Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kauza Morava - velká hra ODS

ODS a její předseda Topolánek se nám snaží namluvit, že kauza poslance Moravy je jen ojedinělou kauzou a nemá s vedením ODS a jejími praktikami nic společného. Stačí se však podívat na to, jak se kauza řeší - jsme zřejmě svědky jedné velké lži.

http://zpravy.idnes.cz/rebelove-v-ods-jsme-v-soku-ze-sli-i-po-nas-fd8-/domaci.asp?c=A080909_105813_domaci_adb

http://zpravy.idnes.cz/tluchor-zajem-o-fotky-tlusteho-byl-jen-zert-feh-/domaci.asp?c=A080908_212329_domaci_dp

http://www.novinky.cz/clanek/149174-dalik-vedel-jsem-ze-je-to-provokace.html

Stačí si přečíst výše uvedené články. Jen naprosto nesoudnému člověku nedochází, že současná ODS a její představitelé hrají tak špinavou hru, že už snad ani špinavější být nemůže.

Kauza poslance Moravy je jen vrcholem ledovce - její smysl možná pochopíme, když si shrneme základní údaje a fakta:

poslanec Morava: dle svých slov nechtěl nikoho vydírat, myslel vše v dobrém úmyslu, nikdo o jeho krocích z vedení ODS nevěděl a stal se obětí nástrah poslance Tlustého - přeloženo do "opravdovštiny" - zasloužím si politování, že mi to nevyšlo, teď dělám svatého, vždyť jsem přece chtěl jen v dobrém úmyslu schánět kompromitující materiály na nepohodlné lidi, tak jako to u nás v ODS dělá přece každý a nikdo s tím nemá problémy, ale ten hrozný Tlustý na mě připravil past, to se přece ve "slušné" společnosti nedělá, a hlavně nevím, o co vlastně v celé kauze jde - a jsem navíc přece tak hloupý a naivní, že jsem nevěděl, že dělám něco špatného, a všechno, co jsem říkal o tom, že to dělám na objednávku ODS, jsem si jenom v dobré víře vymyslel, abych zakryl svoje dobré úmysly -- nejedná se náhodou jen o hru vyšších kruhů ODS, ve které se stal naivní pěšák ODS (možná je jeho naivita jen hrou pro veřejnost?) obětním beránkem dobře a originálně vymyšlené hry, která měla odstranit Tlustého z politiky (přednostní odsuzování Tlustého ze strany ODS před Moravou by o tom svědčilo - nyní je navíc zřejmé, že většina straníků z ODS chování Tlustého v této kauze odsuzuje jako podraz = docela dobrá metoda, jak zbavit Tlustého vlivu ve straně)

poslanec Tlustý: chtěl prý poukázat na praktiky v ODS, jenže se mu to nějak zvrtlo, protože je z reportáže zřejmé, že celá akce nebyla v jeho režii - to by na sebe neprozradil tolik kompromitujících věcí - myslel si, že akce, ke které se nachomýtnul, potopí jeho rivaly v ODS - jenže moc dobře věděl - jako zkušený politik - kolik je v politice špíny, navíc sám má na hlavě dost másla - do jisté míry se dá pochopit odpor v ODS proti Tlustému - je to totiž, jako když zloděj křičí: chyťte zloděje - musel si přece dobře spočítat, že po celé akci nebude mít u svých spolustraníků šanci a svoji pozici ve straně těžko udrží - jako by svou účastí na celé kauze pouze hledal pádný, vysvětlitelný a vážný důvod, proč Topolánka a jeho vládu potopit - teď - po všech útocích na sebe ze strany ODS po kauze Morava - nebude pro veřejnost tak nepochopitelné, kdyby hlasoval proti vládě - možná se z jeho strany jedná o plánovanou pomstu, avšak v takovém aranžmá, které ho bude stavět do přiznivějšího a chápatelného světla - jenže zřejmě přecenil svoje schopnosti a dostal se do pasti

premiér Topolánek: omlouvá Moravu za jeho naivitu (je to příšerné někoho omlouvat za to, že naivně naletěl, když je jasné, že jeho úmysl musel být už od začátku špatný - jako by premiér říkal - je ještě hloupý, neumí to jako my) a veřejnosti se snaží vnutit, že Tlustý je tím hlavním viníkem - jeho chování napovídá, že celá kauza je zřejmě jen hrou - hrou na zlikvidování Tlustého (vytáhnout nějakou kauzu na Tlustého by bylo totiž nebezpečné, neboť by se týkala i vedení ODS, vlády a jistě i mnoho sponzorů-příznivců ODS, a to by nebylo prozřetelné) - proto tak mírné odsouzení Moravy (provedl zřejmě jen špinavou práci a posloužil k rozehrání té skutečné hry před médii a veřejností - s cílem odstranit Tlustého - zprotivit ho spolustraníkům i veřejnosti, což zřejmě zabírá a naplní svůj účel - kdo by přece chtěl mít vedle sebe člověka, který na něj může něco vymyslet? chování vedení ODS včetně premiéra ve všech možných kauzách tomu nasvědčuje - otázkou však je, zda se podaří Tlustého donutit složit poslanecký mandát - možná byla v celé hře podceněna Tlustého odolnost a síla bojovat až do konce - bude zajímavé sledovat další osud poslance Moravy (jaké mu asi bude nabídnuto "odškodnění" za špinavou práci) - ostatně stačí si jen všimnout, jak sebevědomě poslanec Morava sám sebe omlouval, když oznamoval demisi na svůj poslanecký mandát, a jak moralizoval nad chováním poslance Tlustého

