo.

          Řešením, které bych očekával je sdělení poslanecké sněmovny, že se obnovují povinné odvody branců a s tím hned v jednom balíku znovuzavedení základní vojenské služby. Já bych se v době, kdy celá Evropa řeší rovnost pohlaví nebál ani varianty pro ženský. Půlrok povinného vojenského výcviku mládeže v plnoletosti pro život nachystá jistě líp než pobyt na pracáku nebo fiktivní studium co to jde a to i kdyby se nic v Evropě nedělo. To je ale na jiný článek, protože ono se "děje". Radikální muslimové nám - z jejich pohledu bezvěrcům - válku už vyhlásili. A u nich je to válka s velkým V, takže žádný "hvězdný" války,ale pěkně face to face a kdo z koho. A na to se myslím  těch našich 20tis profesionálů nemůže cítit, že by to zvládli. Jen tak na okraj, měli jsme zde 82 okresů a prostým dělením se dostáváme na číslo 243 na okres. To je snad dostatečný argument k zamyšlení.

          Na možné argumenty, že se to nedá zvládnout a jak na to má taky radu.Ti, kteří s těma vykukama mají zkušenost největší jsou Izraelci, kterých je bezmála stejně jako nás a myslím si, že jejich vědomí pomoci, kterou jsme jim poskytli ihned po válce, když si zakládali stát je takové, že by nám poradili. Jo a holky tam chodí na vojnu taky. Kde vzít peníze mám radu taky. Zřekněme se všech těch pitomostí v podobě aquaparků, revitalizací všeho a ničeho, hotelů tam , kde nikdo nejezdí a dalších zbytečností s dotací EU a navrhněme v Bruselu, že je potřeba zaplatit hlavně to, aby jsme zde byli,protože fyzický hlad a touha po penězích je hnacím motorem , o kterém se nám myslím zatím ano nezdá.A když tu nebudem, tak ani na ty bazény nepujdem.

          Nejsem militarista, ale myslím si, že pokud "vítá" na pražském hlavním nádraží lidi vycházející z vlaku náctiletá dívka s nápisem nabídky pomoci je to krapet jiné, než kdyby tam stál voják v plné polní. Když nic jiného, tak by to mělo ten efekt, že člověk , kterému to nemyslí " po našem" zpozorní a "potáhne" jinam.Pravdoláskařům bych tady připomněl Mnichov a těm, pro které je to sprosté slovo, tak stačí hlasování o kvotách uprchlíků před cirka měsícem. Přeloženo - 10 mil lidí v naší zemi se o svou bezpečnost bude muset vždy v budoucnu postarat samo. A že jsme na ráně je z mapy Evropy zřejmé.

          Takže závěrem odpověď na otázku v úvodu

Čím se bránit proti zbrani? Mám odpověď - No zbraní a sami.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Oto Kaděrka | pondělí 16.11.2015 20:43 | karma článku: 27,08 | přečteno: 685x