Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Gaspard

26. 10. 2010 14:06
Carbonara

neboli po uhlířsku je v kuchyni běžně používaný přívlastek jídla, které obsahuje uzené. Asi panovala představa, že si uhlíři v těch milířích udí maso nebo co.

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

26. 10. 2010 14:46
Re: Carbonara

To zni logicky --- uzene maso je vlastne "ocouzene", "umounene" stejne jako uhlir ... diky za postreh ... R^

0 0
možnosti
KT

Ježikača

15. 10. 2010 12:12
molto

bene. :-)

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

15. 10. 2010 13:53
Re: molto

Přiznám se, že Vašemu příspěvku úplně nerozumím, ale i tak díky za něj.

0 0
možnosti

milinek

15. 10. 2010 11:16
Vyzkouším Ameriku

Dělám je na Italský zůsob a vždycky jsou jiné, ale dobrý . R^

0 0
možnosti
R

RichardNovicky

15. 10. 2010 9:44
Palec vzhůru !!!

Velmi dobře popsáno, .... a naprosto skvělý úvod. Fotky se mi moc nelíbí...špagety na nich vypadají bílé a rozvařené, ale s ohledem na kvalitu článku to přisuzuji špatnému světlu a faktu,  že autor nejspíše nebude profesionálním fotografem.

Jen jednu výhradu k tomu mám. Myslím, že italská pasta má být trochu vlhká. Vámi popisovaná skutečnost, že pasta se má  "oblepit" omáčkou podle mně není dobře. Po konzumaci by na talíři měla zůstat loužička omáčky a to se při popisovaném oblepení nemůže stát.  Takž ponechat "tekutější", ale protože správný okamžik je těžko odhadnout, tak to chce trénovat a trénovat a trénovat a ......a tak dál, neb opakování činí mistra. ;)

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

15. 10. 2010 9:59
Re: Palec vzhůru !!!

Autor je velmi amatersky nejen kuchar, ale i fotograf. Budte si jist, ze spagety byly presne al dente. Bohuzel zazrivkove osvetleni, blesk a (ted budu hodne sebekriticky) barva servisu ... neprispiva :(

Jenze to je nas hodobozovy servis, ktery mam moc rad ... ale pravd je, ze klasicky bily talir je proste bily talir.

0 0
možnosti
K

Kacha

15. 10. 2010 9:19
Pohlreich

Když jste zmínil toho Pohlreicha, tak super návod měl na Pomodoro...jinak já mám raději tu italskou verzi :-) 

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

15. 10. 2010 13:54
Re: Pohlreich

Spaghetti pomodoro jsou take mym oblibenym jidlem a urcite se k nim drive ci pozdeji v mem serialu dostaneme.

Pisu to spontanne, podle toho na co mame zrovna chut, nebo co je treba spotrebovat :)

0 0
možnosti
L3

Livrak 3

15. 10. 2010 8:31
Někdy.

Ukládám, udělám. :-)R^

0 0
možnosti
OFVI

old fashioned Vince IV..

15. 10. 2010 8:20
tak je to správné, pane

:-)R^

0 0
možnosti
F1D

Fw 190 D-12

15. 10. 2010 8:06
Super !

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 149
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2570x
RIK je bývalý šéfredaktor několika internetových stránek zaměřených na motorsport a momentálně volný spolupracovník www.motorelax.cz. Kromě toho založil motokárový šampionát www.kartrace.cz, který nyní funguje jako občanské sdružení. V poslední době našel zálibu ve vaření. Takové jsou RIKovy koníčky, občanským povoláním je zapřažen v mezinárodní společnosti poskytující IT služby.