ČSSD by měla "vykydat hnůj"

Šéfredaktor Práva sdělil závažné informace týkající se politického nátlaku na jeho noviny a snahy o narušování nezávislosti médií ze strany ČSSD.

http://www.novinky.cz/domaci/162956-sefredaktor-prava-se-ohradil-proti-natlaku-ve-prospech-cssd.html

Obvinění, která vznesl šéfredaktor nezávislého deníku Právo, jsou závažná. Nelze předpokládat, že by se u levicově zaměřeného deníku jednalo o snahu ČSSD očernit (a i kdyby, je to jejich svobodné právo a pouze otázkou jejich cti) - ostatně nevraživost špiček ČSSD vůči sdělovacím prostředkům je dostatečně známá. Navíc musí být zájmem demokratické společnosti, aby nikdo (hlavně ze sdělovacích prostředků) nebyl pod politickým tlakem.

Jedna věc jsou neustále slovní výpady vedení ČSSD včetně jejího předsedy - lze je považovat za neslušné a za hranicí vkusu, ale stále je lze akceptovat jako vyjádření určitého názoru (i když naprosto nemravného). Každý přece může v demokracii vyjádřit svůj názor.

Druhá věc ale je, pokud někdo vyjádří názor a pak se ho snaží silou a porušováním demokratických principů prosazovat, popř. vyhrožovat a zneužívat svého vlivu - to už hraničí s porušováním demokratických principů, ne-li s vydíráním.

Těžko se nyní bude vedení ČSSD včetně jejího předsedy obhajovat - slova byla vyřčena, zřejmě však byla i přenesena do zrůdné praxe.

Podezření ze skutečného vydírání a snahy o narušení svobody slova, tedy ze skutečné realizace slov vyřčených při urážlivých proslovech, ulpělo na vedení ČSSD i předsedovi Paroubkovi trvale - nikdy ho ze sebe nesmyjí. Proto by měli všichni z vedení ČSSD včetně předsedy Paroubka okamžitě rezignovat na svoje funkce. Čeho je totiž moc, toho je opravdu příliš.

Autor: Aleš Kadeřábek | středa 4.3.2009 14:03 | karma článku: 37,16 | přečteno: 2022x