poslanec Tluchoř a poradce Dalík: je zajímavé, že oba shodně tvrdí, že své odpovědi v SMS v této kauze nemysleli vážně - kdyby to tak bylo, proč třeba Dalík nenapsal rovnou - "Nemám zájem, o takové věci se nezajímám"? čiší z toho úmysl, skrytý význam, nebo velká lež - buď nevědomky jen potvrdili, jak to v ODS funguje (nevěděli, o co se jedná), nebo to napsali vědomě (věděli o hře, která se hraje), aby "naivního a zneužitého" poslance Moravu utvrdili v jeho záměrech a hra byla dotažena do konce

Dle všech indicií se domnívám, že se v případě Morava jedná o velkou, špinavou hru, jejíž smysl dnes ještě není zřejmý - podrobným sledováním vývoje případu a dalších událostí se zřejmě dozvíme víc. Rozhodně si nemyslím, že se jedná o nepovedenou akci exposlance Moravy - ten byl zřejmě jen loutkou.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Aleš Kadeřábek | úterý 9.9.2008 12:45 | karma článku: 24,87 | přečteno: 1775x
  • Další články autora

Aleš Kadeřábek

Nesouhlas s plánovaným přemístěním sochy Aloise Jiráska na Jiráskově náměstí v Praze

Jiráskovo náměstí je bezpochyby v nelichotivém stavu a zaslouží si pozornost a revitalizaci. Dlouhá léta neopravená kašna, téměř žádná parková úprava... A socha Jiráska v obležení turistů, fotících se s Tančícím domem...

10.6.2021 v 19:57 | Karma: 22,09 | Přečteno: 531x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Aleš Kadeřábek

Jiráskovo dílo navzdory všemu stále žije

12.3.1930 zemřel v 6.40 ve svém pražském bytě v Resslově ulici Alois Jirásek. Po 90 letech od jeho smrti lze s hrdostí konstatovat, že Jiráskův odkaz i dílo stále žijí. A nenajde se snad nikdo, kdo by u nás Jiráska neznal.

11.3.2020 v 20:55 | Karma: 23,68 | Přečteno: 725x | Diskuse| Kultura

Aleš Kadeřábek

Husitská trilogie aneb Jirásek pro 21.století

Divadlo Komedie v Praze obohatilo svůj (a nejen svůj) repertoár o náročný dramaturgický a inscenační kus - rozhodlo se v jednom večeru uvést kompilát z Jiráskových vrcholných historických děl Jan Hus, Jan Žižka a Jan Roháč.

26.1.2020 v 11:37 | Karma: 9,23 | Přečteno: 521x | Diskuse| Kultura

Aleš Kadeřábek

Sto roků republiky

Slavíme jedno z nejvýznamnějších výročí naší moderní historie - výročí pro náš národ veskrze pozitivní. Komentářů a proslovů už je a ještě bude celá spousta - rád se přiřadím k těm, kdo mají potřebu sdělit svůj názor a pocity.

27.10.2018 v 11:27 | Karma: 12,75 | Přečteno: 300x | Diskuse| Společnost

Aleš Kadeřábek

Dokonalý divadelní zážitek: Jiráskova Lucerna v Divadle v Dlouhé

Více než sto let stará Jiráskova pohádková hra zazářila v kongeniální inscenaci režisérky Hany Burešové.

13.6.2017 v 21:23 | Karma: 16,67 | Přečteno: 964x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Orlům volavým hrozí vyhynutí, kvůli válce na Ukrajině změnili migrační trasy

22. května 2024  6:34

Orli změnili své migrační trasy vedoucí přes Ukrajinu tak, aby se vyhnuli oblastem bojů. Některá...

V Trumpově videu se objevuje odkaz na německou říší, všimla si média

22. května 2024  6:17

Na profilu amerického exprezidenta Donalda Trumpa na jeho sociální síti Truth Social se objevilo...

Vláda bude jednat o návrhu na vznik nových sousedských dětských skupin

22. května 2024  6:06

Návrh ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky z KDU-ČSL, který počítá se zřizováním...

Poslanci budou rozhodovat o zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55

Sněmovna bude schvalovat zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny...

  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1380x
Narozen v roce 1976.
Pracovník v pojišťovnictví.
Hobby: politika, hudba, divadlo, literatura, historie, film, cestování.
Pocházím z venkova, ale od roku 1996 bydlím v Praze.
Pracoval jsem v různých oborech, např. v cestovním ruchu, překladatelské firmě, marketingu apod.

Seznam rubrik